Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » "Szeretném helyrehozni amit a...

"Szeretném helyrehozni amit a szülő elrontott. " Szerintetek mit tegyek? ---> bővebben lent.

Figyelt kérdés

Szóval. A szüleim már több,mint 10 éve külön élnek,de hivatalosan csak 5 éve váltak el,amikor anyukámnak új élettársa lett. Ekkor apukám szó szerint megbolondult...(neki már 14 éve van nője,meg gyereke is tőle). Folyton zaklatta anyut,a nagyszüleimet,és amikor szabályozva lett a láthatás neki,akkor rendszeresen "követelte" bátyámat és engem. Egyszer bátyám karácsonykor nem szeretett volna vele elmenni,és ebből olyan botrányt csinált,hogy rendőrséget kellett hívni. Itt kezdődött az egész háború. Ezek után jöttek a mindenféle feljelentés,gyámügy,bíróság...kicsi voltam,10-11 éves,és nagyon befolyásolható. Anyukám oldalán voltam mindig. 11 éves koromban elköltöztünk anyu élettársához,akkor még nagyon jó volt vele a kapcsolatom,szerettem,meg szinte apámként tudtam rá tekinteni...Idén tavasszal kezdett megromlani vele a kapcsolatom. Kiabált velem mindig,kibeszélt a hátam mögött,veszekedett anyuval miattam...teltek a hónapok,ez ment így tovább. Egyre jobban eltávolodtam tőle. Apukámmal pedig felvettem a kapcsolatot közben interneten. Féltestvéremet is nagyon szeretem,és apum is valahogy elkezdett hiányozni...hiszen apa nélkül nőttem fel. Ezért nyáron úgy döntöttem,elmegyek apuhoz,és féltesómhoz nyaralni...amikor anyu megtudta,nagyon ellene volt persze,el se akart engedni,de elmúltam 14,én döntöttem erről. Elmentem. Mikor hazajöttem,szó szerint kiutált a család. Megértettem,hiszen sok keserűséget okozott nekünk apukám. Anyukám is alig állt velem szóba egy darabig,ez nagyon rosszul esett,sokat sírtam miatta...de akkor sem adtam fel. Ugyanis rájöttem,hogy hogy is vannak/voltak itt a dolgok. Az én fejem tele lett beszélve,és apukám ellen lettem nevelve a szó szoros értelmében. Apukám azért csinálta az egészet évekig,mert nem bírta elviselni,hogy nem láthatja a gyerekeit. Mikor nyáron magamtól elmentem hozzá,gyökeresen megváltozott. Visszavont minden eljárást amit indított anyu ellen,arra hivatkozva,hogy megjavult velem a viszonya. És itt vége lett minden ügynek. Ősszel megtudtam,hogy nevelőapám olyan dolgokkal rágalmaz,ami egyszerűen felháborító,soha nem néztem volna ki belőle,hogy olyan dolgokat terjesztene a hátam mögött...egy ismerőstől tudtam meg,teljesen kiborultam,sírtam órákon keresztül..mikor hazajött anyum,elkezdtem üvölteni,hogy mit képzel ez az ember,hogy mindenféle mocskos hazugságot terjeszt rólam. Mondtam,hogy utálom,gyűlölöm. Jöttek a veszekedések,nevelőapám az tagadt mindent,de hallgatóztam egy telefonbeszélgetésnél előtte néhány napja,és ezer százalék,hogy amit mondott rólam,az úgy volt. Anyuval minden nap veszekedünk azóta is,nevelőapám meg szinte élvezi ezt...ez lenne a célja? Hogy teljesen összevesszek anyukámmal?! Mostanra már nagyon utálom ezt az embert,utálok itt élni vele...őszi szünetben is mentem apukámhoz,sajnos csak 2 napot lehettem,mert anyukám és a family többi tagja megint akkora cirkuszt csinált,hogy haza kellett vinnie apunak. Még sírtam is,annyira nem akartam eljönni. Szóval mostmár hónapok óta támad az egész család,nevelőapámat utálom,minden nap veszekedés van itthon,mindig apumhoz menekülök neten..(300 km-re lakunk tőle).Apum bocsánatot kért tőlem azóta,és rájött milyen ostobaságot csinált. Százszor megköszönte már nekem,hogy segítek helyreállítani amit ők elrontottak..mert lám,most már minden ügynek vége,apumból teljesen más ember lett,nagyon szeretem,és ő is engem. Amúgy sokkal több mindent megtudok beszélni apuval,mint anyuval. Alig várom,hogy most karácsony után menjek hozzá néhány napra. Csak persze megint balhé lesz belőle,és én leszek a rossz anyukám szemében...szóval azt szeretném kérdezni,hogy szerintetek mit csináljak,hogy beszéljek anyummal,hogy ne bántsanak ezért,hiszen én csak jót akarok,amit el is értem,meg nekem apukám-apukám. És szeretem! De ők nem fogadják el..mit csináljak? :((

