Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Megteheti a gyerek apja, hogy...

Megteheti a gyerek apja, hogy nem veszi a gyereket a nevére azért mert nem költözöm vele össze?

Figyelt kérdés
Három hónapos terhes vagyok, a gyerek apjával nem élünk együtt. Tegnap szóltam neki, hogy terhes vagyok és intézzük el az apaságit. Azt mondta, hogy ő akkor keres egy albérletet ahová költözni tudunk. Mondtam neki, hogy én nem akarok tőle semmit, csak azt, hogy a kicsit vegye a nevére. Erre közölte, ha nem költözünk össze akkor ne várjam, hogy a gyereket a nevére vegye. Hogy képzeli ezt?
2013. dec. 10. 17:07
1 2 3 4 5
 11/45 A kérdező kommentje:

Mégis mit mondok majd neki, ha az apjáról kérdez és megkérdezi azt is, hogy akkor őt miért nem úgy hívják?

Ha összeköltöznék vele akkor a nevére venné a kicsit, legalábbis ezt mondta.

2013. dec. 10. 17:31
 12/45 anonim ***** válasza:
35%

"Loptál magadnak" spermát??!

Az apa meg már nem kell neked a gyerek mellé.

Mekkora ribi vagy!!

2013. dec. 10. 17:32
 13/45 anonim ***** válasza:
78%

"Főleg ha futó kaland, akkor meg nem is köteles csak úgy apasági vizsgálatba sem belemenni, nem lehet csak úgy az utcáról mindenkit apasági vizsgálatnak alávetni.

Hülye lenne nyilatkozni, mert ha elismeri a gyereket, gyerektartásra van kötelezve, és ez nem olyan, hogy te nem akarod, ez a törvény."

Ez egyáltalán nem igaz!!!!

Ha egy nö azt állítja, hogy X a gyereke apja, és erre nézve pert indít, akkor az illetö köteles az apasági vizsgálatba belemenni, amennyiben tagadja az apaságot.

Ha a vizsgálat eredményeként ö az apa, akkor neki kell fizetnie a vizsgálat díját is (a tartásdík mellett), viszont ha nem ö az apa, akkor a pert indító személynek kell ezt állnia.

Ez éppen azért van így, mert ha a gyereknek megvan (bioogiailag) az apja, akkor köteles fizetni a gyerektartást, akkor is, ha nem akarja - és ez a "hülye lenne nyilatkozni"-tipusú emberekre is vonatkozik.

Viszont attól, hogy jogilag ö az apa, még nem kell a nevére vennie, (ilyen esetben eleve semmi értelme sem lenne), de ez a tartási kötelezettség alól nem mentesíti.

2013. dec. 10. 17:37
 14/45 A kérdező kommentje:
Nem akartam a gyereket elvetetni mert ő nem tehet semmiről. Most mit tegyek?
2013. dec. 10. 17:37
 15/45 anonim ***** válasza:
87%

Miért mit tegyél?

Más is szült már gyereket úgy, hogy az apa nem vette a gyereket a nevére.

Egyébként addig, amíg kicsi hozzá, hogy az ilyen dolgokat megértse, addig fel sem fog merülni benne, hogy miért az a vezetékneve, ami.

Amikor pedig feltűnik neki, akkor meg elmondod, hogy amikor ő született, ti már nem voltatok együtt, ezért nem került az ő nevére és ennyi.

2013. dec. 10. 17:40
 16/45 A kérdező kommentje:
De akkor így nem fog gyerektartást sem fizetni. Miből tartom el magunkat?
2013. dec. 10. 17:43
 17/45 A kérdező kommentje:
Ő konkrétan megzsarolt!
2013. dec. 10. 17:50
 18/45 anonim ***** válasza:
80%
Gyerektartást mindenképp fizetnie kell. Ha nem akar, a bíróság kötelezi rá.
2013. dec. 10. 17:51
 19/45 A kérdező kommentje:
De, ha nem ismeri el az apaságot akkor nem tudom tőle követelni a gyerektartást. Költözzem vele össze?
2013. dec. 10. 17:56
 20/45 anonim ***** válasza:
75%

Nem, szerintem inkább te zsarolod őt.

Te szülsz az ő akarta ellenére, te fogsz tőle pénzt követelni minden hónapban 18 éven keresztül. És még ő a zsaroló? Hányok tőled... Az ilyen nőnemű lények miatt tartják sokan hazug, kihasználós p.icsáknak a nőket...

2013. dec. 10. 17:57
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!