Olyan problémám lenne, hogy a 7 gyógyszermentes napom után, nem rögtön a 8. napon, hanem 5 nappal később kezdtem szedni a fogamzásgátlót. Lehetséges a teherbeesés?
Hát ez elég gáz így. És nem csak amiatt, hogy így nem véd a terhességtől, hanem azért, mert így jól megkeveri a szervezetet. Nem lehet csak úgy akármikor elkezdeni, sőt abbahagyni sem....
Szóval persze, lehetséges a teherbeesés, igen, főleg hogy vannak aki normális gyógyszerszedés mellett is teherbe esnek...
Naná, hogy lehetsz terhes!
És nincs olyan, hogy elvileg azonnal nem ürül ki! De, kiürül! Csak a rendes ciklusnak kellhet egy kis idő, már akinél, nem mindenkinél, hogy beinduljon.
De a gyógyszer konkrétan 1 nap alatt képes kiürülni.
És pont a legrizikósabb héten nem szedtél tablettát, ilyenkor ugyanis nem csak a szünet utáni héten eshetsz teherbe, hanem ha nem kezded el a 8. napon folytatni a következő levéllel, akkor a gyógyszerszünetben sincs már meg a teljes védelem.
És persze mindez megborogathatja kicsit a szervezetedet, illetve a vérzésedet.
Szerintem félreértetted a nőgyógyászodat.
Ha valóban 1-2 hónap kéne a gyógyszer kiürüléséhez, akkor nem lenne gond, ha valaki kihagyna 1 szemet vagy éppen 12 órán túl pótolná.
Nem a gyógyszer kiürüléséhez kellenek hónapok. Hanem egyesek szervezetének kell annyi, hogy újra beinduljon a rendes ciklus. Tehát legyen újra peteérése, illetve menstruációja amennyiben nem terveznek babát vagy nem jön össze a baba.
De egyébként ha kértél volna időpontot a nőgyógyászatra azelőttre, hogy elfogyna a gyógyszered, akkor teljesen mindegy, hogy te orvost váltasz, lett volna időd gyógyszert kiváltani. És ha mondjuk most éppen terhes lennél és pont nem lennének olyanok a körülmények, hogy vállalhatnátok a babát, akkor meg most nagy gondban lennél...Azért ilyenekre nem árt odafigyelni szerintem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!