Bocsánat a hosszú regényért,és előre is köszönöm a válaszokat!!

15/L

2013. dec. 12. 14:53
 1/4 anonim ***** válasza:
Az jutott eszembe, hogy írhatnál egy levelet anyukádnak, amiben leírod az érzéseidet, hasonló képpen, mint ahogy itt is. Beleteszed a táskájába, vagy olyan helyre, ahol ő tuti megtalálja, de a nevelőapád nem. Remélhetőleg ha elolvassa, elgondolkodik a dolgokon és másképp látja majd az ügyeteket. De fontos, hogy ne használj csúnya szavakat, ne vádaskodj, legyél diplomatikus és sződd bele az érzelmeidet is.
2013. dec. 12. 15:04
 2/4 anonim ***** válasza:
Miért nem tudod anyukáddal megbeszélni ezeket a dolgokat? Szerintem nem normális, hogy így magadra hagyott egy ilyen helyzetben. Valószínű,a nevelőapád neki most az első, mert már kezdesz felnőni, hamarosan ki is repülhetsz és nem akar magányos lenni. Próbáld megbeszélni anyukáddal, de ha nem megy, akkor menj apudhoz inkább. Nagyon ostoba viselkedésnek tartom azt, amit anyukád fertálya művel. Nem tudnak kommunikálni.
2013. dec. 12. 15:05
 3/4 A kérdező kommentje:
Hát az igazság az,hogy ő tudja,hogy nevelőapám hazudozik,és tudja,hogy sosem tennék olyan dolgokat,amiket hazudott rólam. De nevelőapám olyan ember,hogy ő a nagyúr, az van,amit ő akar,ő minden hétvégén részegre ihatja magát a haverokkal,anyu ezért egy szót nem szólhat,meg ha nevelőapám akar aludni,akkor anyu még hajat se moshat,mert szegényke felébred,de ha anyu kel hajnal 4-kor,akkor éjfélig mehet a tv,és kuss van. -.- Szóval sajnálom szerencsétlen anyukámat,mert ez az ember csak tönkre teszi meglátásom szerint. De hát nincs sok választása,ha elhagyná,nekünk nem lenne hol lakni.:( Gondolkodtam már,sőt mondtam is anyunak,hogy előbb utóbb apuhoz fogok költözni..na hát ettől retteg kb. Pedig evvel csak ezt fogja elérni.:/
2013. dec. 12. 15:44
 4/4 anonim ***** válasza:
Ha apudhoz költöznél akkor már nem lenne semmi ami ebben a kapcsolatban tartaná, hisz eddig lehet azért nem mert kilépni mert kettőtöket nem tudott volna a fizetéséből eltartani. Ne mondj le apukáddal való kapcsolat tartásról és mond el anyudnak hogy a köztük lévő feszültséget ne akarja rád is kivetíteni te akkor is a lánya vagy ha apudnál vagy.
2013. dec. 12. 19:07

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!