Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Miért kell az apámnak beleszól...

Miért kell az apámnak beleszólnia abba, hogy fogamzásgátlót szedek?

Figyelt kérdés

Anyáék kiskoromban elváltak, apával rossz a kapcsolatom, nem találkozunk túl gyakran.

Karácsonykor én is és ők is (a barátnője meg a 2 gyerekük) ott voltak mamáéknál és az egyik kisgyerek kipakolta a táskámat és benne volt a gyógyszerem, mert nem otthon aludtam.Apa barátnője meglátta és utána mondta apának, aki eléggé felkapta ezen a vizet.

Összeveszett anyával, hogy mégis hogy nevel, ha ilyenre van szükségem, mamát is ráuszította anyára és azt hallgatom, hogy veszekszenek a telefonba, meg hogy még csak most lettem 16, miért enged ilyeneket anya,stb.

De apa nem is része az életemnek, egyáltalán nem ismer.Most piszkálja anyát, pedig nincs tisztában az életemmel, egy idegen számomra.

2013. dec. 29. 19:32
1 2 3
 11/27 anonim ***** válasza:
0%

16 évesen már te is kereshetnéd.

Nem érte,miért kellene ahhoz ismerni,hogy tudjam, hogy gyereknek nem való? Szerinted bármivel lehet ezt magyarázni?

2013. dec. 29. 20:19
 12/27 A kérdező kommentje:

# 11

Az évek alatt sikerült elérni, hogy egyáltalán ne legyek kíváncsi rá.Úgyhogy nem keresem, vagy ha igen, akkor is leráz 2 percen belül.

16 éves vagyok, nem 6.A napjaimat amúgy sem babázással meg építőkockázással tölteném.

Nem mi vagyunk az egyetlenek, akik csinálják, bármilyen meglepő.

2013. dec. 29. 20:24
 13/27 anonim ***** válasza:
42%
Az elég szomorú, ha nem te vagy az egyetlen.
2013. dec. 29. 20:25
 14/27 anonim ***** válasza:
63%
Szerintem csak sokkolódott, hogy már abban a korban vagy, hogy nemi életet élsz. Majd lenyugszik, ne foglalkozz vele. (Azért remélem csak stabil kapcsolatban nem használsz gumit is, mert azért a betegségektől jobb félni.)
2013. dec. 29. 20:33
 15/27 anonim válasza:
86%

Az mindegy, hány évesen kezd valaki nemi életet élni, szíve joga, védekezni viszont mindig kell!!

És semmi köze hozzá.

2013. dec. 29. 20:42
 16/27 anonim ***** válasza:
72%
Azért tetted fel a kérdést, hogy apádat szidjuk, vagy, hogy dicsekedj azzal milyen nagylány vagy már? Más oka nem látom, hogy lehetne...Még ha arra keresnél megoldást, hogy hogy állítsd le apukádat, de neeeeeem.
2013. dec. 29. 21:46
 17/27 anonim ***** válasza:
65%

1. Apukádnak semmi köze hozzá, ez tény. Ne foglalkozz vele, anyukáddal beszéld meg, hogy ő se foglalkozzon ezzel.

2. Apukádnak egyébként teljesen igaza van, 15-16 évesen nem kéne ilyenekkel tönkretenned az amúgy még egyáltalán nem érett hormonháztartásodat. Én is fogamzásgátlót szedek, de 18 évesen kezdtem szedni. El nem tudom képzelni, minek az neked ennyi idősen, érjétek be az óvszerrel.

2013. dec. 29. 21:50
 18/27 anonim ***** válasza:
87%

Tehát te csak is ilyen válaszokat olvasnál szívesen: 'Igen, a legjobb már 13 évesen elkezdeni a fogamzásgátlót, annyira szupi! Fujj, de gusztustalan Apád van, szerintünk is gáz.'

Nos, szerintem is undorító az a nőgyógyász, aki 1 ilyen fiatal gyereknek felírja a gyógyszert, gondolom a szokásos 'hasra ütés' szerűen felírt valamit, pontosabban olyat, amiből ő hasznot tud húzni.

Sajnálom, hogy Édesapáddal ilyen a viszonyod. De akármilyen hihetetlen, érthető, hogy kiakadt, 2 okból akadhatott ki, 1. hogy most tudatosul benne, hogy nemi életet élsz, 2. hogy valóban nem túl egészséges (amúgy sem) fogamzásgátlót szedni ennyire fiatalon.

Attól meg majdnem elhánytam magam, hogy büszkén leírod, hogy annak ellenére, hogy semmibe veszed, az ajándékokat elfogadod Tőle, plusz teszel róla, hogy jó drága ajándékokat kérj. Istenem! :((((((

2013. dec. 30. 06:17
 19/27 anonim válasza:
9%

Ide is leírom, 13 évesen bevettem a "hormonbombát", az esemény utánit de semmi bajom nem volt, hányinger sem, semmi. Az aluszékonyság és az étvágytalanság is a sok veszekedés miatt volt akkoriban. Ha 16 leszek, vagy kicsit előtte el fogok kezdeni gyógyszert szedni, igazából nem is érdekelnek a hormonok, lehet, hogy a vérzés előtti lelki szakaszom kiegyensúlyozottabb lesz.

Szerintem ne foglalkozz vele, szakíts meg vele minden kapcsolatot. Szerintem is csak akkor lenne beleszólása, ha egész évben az apád lenne. Kb, mintha egy vadidegen veszekedne veled ezen, az sem érdekel téged gondolom.

Amúgy a tinik elég nagy része él 16 évesen nemi életet. Szinte mindenki. Nem az, hogy belehúznánk egymást, de ilyenkor megvan a testi és lelki érettség is, persze nem olyan, mint egy átlag felnőttnek, dehát dolgozni sem lehet csak 18 év után. Aki érettnek érzi magát, az 16 évesen is vállal kisebb munkákat.

2013. dec. 30. 06:50
 20/27 anonim ***** válasza:
80%
Szerintem nem kéne ilyen korán tablettát szedni,ahogy a szex is korai.Nagyon gyerek vagy még látszik a válaszaidon,igaza van apádnak.
2013. dec. 30. 09:27
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!