Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mit lehet kezdeni egy teljes...

Mit lehet kezdeni egy teljes mértékben önállótlan 26 éves fiúval?

Figyelt kérdés
A fiamról van szó, lassan megőrölük tőle. Velünk lakik, tanul. Mesterképzésen van, eddig azt hittük, hogy tavasszal végez, de most kijelentette, hogy csúsztat egy félévet, mert nem tud felkészülni egy vizsgára. Kértem már, hogy dolgozzon valamit, alig van órája, folyton a haverjaihoz megy, meg edzőterembe, futni, úszni jár. El is ment néhány állásintejúra, de sehová nem vették fel, és nem úgy tűnik, mintha zavarná a dolog. Elvan otthon, elvileg nekem segít, gyakorlatilag fél napig piszmog egy félórás munkával. A 4 évvel fiatalabb öccse sokkal érettebb nála. Mintha fel sem fogná a pénz értékét, a zsebpénzével sem tud bánni. Elhívja ebédre a barátnőjét, de nekem nem szól, hogy többen leszünk. Elviszi az apja robogóját, és otthagyja valahol, mert ivott, pedig tudja, hogy másnap kelleni fog. Összekeni a ruháját, szól nekem, hogy koszos, de nem teszi a szennyestartóba, és ha a szobájában hagyom, másnap megint felveszi. Néha már komolyan attól tartok, hogy valami baja van, de nem tudom, hová kéne fordulnom.
2014. jan. 1. 16:01
1 2
 11/13 anonim válasza:
0%
Már látom, hogy én leszek itt a fekete bárány, de azért megkérdzem: miért is kéne elköltöznie szerencsétlen srácnak? Az rendben van, hogy ne várja el a kiszolgálást, emelje meg a seggét, rakjon rendet maga után, ügyeljen a holmija tisztaságára, alkalmazkodjon a család többi tagjához. De minek fizetne egy albérletet, ha van hol laknia? A munkát sem értem, ha egyszer tanul, miért kéne párhuzamosan dolgoznia is? Az, hogy nincs sok órája, még nem azt jelenti, hogy nem is kell tanulnia, a mesterképzés nem hinném, hogy láblógatásból áll.
2014. jan. 1. 20:38
 12/13 anonim ***** válasza:
74%
Azért kéne elköltöznie, mert ameddig otthon van és anyuci kicsi fia addig nem tud önállósulni. Mert ha 500 mosatlan van, és 6 m2 szennyes akkor az nem őt fogja zavarni hanem az anyukáját. De majd ha elköltözik és már nem lesz gatyája akkor kénytelen lesz kimosni magának...
2014. jan. 1. 20:53
 13/13 anonim ***** válasza:
100%

Az én bátyám is ilyen volt, úgyhogy ha nem is tudok sok segítséggel szolgálni, talán egy kevéssel. Ő is 26 éves lesz idén, én 23 vagyok. Köztársasági ösztöndíjas az egyetemen, tavasszal diplomázok, imádom amit tanulok, ezért is megy jól. A tesóm 6 évet ellébecolt különböző egyetemeken és még mindig suliba jár. A szüleink hasonlóan kétségbe voltak esve, ahogy te is kedves kérdező. Egyszerűen fogalmuk sem volt mit csinálhatnának vele. Őszintén szólva magam sem tudom mi történt. Folyamatosan kapott feladatokat a ház körül, amit ha nem csinált meg hatalmas vita lett belőle. Volt hogy este anyu dühében lenyomta az emelet biztosítékait, hogyha tanulni nem tud, sem segíteni otthon, akkor gépezni se legyen ideje/ereje.

Az lett a vége, hogy eljátszotta az államilag támogatott féléveit és volt egy komoly beszélgetése a szüleimmel, hogy ők nem hajlandók állni a további tanulmányait ilyen morállal, úgyhogy döntse el hogy folytatja-e és előteremti rá magának a pénzt, vagy ott hagyja. Ezzel párhuzamosan meg is vontak tőle minden zsebpénzt. Kaját kap, anyu mos rá továbbra is és a havi bérlete is kivan fizetve, ha nagyon muszáj ruhát is kap, de ennyi. Semmi szórakozás, buli, vagy utazás, csak is a létszükséglet.

Itt valami nagyot fordulhatott benne, mert átment egy másik szakra, felvette a diákhitelt és rájött, hogy a pénz nem fán terem. Diákmelózik pénztárosként. Én azt mondom nála már ez is haladás.

Anyu véleménye is az, hogy ugyanúgy nevelt minket, még is ennyire különbözőek lettünk, egyszerűen nem is érti...

Ha eddig nem sikerült, próbáld most nevelni.

2014. jan. 1. 21:49
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!