Szülők, ti kértek pénzt a gyereketektől azért, mert otthon lakhat?
anyum tőlem nem kért pénzt, de a bulira, a telefonszámlámra,a piperékre, és a ruháimra magamnak kerestem meg a rávalót. felnőtt emberként nem is lett volna képem az utolsó vackot is vele megvetetni, elvégre volt már érettségim, tudtam melózni egyetem mellett. jó érzés is volt amikor a saját fizumból vehettem valamit.
még megtakarítást is nyitottam, 19 évesen komoly pénzügyi kultúrával rendelkeztem :) von Haus aus natürlich :D
édesanyámnak dagadt is a melle mikor látta hogy milyen talpraesett kölköt nevelt :D
ha lesz gyerekem, nem fogok tőle lakbért szedni, de úgy fogom nevelni, hogy szeresse a munkát, fontos legyen neki hogy önerőből vegye meg "luxus" dolgokat, így jobban megtanulja értékelni a pénzt. nem attól lesz valaki életképes ha mindent a valaga alá tolnak.
Nem azért kérnek, mert otthon lakhatsz, hanem mert vizet, villanyt kell fizetni, meg nyilván anya főz is... Kaja, rezsi, és ha önálló keresettel rendelkezel, ez jogosan elvárható, másrészt felkészít a "való életre".
Mikor anyukám tőlen először kért, nagyon bántott, de felnőtt fejjel azt gondolom teljesen reális
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!