Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Megteheti a gyerek apja, hogy...

Megteheti a gyerek apja, hogy nem veszi a gyereket a nevére azért mert nem költözöm vele össze?

Figyelt kérdés
Három hónapos terhes vagyok, a gyerek apjával nem élünk együtt. Tegnap szóltam neki, hogy terhes vagyok és intézzük el az apaságit. Azt mondta, hogy ő akkor keres egy albérletet ahová költözni tudunk. Mondtam neki, hogy én nem akarok tőle semmit, csak azt, hogy a kicsit vegye a nevére. Erre közölte, ha nem költözünk össze akkor ne várjam, hogy a gyereket a nevére vegye. Hogy képzeli ezt?
2013. dec. 10. 17:07
1 2 3 4 5
 21/45 anonim ***** válasza:
72%

Emberek kamu.

Más a stílusa alapján meg lehet ismerni, ő az a terhes legyek-e annak ellenére hogy nincs lakásunk és minimálbérből élünk stb... provokatív kérdések nyitogatója.-

2013. dec. 10. 18:04
 22/45 A kérdező kommentje:
Utolsó válaszoló! Kívánom, hogy te is legyél ilyen helyzetben!
2013. dec. 10. 18:09
 23/45 anonim ***** válasza:
100%
Akkor minek vállaltad a gyereket,ha nem tudod eltartani magatokat?
2013. dec. 10. 18:18
 24/45 anonim ***** válasza:
100%
Ezt nem értem. Ha nem tudod eltartani egyedül a gyereket, akkor minek vállalod?
2013. dec. 10. 18:20
 25/45 A kérdező kommentje:

1. Ha elvetetem nem biztos, hogy többé lehet majd gyerekem.

2. Nagyon szeretnék már gyereket.

2013. dec. 10. 18:27
 26/45 anonim ***** válasza:
80%

nem azzal ismeri el az apaságot, hogy a nevére veszi.

Ha megszületik, te beperelheted gyerektartásért, ha kiderül, hogy ő az apa, fizetheti a perköltséget, majd a megítélt gyerektartást is (fizetésének a 20%-át ítélik meg általában)

2013. dec. 10. 18:34
 27/45 anonim ***** válasza:
78%

Ezt értem!De miből fogod eltartani magatokat,áruld már el nekünk!!

Tapasztalatból mondom,hogy nem kevés pénzbe van egy gyerek+lakás+rezsi stb...

2013. dec. 10. 18:34
 28/45 anonim ***** válasza:
84%

Szóval felcsináltattad magad egy házad pasival, mert úgy gondoltad hogy majd a hallgatásodért cserébe eltart a gyerekkel együtt.

Ez az egyetlen eset, amikor el tudom fogadni hogy a férfi minimálbérre jelenteti be magát.

Igen, megteheti hogy nem ismeri el. Akkor bírósági úton kell kérned az apaság megállapítását. Ez akár 3 évig is eltarthat, addig nem köteles gyt-t fizetni.

2013. dec. 10. 18:35
 29/45 A kérdező kommentje:
Szerencsére fogok kapni gyedet és a családi pótlék. Úgy számoltam, hogy kb 100000 forint jön be egy hónapba.
2013. dec. 10. 18:37
 30/45 anonim ***** válasza:
51%
A gyerektartás nem attól függ, hogy elismeri-e vagy sem, hanem hogy ő az apja vagy nem. Ha ő, akkor a bíróság megállapítja a gyerektartást. Ha tagadja, DNS vizsgálat fog dönteni.
2013. dec. 10. 18:43
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!