Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mit lehet kezdeni egy teljes...

Mit lehet kezdeni egy teljes mértékben önállótlan 26 éves fiúval?

Figyelt kérdés
A fiamról van szó, lassan megőrölük tőle. Velünk lakik, tanul. Mesterképzésen van, eddig azt hittük, hogy tavasszal végez, de most kijelentette, hogy csúsztat egy félévet, mert nem tud felkészülni egy vizsgára. Kértem már, hogy dolgozzon valamit, alig van órája, folyton a haverjaihoz megy, meg edzőterembe, futni, úszni jár. El is ment néhány állásintejúra, de sehová nem vették fel, és nem úgy tűnik, mintha zavarná a dolog. Elvan otthon, elvileg nekem segít, gyakorlatilag fél napig piszmog egy félórás munkával. A 4 évvel fiatalabb öccse sokkal érettebb nála. Mintha fel sem fogná a pénz értékét, a zsebpénzével sem tud bánni. Elhívja ebédre a barátnőjét, de nekem nem szól, hogy többen leszünk. Elviszi az apja robogóját, és otthagyja valahol, mert ivott, pedig tudja, hogy másnap kelleni fog. Összekeni a ruháját, szól nekem, hogy koszos, de nem teszi a szennyestartóba, és ha a szobájában hagyom, másnap megint felveszi. Néha már komolyan attól tartok, hogy valami baja van, de nem tudom, hová kéne fordulnom.
2014. jan. 1. 16:01
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
100%

Kezdésnek zsebpénzmegvonás, egy 26 éves embernek ne járjon zsebpénz...

Az apja robogóját meg majd akkor vigye el ha engedélyt kap rá, na meg ha fizeti a benzint. Én mindkettőtöket megnevelnélek, nem csak a gyerekeddel van baj, hanem veled is.

2014. jan. 1. 16:07
 2/13 anonim ***** válasza:
100%

Nem irigyellek. Nem akarlak bántani távol álljon tőlem de azt a gyereket valaki így nevelte...

Nem tudom nálatok, mi a helyzet úgyhogy csak nagy általánosságban mondanám, hogy a fiús anyukák ott rontják el a gyerekeiket, hogy fiúk, ez nem az ő dolguk, anyuka mindent alájuk rak, megszokják, hogy gondoskodnak róluk stb...érted!

Na most, mit tudsz kezdeni egy korban már felnőttnek titulált pasival?

Leülsz vele, alaposan elmondod neki, hogy milyen szétszórt és figyelmetlen és próbáljon meg mindig előre gondolkodni. Ami nem az övé vigye vissza minél hamarább, ha koszos a ruha gondolkodjon el, hogy jut el a mosógépig...esetleg odatehetné neked. Sőt oda lehet állni kimosni, egy párszor ott leszel és megmutatod neki.

Alaposan el kellene beszélgetni a pénz értékéről, hogyan kell beosztani, ha csinálsz valamit akkor állítsd magad mellé, egy kicsit noszogasd. Egész egyszerűen közöld vele, hogy élhetetlennek tartod és lesz szíves ezek után oda figyelni rád, mit, hogyan, miért csinálsz, ha eddig ezt elmulasztotta és te sem leszel örökké, hogy eltartsd és gondoskodj róla, úgyhogy jobb ha minél előbb összekapja magát mert ezt egy csaj sem fogja eltűrni ha meg igen akkor rossz nőt fogott ki!

2014. jan. 1. 16:12
 3/13 anonim válasza:
73%
hát, ez egy elég szörnyelmes helyzet. látom elég sokáig tűrted, de kezd elszakadni a cérna. fenygesd meg, hogy ha ilyen marad/nem változtat a viselkedésén meg magán, akkor mehet oda ahova akar. egy 26 éves pasinak már elvileg albérletbe kéne laknia vagy ha van rá keret egy saját házba...26 évesen már nem zsebpénzből kéne élni, hanem fizetésből! nekem van egy 18 éves fiú ismerősöm, aki már elköltözött a szüleitől, nappal tanul este dolgozik. de megteremti magának a megélhetéshez szükséges pénzt. tehát szerintem gyorsan keressen egy állást, és ne ott púposkodjon, mert ez igy sokáig nem mehet tovább! MÁR NEM GYEREK!
2014. jan. 1. 16:12
 4/13 anonim válasza:
82%
Egy életképtelen hülyegyerek...
2014. jan. 1. 16:17
 5/13 anonim ***** válasza:
100%

Találnia kéne valami motivációt, valamire.

