Hogy lehet valaki huszonkét évesen ennyire önállótlan?
Valszeg nagyon el van kényeztetve. Meg kell neki tanulnia, hogy ennyi idősen nem lehet ennyire önállóképtelen! Én ennyi idősen is tudtam főzni, takarítani, mosni, stb. Ezenkívül megtanultam, hogy mire kell odafigyelnem, nehogy átverjenek.
Talán az lenne a legjobb, ha beszélnél vele kedvesen és elmagyarázod neki, hogy mit fognak majd gondolni róla az emberek, hogy semmit nem tud megcsinálni. Akarja ő, hogy kinevessék? Akarja, hogy egyes emberek (pl. ügyintézésnél) könnyen átverjék? Persze, hogy nem! Álljon talpra!
Van aki egyszerűen életképtelen. Az én testvérem 26L mégse érti meg, hogy ha főz mosogasson el maga után nem hetente-kéthetente kell sima vízzel kilötyögtetni a tányérját hanem minden használat után mosogatószerel.
Vagy, hogy szellőztetni kell ha olajban süt valamit.
Vagyhogy önkéntes alapon is illene wct takarítani vagy legalább papírt, tisztitót venni bele.
Na az ilyenek maguktól sosem változnak. Mindig a környezet változásán múlik.
a, folyton anyáskodnod kell felette, magyarán noszogasd, csináld vele, helyette, ismételheted önmagad neki örökké.
hátha ráragad valami
b, ha teljesen elveszíít minden segítséget, minden tyúkanyót/balekot/elnéző segítőt akkor tuti kénytelen megcsinálni magának ezeket vagy kockáztatja, hogy belefullad a saját mocskába
c, elvinni ilyen háztartái tanfolyamokra ahol elmondják neki az alapdolgokat amit vagy megért vagy nem.
Én vezetek egy füzetet..khöm cetlikből áll de a lényeg szépen lerajzolva a lakás minden része, kutya,kert stb amivel valami dolog van. Ebbe mindhet van valami megjegyzés, tipp, ötlet amit hallotam kipróbáltam stb. Pl: hogyan mosol, elötte megnézed sebeket, szét a színest, mosóport takarítasz meg s szebb is ha raksz hozzá felesen szódabikarbónát, napon fehérebb lessz a fehér, főzésközben a rántás, fokhagymanyomót, tojásos edényt jobb röktön beáztatni stb.
Anyutól, ismerősöktől mindig jól jött pár tipp nekem majd a férjemnek gyűjtögettem terhesen. Amolyan hasznos útmutató. Bénáknak kezdőknek aranyatérő olvasmány lehet ez hisz nekik minden ilyen új s kevésbé rontják el így a háztartást. Remélem nem hangzk túl bénának.
:)
A takarításhoz nem kell nagy tudomány! Én a kezébe adnék egy pár gumikesztyűt, meg egy domestost, és megmondanám neki, hogy ezzel pl a fürdőkádat lehet tisztán tartani. Máskor megcsinálnám ezt a porszívóval, és elmagyaráznám kedvesen, hogy ezt a szőnyegre, és a padlóra használjuk. Ha főzni nem tud, akkor meg egyen hideg kaját, vagy menjen valami ételbárba!
Ismerek én ilyen 30 évesben is...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!