Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Szülők, ti kértek pénzt a...

Szülők, ti kértek pénzt a gyereketektől azért, mert otthon lakhat?

Figyelt kérdés
2013. dec. 7. 16:41
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
100%

anyum tőlem nem kért pénzt, de a bulira, a telefonszámlámra,a piperékre, és a ruháimra magamnak kerestem meg a rávalót. felnőtt emberként nem is lett volna képem az utolsó vackot is vele megvetetni, elvégre volt már érettségim, tudtam melózni egyetem mellett. jó érzés is volt amikor a saját fizumból vehettem valamit.

még megtakarítást is nyitottam, 19 évesen komoly pénzügyi kultúrával rendelkeztem :) von Haus aus natürlich :D

édesanyámnak dagadt is a melle mikor látta hogy milyen talpraesett kölköt nevelt :D

ha lesz gyerekem, nem fogok tőle lakbért szedni, de úgy fogom nevelni, hogy szeresse a munkát, fontos legyen neki hogy önerőből vegye meg "luxus" dolgokat, így jobban megtanulja értékelni a pénzt. nem attól lesz valaki életképes ha mindent a valaga alá tolnak.

2013. dec. 8. 06:03
 12/17 anonim ***** válasza:
67%
Igen, kérnek. Sem ők, sem mi nem állunk jól anyagilag. De a rezsibe be kell szállnunk, illetve külön kaján vagyunk.
2013. dec. 8. 09:52
 13/17 anonim ***** válasza:
Amíg tanultam, nem kért semmit anyukám, de amint lett munkám, már én ajánlottam fel. 22 évesen kezdtem el dolgozni, 25 éves koromig laktam otthon. A lakhatásért nem kellett fizetnem, szerintem így is normális ez, de a rezsinek és a kajának a felét álltam. A ruhákat, piperecuccokat, minden saját dolgomat magamnak fizettem.
2013. dec. 8. 11:41
 14/17 anonim ***** válasza:
100%
Anyukámék sem álltak jól anyagilag,de soha egy fillért nem kértek tőlem, tőlünk. Amíg egyetemen tanultam, mindent magamnak vásároltam, soha nem kellett tőlük semmire pénzt kérnem, már ez is nagy segítség volt nekik. Amikor elkezdtem dolgozni, gyakran bevásároltam nagyobb tételben, de soha nem kérték tőlem sem ezt, se azt, hogy szálljak be a rezsibe. Nem éltünk nagy lábon, de példaértékű, amit a szüleimtől kaptam! Hálás vagyok nekik!
2013. dec. 8. 21:30
 15/17 anonim ***** válasza:
Sajnos segélyen éltünk a szüleimmel én is és ők is kaptam külön de nem kellett a számlába adnom a pénzt meg magamra költöttem de ugy hogy ha kellett adtam nekik .
2013. dec. 8. 21:46
 16/17 anonim ***** válasza:

Nem azért kérnek, mert otthon lakhatsz, hanem mert vizet, villanyt kell fizetni, meg nyilván anya főz is... Kaja, rezsi, és ha önálló keresettel rendelkezel, ez jogosan elvárható, másrészt felkészít a "való életre".

Mikor anyukám tőlen először kért, nagyon bántott, de felnőtt fejjel azt gondolom teljesen reális

2013. dec. 8. 22:22
 17/17 anonim válasza:
én nem lakok othon sőt még az országban sem de még mindig én fizetem pl: a telefonszámlát, és mindig adok neki ha tehetem vagy ha haza megyek és kikel fizetni valamit ő nem mondja persze de én fizetem ki, mert soha nem kérne tőlem, de ha létezik szülő -gyermek kapcsolat akkor ez kölcsönös ha neki van és nekem lenne szükségem valamire azonnal rendelkezésemre állna. Én pedig érzek annyi tiszteletet azért hogy felnevelt és iskoláztatott hogy most érezze azt hogy bármikor számithat rám. Mert a szülő kéne az legyen akire a gyereke számithat, és ez forditva is igy kéne működjön.
2013. dec. 9. 22:56
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!