Megteheti a gyerek apja, hogy nem veszi a gyereket a nevére azért mert nem költözöm vele össze?
"Szerencsére fogok kapni gyedet és a családi pótlék. Úgy számoltam, hogy kb 100000 forint jön be egy hónapba."
"De akkor így nem fog gyerektartást sem fizetni. Miből tartom el magunkat?"
dejó, még egy ribi, akit eltarthatok az adómból....
mi a francért lettem lepontozva???
Ezzel dolgozok, ismerem a törvényt!!!
Nem az jelenti az apaság elismerését, hogy a nevére veszi!!! Elismerheti úgy is, hogy a gyerek az anyuka nevét kapja!
31-es, a gyedet nem a te adódból fizetik, hanem az övéből! a gyed a fizetésének a 70%-a, amiért megdolgozott. Te azokat tartod el az adódból, akik gyes-t kapnak! Nem ugyan az!
A családit meg mindenki megkapja...
nem védem a kérdezőt, mert nekem sem tetszik a hozzáállása, de azért baromságokat ne írjunk már...
Az elvetetés nem jó megoldás, mert a gyerek nem tehet arról, hogy ez a helyzet kialakult.
Viszont mérlegelhetnéd ezt az összeköltözés dolgot... Az viszont megint fair, hogy enélkül nem veszi a nevére, hiszen védekezhetett volna.
Törekedj arra, hogy kigondold, hogy fogsz egyedül boldogulni...
"Akkor bírósági úton kell kérned az apaság megállapítását. Ez akár 3 évig is eltarthat, addig nem köteles gyt-t fizetni."
Ebben nincs igazad, mert ha a gyerek születéskor azonnal kéri az apaság megállapítását, akkor ATTÓL KEZDVE van az apának tartási kötelezettsége. Viszont amig nincs megállapítva az apaság, addig nem lehet töle levonni a gyerektartást, azonban a kötelezettség megállapításakor visszamenöleg is kötelezik az elmaradás kifizetésére. (A féléves határidö az igény bejelentésének idöpontjától kezdödik és nem a határozat meghozatalától)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!