Éreztetek hasonlót? Hogyan léptetek túl rajta?
Minden gyermeknek a saját családj, saját szülei a tökéletesek. Az anyukája alegszebb, az apukája a legerősebb vagy legjófejebb a világon...
Aztán ahogy felnőssz, rájössz, hogy a Te szüleid sem tökéletesek, sőt kezded látni a hibájukat.
Egyszer olvastam egy idézetet, miszerint a gyerek akkor válik kamasszá, mikor rájön, hogy a szülei nem tökéletesek és akkor válik felnőtté, mikor megbocsájt nekik. Ez annyira igaz... Mostanában sokat gondolkodtam ezen. Hogy van-e mit, kell-e egyáltalán megbocsájtani.
Sokszor sajnálom a szüleimet, édesapám betegnyugdíjas, édesanyám már vagy 25 éve ugyanazon a munkahelyen dolgozik. A házasságuk sosem volt valami fényes, a szülő-gyerek kapcsolat sem volt az a meleg, biztonságos kötődés. Sokszor kaptunk hideget-meleget. Igaz, mindig a legjobbat akarták, csak valahogy nem jött össze. Emellett meg csomó mindent köszönhetek Nekik, mégis sokszor annyira haragszom, gyerekkori dolgokért, bántásokért (lelki), mulasztásokért. Közben meg sajnálom, hogy "csak ennyi jutott" nekik, sosem lett házuk, édesapám ágyhoz kötött, anyám gondozza, robotolnak egész nap.
Próbálok mindent megtenni, hogy segítsem őket és túllépjek a dolgokon, de néha olyan nehéz...
szerencsére nem minden családnál van ilyen
persze, vannak dolgok, amiket ha beleszakadnak a szülők, akkor se tudnak megtenni a gyermekükért
nekem apukám 4 éves koromban meghalt, mert alkoholista volt, és inkább az italt választotta, ami nekem a mai napig fáj, de sosem tudtam rá haragudni, anyukám sokáig próbálta fenntartani a családi idillt (anyuka, apuka, egy család), de nem ment, mert kezdtek rajtam látszani a kezdődő lelki sérülések, ezért elváltak, pár hónap múlva meghalt
utána nagyon sokáig egyedül nevelt, 18 éves koromban házasodott újra, de rá se tudnék soha haragudni, hiszen mindig jót akar nekem, és mindent megtesz értem
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!