Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Hogyan győzzem meg a szüleimet...

Hogyan győzzem meg a szüleimet arról, hogy iskolát válthassak?

Figyelt kérdés
Két és fél éve járok a Budapesti Fazekas Mihály Gimnáziumba. Körülbelül másfél éve gondkodom azon, hogy el akarok menni innen, egy éve mondom a szüleimnek. Nem szeretem a légkört, nem tudok teljesíteni. Anyukám engedné, hogy átmenjek, de mivel apa ide járt, és most sikeres bankár, a saját kudarcaként fogja fel, hogy nem el akarok menni. Mindig aztmondják, hogy majd megbeszéljük, de a vége mindig veszekedés. Apukám szerint ha átmennék megszoknám hogy iskolát válthatok és egy év múlva ugyanezt akarnám. Miközben ugy a hatosztályos felvételin kivul soha nem csereltem sulit.

2013. dec. 1. 13:31
 1/4 anonim ***** válasza:
volt egy srác, annyit hiányzott igazolatlanul, hogy kicsapták, másik iskolát kell keresni, az anyuka meg annyit mond erre, hogy lehet nem véletlen volt, hogy így mást fog tanulni a gyerek
2013. dec. 1. 16:22
 2/4 anonim ***** válasza:
Én simán kiszednélek. De én gyerek orientált és nem karrier és büszkeség orientált vagyok.
2013. dec. 1. 17:51
 3/4 anonim ***** válasza:

pedig a Fazekas nagyon jó suli, a tanárok tök emberségesek és teljes mértékben nyitottak a gyerekek problémáira szerintem. onnan veszem, hogy én is ott végeztem.

ha cés vagy, vagyis matekos, akkor talán megpróbálhatnál átmenni d-be, az könnyebb lesz, hidd el, és szerintem a szüleid is belemennének. ha már eleve dés vagy, akkor bocs... kicsit megértem az apád, szerintem a fazekast vétek otthagyni, de ha neked ennyire nem jön be, akkor olyan sulikat nézz ki magadnak, amik szintén színvonalasak: szent istván, radnóti, trefort, apáczai. bár így meg csöbörből vödörbe kerülsz...

amúgy én is türelemre intenélek. szerintem nem olyan óriási a teljesítménykényszer a fazekasban. sokkal inkább a szülők által a gyerekükbe plántált belső teljesítménykényszer a gond. ha a te esetedben is sokkal inkább az apád elvárásai nyomasztanak, mint sem az iskola által támasztott követelmények, úgy más iskolában sem lenne jobb. szerintem nézz magadba, hogy az iskola, vagy az apád-e a ludas abban, hogy nem érzed jól magad a tanulmányaid során. pl. képzeld el, hogy rosszul sikerült a dolgozat. mi okoz nagyobb stresszt? ha a tanár félrehív, hogy beszélgessen veled egy kicsit a mostanában tanúsított szorgalmadról, vagy ha apád kezd el szövegelni? melyik elképzelhetőbb? hogy a tanár döngöl a földbe érzelmileg, de otthon apád legyint a dologra, vagy az, hogy a tanár próbál segítőkészen és bántás nélkül áll hozzád, apád viszont mélységes csalódottságát fejezi ki, és azt érezteti veled, hogy kevés vagy? nem mindig a suli a hibás, ha a diák nem érzi jól magát

2013. dec. 2. 09:24
 4/4 anonim ***** válasza:
Végül váltottál sulit?
2014. aug. 1. 22:31

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!