Miért ilyenek a szüleim? Fog ez valaha változni? 15/L
Úgy érzem már-már betegesen szigorúak velem sokszor a szüleim, és nem értem miért. Minden kis dologért leordítanak (leginkább anya), ahelyett, hogy normális hangnemben elmondanák a problémájukat. Pedig szerintem nem vagyok rossz egy rossz gyerek, nem iszok, nem cigizek, nem piálok. 5-öseim és 4-eseim vannak általában, így azt sem mondhatják hogy nem tanulok. Nem fiúzok fűvel-fával, az első barátom most van több mint fél éve . Van 2 tesóm , egy bátyám és a nővérem. Nem tudom számít-e az, hogy mind a szüleim és mind a tesóim lényegesen idősebbek nálam. A bátyámmal nagyon jó a kapcsolatunk, szinte nem is veszekszünk a nővérem viszont.. Mindenért kritizál pedig már jócskán felnőtt, 14 év van köztünk. Múltkor abba is belekötött amiért az ő rongyát használtam hogy letakarítsam a fürdőszobában a mosdókagylót, tükröt stb. Nyáron azt az ürügyet mondta arra hogy nem gépezhetek nála, mert a gépházból kijön az elektronfelhő vagy mi és ő ettől nem tud aludni mert érzékeny rá... Még tudnék mesélni bőven ilyenről.
De leginkább azt nem értem, miért kell ilyen rövid pórázon tartani a szüleimnek hogy nem engednek sehová. Nyáron először aludtam ott egy barátnőmnél aki 3 utcányival lakik felettünk, anya még azt sem akarta megengedni. Annyi hülyeséget összehord, még abból is ügyet csinált hogy egy ágyban aludjunk. Barátomhoz szintén így állnak, amit valami szinten meg is értek, de nem értem miért nem bíznak bennem, nem áll szándékunkban lefeküdni, 15 évesen minek? Meg nem is érzem magam késznek rá. És szerintem az egy hülye logika, hogy ha egy szobában alszunk majd megtörténik, nappal is lehet csinálni. Főleg úgy hogy mikor ő nálunk van, fent vagyunk az emeleten és senki nincs fent mégsem csinálunk semmi ilyet. A barátom nem lakik valami közel hozzám, de amikor tud mindig eljön.Engem viszont nem engednek hozzá, még úgy sem hogy ő elkísér, összehordanak mindent hogy mi lehet velem az út közben... De voltam már náluk csak nem valami sokszor, leginkább ő jön.
Itt a környéken nem igazán lehet mit csinálni, faluban élek és elég sok a cigány. Szüleimmel, tesóimmal viszont alig megyünk valahová, strandon is csak 11 évesen (!!) voltam először. Én pedig mennék, és hívnak is a barátaim, de nem engednek akárhová... És anya is ahelyett hogy normálisan elmondaná, csak ordít velem és mikor kérdezem miért kell így kiabálni mindig, csak azt kapom : "MERT NEM ÉRTED MEG!!!" És amikor először találkoztam a barátommal (akkor még ugye nem jártunk) akkor hazudtam mert nem akartam balhét és hogy megint kiabáljanak. De végül megtudták hogy nem egy barátnőmmel találkoztam hanem egy fiúval, és ebből lett is vita aminek egy része ebből állt: majd lefekszek vele és 15 évesen megbukok az iskolában,k*rv* leszek meg majd 16 évesen szülök (ezt mondjuk a nővérem vágta hozzám) . Nem értem miért ilyenek velem, és ezek után azt is megszólják hogy annyit ülök a szobámban.
Bármit teszek az nem jó... Ha segítenék valamit, nagyrészt el vagyok küldve hogy nem kell segíteni meg hogy rosszul csinálom ( meg sem mutatják rendesen) , ha nem segítek akkor meg az a baj hogy én nem csinálok semmit. Még jó pár dolgot le tudnék írni, de így is hosszú lett. És nem telik el 3 nap kiabálás, ordítás nélkül. Ez meddig fog még tartani? Meg fognak valaha változni? Vagy én is várhatom azt az időt míg végre fősulis leszek?
Ember! TIZENÖT ÉVES VAGY! Mit kellene neked megengedni szerinted?!
14 éves korod óta van barátod. A legtöbb szülő eleve ezt sem engedné meg, de neked ez nem elég természetesen, több kell. 15 évesen hány szülő engedi meg szerinted, hogy a fiújánál aludjon a lánya?! Ez valami röhej...
Erre jön az az indoklás, hogy de nappal is lehet csinálni. De könyörgöm, 14-15 évesen MINEK csinálni egyáltalán?! Komolyan nincs más az életetekben? Komolyan itt tartunk, hogy egy 14 évesnél már létfontosságú az, hogy szexeljen? Az eszem megáll!
14-15 évesen TELJESEN normális, hogy nem engednek el mindenhová, ha hívnak. Szerintem nem extrém szigorúak a szüleid, magad is írtad, hogy elmehetsz ide-oda, de nem minden alkalommal, állandóan. Ez teljesen érthető, hiszen még gyerek vagy!
