Szülők! Mennyi pénzt kértek a gyereketektől rezsire ha már dolgozik? És azért a pénzért cserébe mit kap?
A 100 ezer durva, ennyit nem él fel egy ember.
Inkább rakja számlára félre.
Én 30 ezret tartok reálisnak.
EZ rezsi és kaja, viszont nem hotelben lakik, tehát takarítani, mosni kell maga után, néha főzni is.
Na jó, 50 ezer, kaja 30, de ha többen vannak, akkor az olcsóbb, de 50-nél többet én nem kérnék el.
Ha olyanok a lehetőségeink, elvileg, akkor semmit nem kérnék el, takarékoskodjon, tegyen félre.
Az egyik rokonom pont úgy járt, hogy amikor végzett az egyetemmel és sikerült elhelyezkednie, nem merte elmondani otthon, hogy mennyit is kap pontosan, mert a 3/4-ét rögtön legombolták volna róla a szülei. Így is sokkal többet ad bele a kajába/rezsibe mint amennyit "kellene", hiszen alig van otthon (mert közben lett egy párja is, és van, hogy 2 hétig nála van), valamint sokszor a munkatársaival ebédel, vacsorára pedig jó ha megeszik 1-2 zsemlét, vagy tojásrántottát. Emlékszem, nekünk anno elmondta, hogy mennyit is keres valójában, de hogy a szüleinek nem meri, mert akkor még többet követelnének tőle... szerintem ez nagyon gáz. Én úgy gondolom, hogy ha igazságosan el van osztva a rezsi, vagy a fentebb említett jelképes pénzt kérik el kajára, azzal nincsen semmi probléma, mert nem azért kellene gyereket szülni, hogy utána tőle követeljem, hogy eltartson, hiszen most kezdhetne spórolni a saját, külön életére.
Egyébként míg egyetemre jártam, én havonta kaptam 50 ezer forintot, de ebből fedeztem a másik városban lévő megélhetésem, bulikat, ha hétvégére hazautaztam ebből szórakoztam, fedeztem a plusz kiadásaim (pl. találkozni barátokkal, mozi, sörözés). Szerencsére szüleim nem olyan anyagi helyzetben vannak, hogy minden forintot meg kell fogniuk, így nagyon szerencsésnek érzem magam. Valamint amikor egyetem után lett munkám, rögtön összeköltöztünk a párommal, tehát mikor fizetésem lett már nem ők tartottak el. De ha rászorulnának, vagy együtt laknék velük, akkor én is besegítenék egy szó nélkül. (Bár nem fogadnák el, de kifizetnék 1-2 számlát mielőtt ők akarnák, bevásárolnék, ilyesmik.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!