Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Ti éreztétek már azt a szüleit...

Ti éreztétek már azt a szüleiteken, hogy utálnak?

Figyelt kérdés
Még ha nem is mondják ki.

2013. nov. 25. 18:36
 1/9 anonim ***** válasza:
Igen, anyámon számtalanszor.
2013. nov. 25. 18:39
 2/9 anonim ***** válasza:
Igen és még irigy is, mert fiatalabb vagyok.
2013. nov. 25. 18:46
 3/9 anonim ***** válasza:
Igen. 14 éves voltam, amikor eszébe jutott, hogy vagyok. A nagyi nevelt. Régen ő kijelentette: csak saját magát szereti. Tartom vele a kapcsolatot, mert ha anyagilag nem segítem, az utcára kerül, de ezen kívül nem kapja meg a felügyeletem nélkül az unokáit, heti 1x hívom. Nem érdemel többet, és a jelenlegi segítséget sem érdemli meg, de csak az anyám, ezt dobta a gép.
2013. nov. 25. 19:09
 4/9 anonim ***** válasza:
Igen, éreztem kiskorom óta, hogy apám utál és ki is mondta nem egyszer. Ostoba és abszolút alkalmatlan apának, de sajnos ezt még így 32 évesen sem tudom megemészteni.
2013. nov. 25. 19:56
 5/9 anonim ***** válasza:

Az utálat erős szó.

Nem, nem éreztem.

Te érzed?

2013. nov. 25. 21:53
 6/9 anonim válasza:

Éreztem

Apámon...

Legszívesebben megtagadnám..

2013. nov. 25. 22:13
 7/9 anonim ***** válasza:
Engem mind2 utál. Anyám 8 éves koromban mondta azt, hogy sosem akart engem nem sokkal ezután mondta is, hogy utál. Apám 13 éves koromban mondta, hogy utál és, hogy én vagyok az oka annak, hogy folyton veszekednek. Már csak azért vagyok náluk mert a szüleim családjai elítélik és kitagadják azokat akik árvaházba dugják a gyermekeiket.
2013. nov. 25. 22:50
 8/9 anonim ***** válasza:

Sohasem a gyereküket utálják, hanem önmagukat szégyellik, mert valamit elrontottak. Néha ez a szégyenérzet olyan erős, hogy nem tudnak szembenézni vele, és ebben az esetben akár mondhatják és érezhetik is azt, hogy a gyereküket utálják (ez már mondhatni gyámhatósági + pszichológusi szint), de még ebben az esetben is valójában a saját hibáikkal és a tudattal, hogy nem voltak elég jó szülők, illetve a szégyennel amit e tudat kelt, képtelenek szembenézni.

A felnőttek sem tökéletesek. Te sem leszel az, de törekedhetsz - és érdemes is törekedned - rá, hogy felülemelkedj olyan dolgokon, amelyeken mások nem tudtak. :)

2013. nov. 26. 22:12
 9/9 anonim ***** válasza:

8-as vagyok, hozzátenném: Lehet még az is háttérben, hogy túl korán születtél az életükben, és így az egójuk képtelen szembenézni azzal, amit emiatt nem éltek meg. Ez viszont már szánalmas arra az adott szülőre nézve, és ebben az esetben sem a te hibád.

Nem a te hibád.

2013. nov. 26. 22:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!