Jó kérdés.

Egyik oldalról bosszantó, mert elkényelmesedettnek tűnik, ő ebből annyit lát hogy van egy kényelmes, kellemes élete, amiben jól elvan, mint a "langyos" vízben.

Én azt mondanám neki, hogy van egy éve, fél éve, mely után sajnos nem tudjátok tovább támogatni. Keressen egy albit, gondoskodjon magáról, vagy ha otthon marad, szálljon be a költségekbe. Megértheti azért, hogy neked is van egy életed, amiből 26 évet részben neki is szenteltél, és neked is jól esne már egy kis szabadság végre. 26 évesen azért jóval túlnőtt már a "tollas fióka" korszakon, szóval igen, kicsit gáz hogy így elvan.

2014. jan. 1. 16:28
 6/13 anonim válasza:
100%
Külöben mit tanul?
2014. jan. 1. 16:39
 7/13 anonim ***** válasza:
88%
Ez azért van (mint általában a többi fiúnál), mert mindent megcsináltál helyette, mert ő fiú. És ezt már nehéz lesz helyrehozni...szerintem akkor fog helyrerázódni ez a kölyök, ha egy jó nagyot koppan, de lehet, hogy még akkor se.
2014. jan. 1. 17:10
 8/13 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat, sajnos tudom, hogy nagyrészt én vagyok ezért a helyzetért a felelős, mert hagytam, hogy idáig fajljon a dolog. Mondjuk érdekes, hogy a kisebbik fiamat ugyanúgy neveltük, mégis egészen másképpen viselkedik, de tudom, nem vagyunk egyformák.

Egyébként mérnök informatikusnak tanul, de az alapképzésben már van egy diplomája, szóval vígan dolgozhatna.

Próbáltam már szigorúbban fogni, elbeszélgetni vele, de sajnos kevés sikerrel. Bíztam benne, hogy ha talál egy lányt, javul a helyzet, de sajnos néhány hónap után mindig szakítanak vele. A legutóbbi barátnője éppen lakást keresett, javasoltam, hogy költözzenek össze, de azt mondta, hogy ő nem tudna beszállni a költségekbe, és a barátnőjétől nem várja, hogy eltartsa. Egyszerűen fel sem merült benne, hogy tehetne valamit ez ügyben. A keress valami munkát-ra mindig az a válasz, hogy folyamatosan ezt teszi, de nem megfelelőek a körülmények, vagy nem veszik fel, de hát könyörgöm, nem lehet a szamárlétra tetején kezdeni!

2014. jan. 1. 17:34
 9/13 anonim ***** válasza:
100%

Drasztikusabb módszerekhez kell folyamodnod.

Ilyen végzettséggel valószínűleg hamar találna munkát,ha keresne.Szerintem kezd egy alapos fejmosással,aztán küldd el Tesco-ba dolgozni,amíg nem talál "megfelelő" munkát.Szigorú szabályokra van szüksége.Ezentúl moshatná ő a saját ruháit.Párszor megmutatod neki előtte és arra sincs gondod.A zsebpénz pedig ...egy 26 évesnek? Dolgozzon meg a pénzért,amit el akar költeni.Egy fix összeget kellene meghatározni,amivel beszáll a rezsibe.Esetleg egy bérletet megelőlegezhettek neki,hogy közlekedni tudjon az állásinterjúkra.

2014. jan. 1. 17:51
 10/13 anonim ***** válasza:
81%
Én azthiszem kivennék neki egy albérletet mondjuk 3 hónapra előre, és megmondom neki,hogy onnantól kezdve magának kell gondoskodnia ezekről. Ezt kb te rontottad el, szerintem ez egy drasztikus módszer,de finomkodással nem mész semmire
2014. jan. 1. 18:05
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!