Szülők! Mennyi pénzt kértek a gyereketektől rezsire ha már dolgozik? És azért a pénzért cserébe mit kap?
2 dolgot tehetsz.
Az egyik az h csak a rezsibe-ebbe mint irtad benn van minden- fuzeted a rád eső részt,a kaját meg ezentùl magadnak állod.
A másik pedig az h betársulsz vhova albérletbe.
Nem kértek tőlem semmit, de rosszul éreztem magam, ezért ha tudtam, reggel korán egy papucsba és pizsamába képes voltam sprintelni a postaládáig, hogy elcsípjem a borítékot, hogy legalább be tudtam fizetni, ha már mást nem hagynak. Aztán ugye jött a netbank, akkor már hiába erősködtek, és kelt anya hamarabb, hogy elkapjon, amikor a szokásos utamat szaladtam a ládáig, mert így már könnyen kezdtem utalgatni a számlákat. :) Rám hagyták, bár nem örültek.
Szerintem az, aki írta, hogy 80-100 közt ad le a lánya, ami szép és jó, de szerintem ezt nem kellene mindent lejattoltatni vele, hiába keres jól, és pláne nem kell azzal magyarázni, mert hogy jól keres, és hogy mindenki annyival járul hozzá. Tegye el magának egy számlára, később még jól fog jönni. Szerintem. Bár bizonyára rosszul fog esni, ha a gyerek kirepül, és vele együtt lép a 80-100.e. is...
Szerencsére nekem nem ilyenek voltak a szüleim, és hiába kerestem már az első munkámtól kezdve elég sokat. Sose kérte semmit. Cserébe, viszont mikor apukám alatt meghalt az autója akkor én vettem másikat neki. Illetve már nem laktam otthon, de egy fa rádőlt a házukra a helyreállítást én fizetem ki.
Na de ellenben a menyasszony családja az gazdagon szedné a sápot. Ott is az volt, hogy mikor elkezdett dolgozni csak a felét ismerte be, mert hogy annyit követeltek tőle, ami után bérletre maradt kb. csak pénze, és a koncepció szerint, hogy ha másra kellet volna akkor azt majd ők adnak, mint régen mert az olyan jól működik (na meg ugye ha nincs pénze nem is tud elköltözni ... )
Közben anyuka megtalálta az egyik bankszámla kivonatát és kiderült, hogy nem x ha nem 2X pénzt keres. Ekkor közölte, hogy mivel ő hazudott neki ezért várja az elmúlt három évből amit nem adott le... mert különben ő kifogja tagadni mindenből, és hogy mehet lakni ahova akar és hogy egy senki nem lesz belőle.
Csak velem nem számoltak, hogy amikor én ezt megtudom akkor az első mondatom az lesz, hogy akkor pakolj és költözz hozzám.
Költözés után is ugyan úgy jöttek a kérések, hogy akkor még ennyit meg annyit adjon, mert az ezért és ezért jár nekik. Meg hogy nyugodtan adhatna pénzt havonta továbbra is mert hogy a köcsög pasijának (ez volnék én :)) úgy is annyi van. Na itt borult el az én agyam is, hogy legyen kedves mindenki a saját farkával ütlegelje a csalánt ne az ennyimmel. Ezek után a menyasszonyom is összeveszett velük, és azóta szerencsére nem hallottunk róluk.
De hogy tanácsot is adjak, jelentsd be otthon hogy fizetés csökkenés lesz jövőre mert nem megy a cégnek és vagy hajlandó vagy havi 70e ft is bejárni vagy pedig ha nem akkor köszönik a lehetőséget. Így már természetesen nem fogsz tudni adni havi 70-80e ft mert összesen fogsz ennyit keresni jó esetben, így sajnos be kell érjék havi 40-50 e ft és pont.
2-es.
Ha a lányod 500 ezret keresne akkor 200-al kéne beszállnia?
Avval, hogy valaki többet keres nem eszik és nem fürdik többet.
Én, ha a lányod lennék albérletbe mennék és még kevesebbet is kéne költenem. Bocs.
Na mivel meg lettem szolitva valaszolok (a 80-100ezres vagyok)
Akkor reszletezem, 3-an vagyunk keresok, tehat kb 300ezer a kozosbe adott penz havonta. Ebbol fizetunk mindent
a rezsit, kaja, autok koltsegei, telefonok, inernet, tv, biztositasok, utazasok, nyaralasok, sport berletek felszerelesek, egyebb szorakozasok.
Nalunk ez igy alakult ki, en nem latok semmi problemat benne.
Mindenkinek marad sajat penze, de ezek mellett akar ami marad mindet felre is teheti.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!