Mit gondoltok arról, ha valakivel rosszul bántak a szülei, ezért eltiltja őket az unokájuktól?
Tegyük fel, hogy valakit gyermekként-fiatalon bántalmaztak a szülei, akár testileg, akár lelkileg, és a későbbiekben már csak alkalmanként találkoztak, mondjuk a családi eseményeken (igazából itt is elég sok ilyen történetet olvasni).
Aztán jön az unoka, és az újdonsült nagyszülők hirtelen elkezdik a jogaikat követelni a kisbabával szemben, az anyuka/apuka viszont nem szeretné, ha komoly kapcsolat lenne közöttük.
Mi a véleményetek?
9-es
Nincs mit,sajnos ez van.Be kellene ezt szüntetni.Miért nem dönthet a szülő hova engedi a gyerekét?
Én is ezzel riogatom anyát.
Nagyon sokszor kezet emel rám,vagy egy pofon erejéig, vagy megüt ököllel, vagy megszorítja az arcom. Volt,hogy maréknyi hajam húzta ki.Csak mert ideges és nem tudja kezelni.
Ezeket már megtanultam kivédeni, de mindig emlékeztetem rá,hogy én is fel fogok nőni,és ha egyedül akarja letölteni a hátralevő éveit,miután én 18 lettem, folytassa csak ezt, de engem és a családomat majd még látni se fogja.
17L
Nálunk is ez a helyzet. Az apai nagyszülők még soha nem látták az unokáikat, és nem is fogják. Megdolgoztak érte, hogy a férjem így döntsön. Ráadásul semmit nem változtak, azok az unokáik, akikkel tartják a kapcsolatot panaszkodnak, hogy nincs bennük semmi kedvesség, agresszívak. Tehát, semmit nem változtattak, nem néztek magukba, hogy a fiúk miért is tagadta meg őket.
Megnézném ki kötelez minket arra, hogy agresszív, idegbeteg nagyszülőkbek adjuk oda a gyerekeinket! Szó nem lehet róla. A saját gyerekeiknek is épp elég testi, lelki sérülést okoztak, több életet nem tesznek tönkre!
Igazából nagyon megleptek a válaszok, mert bármilyen hasonló jellegű kérdést olvastam eddig - már meglévő esetekkel -, mindenhol letámadták a szülőt, hogy azért, mert ő nincs jóban a szüleivel, nincs joga eltiltani gyerektől, mennyire önző amiért nem engedi, hogy többet találkozzanak és nem bízza rá, meg azért mert neki nem volt jó anyja a kicsit még szeretheti...
A kérdést azért tettem fel, mert most ugyan még nincs gyermekem, de az anyámmal olyan kapcsolatom van, amilyet felvázoltam, és én sem szeretném, ha szoros kapcsolattartás lenne közte és a gyerekem között. Csak ahogy olvasgattam ezt a rengeteg választ, felmerült bennem, hogy tényleg én nem vagyok normális, mert azt vallom, hogy aki b*szott a saját gyerekével szemben teljesíteni a kötelességeit, aki bántalmazta, az később ne követelje jogokat?
Az a véleményem,hogy IGAZUK VAN!! Az hogy valaki nagyszülő lesz,az egy megtiszteltetés,a kemény nevelési munka gyümölcse,amit már csak élvezni kell azzal,hogy az ember szereti a gyermeke gyermekét.
De ha szülőként megbukott,semmi alapja nincs a kérésének,hogy az unokát láthassa.
Az én apám nem vert engem "csak" magunkra hagyott,de még így is azt mondom,hogy az én gyerekemet az életbe sose láthatja majd,hát akkor ha még egy bántalmazó szülőről van szó...
2-esnek!
Ha nem tudja bizonyítani, hogy őt gyerekkorában lelkileg, fizikailag, tettleg bántalmazták, akkor köteles láthatást engedélyezni a nagyszülőknek.
A nagyszülők kérhetik a láthatást. Bizony!
Tehát nem olyan egyszerű ám ez.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!