Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Szülők! Mit szóltatok, amikor...

Szülők! Mit szóltatok, amikor a gyermeketek megbukott valamiből?

Figyelt kérdés

csak az írjon, akinek már bukott a gyereke. vagy az is írhat, aki megbukott, és hogy az ő szülei mit szóltak hozzá.

megbüntettétek esetleg valamivel?

2014. jan. 4. 23:56
 1/8 anonim ***** válasza:
71%
évet kell ismételnem. sok időbe telt feldolgoznunk, de csak annyi volt,hogy engem nem vittek nyaralni.
2014. jan. 5. 00:05
 2/8 anonim ***** válasza:
100%
Azért szerintem az se mindegy, hogy általános/gimi/egyetem. Én fél évet csúszok egy hülye tárgy miatt az egyetemen, az első egyes zh-mnál még húzta a száját mindkét szülő, a másodiknál már veszekedések is voltak, de amikor látták, hogy mindent megteszek és mégse megy, hanem jön a fél év csúszás, még ők vígasztaltak.
2014. jan. 5. 01:16
 3/8 anonim válasza:
100%

A nővérem bukott év végén, a "büntetés" az volt, hogy készülnie kellett a pótvizsgákra.(ez ésszerű)

A pótvizsgák közül az egyiken megbukott, de mivel nyáron készült és tett azért hogy átmehessen, ezért nem voltak ebből viták. (később felmentették abból a tantárgyból, és előtte is kértük, de akkor elutasították.)

2014. jan. 5. 05:21
 4/8 anonim ***** válasza:
71%
Nekem a nagylányom bukott 10.-ben.Nem csináltam patáliát.Mondtam neki így jártál,szívol egy évet.A lényeg azon volt inkább ahogy mondtam./Nem üvöltöttem/De ez a pofon elég volt neki az élettől,hogy a fejéhez kapjon és tanuljon.Meg is lett az eredmény.Nagyon jól érettségizett,egyetemre is felvették.
2014. jan. 5. 06:46
 5/8 anonim ***** válasza:
75%

Én most félévben állok bukásra egy tantárgyból. Apa kiröhögött, hogy hogy lehetek ilyen hülye :D

16L

2014. jan. 5. 09:14
 6/8 anonim ***** válasza:
92%
10.ben buktam meg. Anyáék inkább szomorúak voltak, leültek velem beszélgetni. Én hülye voltam, ahhoz a tárgyhoz, mert az alapok hiányoztak. Más tantárgyak mentek, ezért sem voltak mérgesek annyira anyáék, mert tudták, hogy nem csak a szorgalommal vannak problémák. Megmondták, hogy ezért nyáron különtanárhoz kell járnom, de egyéb szigorítások nem voltak. Eljártam a különtanárhoz és átmentem a pótvizsgán. (a siker story, hogy aztán az egyik kedvenc tárgyam lett az adott tantárgy és azzal mentem tovább az egyetemre, ezzel foglalkozom) Az öcsém nemrég megbukott, de azonkívül, hogy nem engedik síelni nem kapott egyéb büntetést. Én úgy gondolom ez nem elég. Nem a büntetésen kell gondolkodni, hanem meg kell nézni, hogy a gyerek azért bukik mert lusta, nem törődöm vagy próbálja, de nem érti. Ha csak lusta, akkor keményebb büntetés kell, ha próbálkozik, akkor viszont egy különtanár simán át tudja segíteni a dolgon. Le kell ülni és beszélni vele..
2014. jan. 5. 10:47
 7/8 anonim ***** válasza:
100%
Én egyetemen buktam / csúsztam. A szüleim nagyon ki voltak akadva, nem voltak képesek megérteni a miértjeit (tényleg nehéz tárgy, látták, hogy készültem, ráadásul pszichés gondjaim is voltak a túlzott elvárásaik miatt, és belecsömörlöttem az egészbe).
2014. jan. 5. 19:42
 8/8 anonim ***** válasza:
82%

Egy félévkor megbuktam egy tárgyból. Nagyon igyekeztem és tudták, hogy nem az erősségem a tárgy ebből adódóan nem kaptam büntetést.

Következő félévtől korrepetálásra jártam magán úton. Így a későbbiekben sikerült stabil jegyeket szereznem.

2014. jan. 5. 21:19

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!