"s amikor először találkoztam a barátommal (akkor még ugye nem jártunk) akkor hazudtam mert nem akartam balhét és hogy megint kiabáljanak. De végül megtudták hogy nem egy barátnőmmel találkoztam hanem egy fiúval, és ebből lett is vita "
Szerinted azért nem érdemelsz vitát, hogy HAZUDTÁL? Nem értem ezt a logikát. Hazudozol a szemükbe, de utána még te vagy felháborodva, hogy nem tetszik nekik. Neked hogy tetszene az, ha a szüleid hazudnak neked?
Ezt én is leírtam, hogy 15 évesen NEM AKAROK semmilyen szexuális kapcsolatot, semmi értelmét nem találom. Én azt nem értem, miért nem akarják azt engedni, hogy a barátnőmnél aludjak.
Nem szoktam hazudni nekik, akkor volt az az egyszeri alkalom.
Nem értem miért van olyan nagy problémátok azzal ha valakinek van barátja 15 évesen. Tudom én is hogy nagyon sokan már ilyenkor lefekszenek egymással, de nekünk semmi ilyen szándékunk nincs.
És ne olyanra gondoljatok hogy mondjuk hívnak fesztiválozni és oda nem mehetek, hanem hívnak korcsolyázni és nem engednek velük vagy valami hasonló.
Első válaszoló, te tudsz olvasni?
Szerintem a kérdező korához képest egész éretten gondolkodik és pont az ellenkezőjét írta le annak, amin te elkezdtél pattogni. Sem részleteiben, sem egészében nem sikerült megérteni a szöveget, gratulálok!
Hogy a kérdésre is válaszoljak... Hasonló helyzetben voltam ilyen idősen, mint a kérdező. Engem ugyan többnyire elengedtek a barátaimmal majdnem mindenhova és a barátomhoz is elengedtek hetente 1x. (Igaz nekem csak 16 évesen lett barátom.) Ottalvás mondjuk szóba sem jöhetett se barátnőnél, se a barátomnál. Viszont az otthoni légkör teljesen megegyezik az enyémmel. Állandó ordibálás, jó tanuló voltam, mégse feleltem meg az otthoni elvárásoknak soha, ha segítesz "nem jól csinálod", ha nem segítesz "miért nem csinálsz semmit", ezt követően "miért ülsz mindig a szobádban", stb.
Nálunk semmi sem változott. Egy idő után kezdtem a sarkamra állni, ebből nagyobb veszekedések lettek, de nem hagytam magam. De ez sem jött be mindig. Számoltam a napokat, h mikor mehetek már végre egyetemre, h kolis legyek. 4 éve kolis vagyok, azóta jobb a helyzet... most csak hétvégéken veszekszünk. :D Na és persze jóval nagyobb a szabadságom, mert eszem ágában sincs beszámolni a dolgaimról otthon. 1-2 hónap múlva pedig végre a párommal is összeköltözöm. Most épp ezen megy a balhé, de nem hagyom, hogy beleszóljanak. Nemrég kaptam munkát is, innentől a magam ura vagyok, nem érdekel mit mondanak. :)
Kitartás! Tanulj keményen, hogy sikerüljön majd a felvételi, onnantól minden könnyebb lesz. Addig meg próbáld átvészelni valahogy. Kellene nektek otthon pár őszinte beszélgetés, hátha megértenék a problémádat. Nekem otthon ez sose jött be, de hátha neked sikerül.
23N
Abban igaza van a többi válaszolónak, hogy a Te korodban még igenis van beleszólása a szüleidnek az életedbe.
Viszont ha alapból ilyenek, sosem fognak változni.
20 vagyok, és az enyémek is dettó ilyenek, hacsak nem rosszabbak. Annyi szerencsém van, hogy nem kell őket napi szinten elviselnem, mert koliban lakok.
Nekem 18 évesen volt először barátom, de ne tudd, mit le kellett harcolnom anyuékkal, hogy ne tiltsanak el tőle. Pedig rendes srác volt, csak egy évvel idősebb. 1,5 év járás után engedtek először ott aludni. Akkor is csak egyszeri alkalomra egy hónapban.
Utána szakítottunk, és összejöttem egy másik sráccal. Távkapcsolatban élünk. Amikor először eljött hozzám, anyuék nem engedték be a folyosóra sem. Apukám még most is azon agyal, hogy szedhetne szét minket.
Havi egyszer járok haza, akkor is csak 2 napra, és alig várom, hogy megint koliban legyek.
Amikor apukám rajtakap, hogy épp a barátommal beszélek skypeon, üvölt és fenyeget, hogy megver és kikapcsolja az internetet.
Nem akartak elengedni ünnepekre a páromhoz, úgyhogy egyszerűen fogtam magam, és leléptem engedély nélkül.
(tudtak róla, csak nem egyeztek bele)
Bár ezt Neked még nagyon nem ajánlom...
20l
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!