Hogy vegyem rá a szüleimet, hogy ne akarjanak tiltani tőle?
Sziasztok:)
18 éves lány vagyok és olyan egy éve megismerkedtem egy férfival akivel nagyon jó barátok lettünk és a szüleim valamiért nagyon nem nézik jó szemmel ezt a kapcsolatot. Főleg az a bajuk, hogy ez a pasi jóval idősebb nálam. Ő 32 éves.
Egyébként nem csinálunk semmi rosszat! Csak nagyon jó barátok vagyunk. Sok időt töltünk együtt. Csinálunk valami programot vagy csak beszélgetünk. Tök jól megértjük egymást és szeretjük egymást. "Úgy" nincs köztünk semmi, csak barátok vagyunk. Bármit megtudok vele beszélni, kicsit olyan támaszom ő. A szüleim meg azt hiszik, hogy lefekszünk egymással. Ami amúgy nem tudom miért lenne baj, de mindegy. Szóval ezt hiszik és hiába mondom nekik, hogy nem meg csak barátok vagyunk. Meg nem csinálunk semmi rosszat. Csak jönnek a dumával, hogy tuti van köztünk valami ha meg nincs akkor meg tuti lesz mert egy 30 éves férfi mást nem akarhat. Aztán mikor próbálok védekezni, hogy már nagykorú vagyok akkor meg jönnek a dumával, hogy amíg az ő házukban lakok blablabla. És ez így nekem nagyon nem jó. Múltkor pl voltunk valahol és amikor hazahozott még a ház előtt kicsit beszélgettünk. Aztán mikor elbúcsúztunk megöleltem meg adtam az arcára egy puszit és ezt látták a szüleim az ablakból. Aztán vagy 2 órás fejmosást hallgathattam. Meg múltkor is mentem el otthonról elmentünk bulizni és akkor is hatalmas hisztit csináltak miatta. Szinte else akartam engedni. Csak fogtam magam aztán eljöttem.
Szerintetek mit kellenne csinálnom, hogy a végre elfogadják ezt az egészet a szüleim?
Megfontolandó. Egyrészt, akár valamelyik tanárod is lehetne. Nekem is volt nagyon jó kapcsolatom tanáraimmal, szigorúan baráti alapon, és nagyon sokat segített a tanulmányaim alatt (na nem kivételeztek velem, csak jó volt családias hangulatban ülni a tanórákon). Másrészt meg azt mondják, "Valamelyik fél mindig többet akar. Ha nem te, akkor a másik." - Lehet, ha most nem is, később akarhat tőled valamit, és tényleg, 18 évesen az ember még könnyen befolyásolható, és nagyon vonzó tud lenni egy 30-as férfi határozott hozzáállása és erős kisugárzása.
Ha erős vagy, el tudod dönteni, hogy kiszállsz, amint úgy érzed, hogy többet akar - de ez a családi problémádon nem segít, mivel a szüleid ettől még nem fognak benned megbízni.
Miért lettetek barátok? Mit tud ő nyújtani, amit más barátaid nem? Talán ha megtalálod ezeket az okokat, meg tudod magyarázni a szüleidnek, hogy miért fontos neked ez a barátság, és akkor talán megértik.
költözz el
vagy ha megint az "ő házuk" szöveggel jönnek, mondd hogy jó, akkor a pasihoz költözöl :D
A szüleidnek bizonyos szempontból igaza van. Bár nem szerencsés a módszerük. Én inkább gumit vettem volna neked ajándékba :) de mindegy.
A barátod jó hogy támogat, kedves veled stb. De biztosra veheted, hogy ő azért ennél többet szeretne. Legalábbis ha egészséges férfi. És ez rendjén van is így. Nincs ebben semmi rossz. A probléma akkor adódhat, ha te a vele való kapcsolatod miatt elhanyagolod a tanulást és egyéb kötelezettségeidet. Tehát, ha rendesen tanulsz, megvan a nyelvvizsgád stb. addig rendben. Szóval abból lehetne gond, ha mindent feláldoznál a pasi kedvéért.
A szüleid felé pedig, én azt mondanám, hogy eltitkolnám a hapsit. Szépen leépíteném a tudatukban, mintha kikerült volna a képből. Nem kell hogy hazáig furikázzon, nem kell vele lenni későig.
Tudod a szerelem nem minden. Saját magadról is tudnod kell gondoskodni, ki kell járnod az iskolákat stb. Mert ha egyszer vége lesz a pasival, ott állsz megfürödve végzettség nélkül 2 gyerekkel, aztán megnézheted magad. Ide ne juss. A szüleid ettől félnek.
És tényleg ne ringasd magad abba a hitbe, hogy csak barátként tekint rád :) ez elég naív elképzelés. De még egyszer mondom, ez nem baj, de azért legyél vele tisztában.
35/N
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!