Megteheti a gyerek apja, hogy nem veszi a gyereket a nevére azért mert nem költözöm vele össze?
Figyelt kérdés
Három hónapos terhes vagyok, a gyerek apjával nem élünk együtt. Tegnap szóltam neki, hogy terhes vagyok és intézzük el az apaságit. Azt mondta, hogy ő akkor keres egy albérletet ahová költözni tudunk. Mondtam neki, hogy én nem akarok tőle semmit, csak azt, hogy a kicsit vegye a nevére. Erre közölte, ha nem költözünk össze akkor ne várjam, hogy a gyereket a nevére vegye. Hogy képzeli ezt?2013. dec. 10. 17:07
41/45 anonim válasza:
Hát, igen, az apasági nem egy olcsó mulatság. Éppen ezért, ha már perre kerül a sor, az apukák általában elismerik szerelmük gyimilcsét és megspórolják a tesztet, ha qrogatták anyukát. Ha az apajelölt úgy érzi, hogy csak rámutattak az utcán, de ő bottal se nyúlt anyukához -és ez bizonyítást nyer a teszten-, akkor anyuka perkál.
42/45 anonim válasza:
Nem olvastam el a sok választ.
A nevére venni kötelező, és semmi köze ahhoz, hogy összeköltözöl-e vele vagy sem.
Ha ő az apa, akkor viszont tartásdíjat kell fizetnie, függetlenül a gyermek nevétől.
43/45 anonim válasza:
Bocsánat, a nevére venni NEM kötelező...
44/45 anonim válasza:
"Mondtam neki, hogy én nem akarok tőle semmit"
"De, ha nem ismeri el az apaságot akkor nem tudom tőle követelni a gyerektartást."
Hja! Nem akarsz tőle semmit, csak a pénzét!!
Egy újabb hazudós ribi!!
45/45 anonim válasza:
Fogja már fel a sok ilyen kérdező, hogy nincs ilyen, hogy "nevére venni". Olyan van, hogy apaság elismerése, erre rá tudod kényszeríteni, és kötelezettségekkel jár, meg olyan van, hogy névviselés, ami bármelyik szülőé lehet, de az apáé csak akkor, ha van apasági nyilatkozat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!