Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Hogyan mondjam el a szuleimnek...

Hogyan mondjam el a szuleimnek, hogy megveszem a lakást?

Figyelt kérdés

A szuleimmel elég felszínes a kapcsolatom, sosem beszélunk kényes témákról és sosem mondok nekik ellent. 25 éves vagyok, jó munkám van,felelos beosztásban vagyok, bárkivel bármit le tudok rendezni, nem félek konfrontálódni és már eddig is nagyon sok mindent elértem. Viszont otthon a szuleimmel (foleg apámmal) hihetetlenul gyáva vagyok. Még veluk élek és néha még azt is félek megmondani nekik, ha étterembe megyek, mert minek, sokba kerul, miért nem spórolok...

Most eljott az az ido, hogy a barátommal szeretnénk osszekoltozni, ezzel így nincs is semmi bajuk. Viszont az elso osszeszólalkozásunk akkor volt mikor megmondtam nekik, hogy nem szeretnék falun családi házat. Apám ért az ilyesmihez, szóval sokat segített volna az építkezésben. Viszont mikor mondtam, hogy a fovárosban szeretnénk egy kétszobásat venni kozel a munkahelyemhez akkor borult a bili, mert ezek a lakások annyiba kerulnek, mint a mi családi házunk falun, ami felújított, 6-szobás, kerttel. Találtunk egy gyonyorú lakást terasszal, berendezve és nagyon kozel a munkahelyemhez. Viszont ez egy oregebb társasházra van ráépítve amiben nincs lift és az 5. emeleten van. Anyám azt mondja, hogy ha terhes leszek akkor nem fogok tudni felmenni, meg a gyereknek kell majd a kulon szoba, apám meg hogy vegyunk újépíésut kicsit messzebb, kevesebbért. A baj az, hogy amit kinézett teljesen a város szélén van és minimum fél óra bejutni a városba ha nincs forgalom, de a nap nagyrészében van és a dugók is méretesek arrafele.

Szóval a kérdés az, hogy hogyan mondhatnám el nekik, hogy mindezek ellenére meg akarjuk venni azt a lakást és inkább nem akarok gyereket, minthogy nekem nap mint nap továbbra is buszoznom kelljen (utálom a buszt, mert minden nap 4 órám megy el utazással várakozással és tele van c.vel, mert egy ilyen c.telep mellett is elhalad az a vonal).

2013. nov. 22. 22:22
1 2
 11/20 segbek úr válasza:
0%
SZOSZ MUTER FATER MEGVESZEM A KÉRÓT
2013. nov. 22. 23:25
 12/20 anonim ***** válasza:
22%
terhesen képzelj el 5 kilot a hasadon , ami húz elölre..de neked meg kell tartani magad..plussz a lábaid is bedagadhatnak..ötödik nagyon messze van..sírni fogsz!! tapasztalat!! (nem én , de a családba volt ilyen :D)
2013. nov. 22. 23:30
 13/20 anonim ***** válasza:
64%
Azért nem kell túldramatizálni. Mi egy négyemeletes panel negyedik emeletén lakunk, lift nincs, mégis felneveltem két gyereket és nem haltam bele.
2013. nov. 23. 00:20
 14/20 anonim ***** válasza:
35%

"terhesen képzelj el 5 kilot a hasadon"

5 kiló? És mi van az elhízott emberekkel, akiken 20-30 kiló felesleg van? Őket is ide-oda húzza a súly, mégis látom őket lépcsőzni, ahol kell.

2013. nov. 23. 01:53
 15/20 anonim ***** válasza:
100%

Abban igazad van, hogy nem akarsz falun lakást venni.

De lift nélküli lakást ne vegyél, akármilyen szépen van berendezve.Én régi bérház 3. emeletén lakom, nincs lift, legközelebb olyan albérletet keresek, ami liftes, anélkül már a 2.emeletet sem vállalnám be. Gyerekkel élek, hát neki sem könnyű az iskolatáskát felcipelni, ha bevásárolok, azt is nehéz felhordani. Gondolj bele, nagy hassal, terhesen, aztán babakocsival, pici gyerekkel 5 emeletet mászni....én nem vállalnám be a helyedben. Rengeteg lakás van Pesten, nem csak ez a két véglet van, hogy egy ami közel a munkahelyedhez, meg egy ami távol.

Keresgélj kitartóan, amíg egy minden szempontból megfelelőt találsz.

2013. nov. 23. 07:05
 16/20 anonim ***** válasza:
100%
Ja, és egy lift nélküli lakást, 5.emeleten csak nehezen és áron alul tudsz majd eladni.
2013. nov. 23. 07:07
 17/20 anonim ***** válasza:
100%

ne vedd meg csak azért a lakást hogy a szüleidnek beinthess. később nagyon meg fogod bánni.

5.? lift nélkül? jómagam a 4.-en lakom, és többször volt már olyan "szerencsém" hogy pont akkor halt le a lift, amikor a világ legnagyobb kiszerelésű mosóporát vettem meg. :) nem mondom, h belehaltam, de az élmények közé sem sorolom.

van egy halom eladó lakás Pesten, inkább nézz körbe jobban, biztosan találsz olyat, ami megfelel hosszú távra, és gyereknevelésre is alkalmas.

azt megértem, h nem szeretnél falun élni, nekem sem menne. van egy tuti kis 50nm-es erkélyes lakásunk, lifttel! és pár évig elférünk itt úgy is, ha már lesz csemeténk.

melyik kerületben szeretnél lakást venni?

2013. nov. 24. 10:22
 18/20 A kérdező kommentje:

Az a lakás nem Budapesten van, hanem Pozsonyban. Tényleg nagyon kozel, gyalog kb. 10 percnyire a munkahelyemtol. Azért említettem, hogy szépen berendezett, meg felújított, mert ez, ezen a kornyéken nagyon ritka. Itt a lakások nagy része eredeti állapotú és nem kis osszegeket kell még beléjuk loni, hogy legalább normális keretek kozott lehessen bennuk élni.

Viszont eltértunk a kérdéstol, én tisztában vagyok azzal hogy az 5. emelet magasan van és ez egy komoly negatívum. A kérdés viszont a tálalásra vonatkozott. Apám ugyanúgy ellenezné ha az elson lenne, mert o az újépítésut akarja rámtukmálni Pozsony kulvárosában 100.000 €-ért, én meg egy oregebbet szeretnék a belvárosban 120.000 €-ért.

2013. nov. 24. 16:32
 19/20 anonim válasza:
mi kb egy évig kerestünk lakást. nagyon nehéz. a tálalásrol meg annyit, hogy apa, mindent végig gondolva, nekem ez kell. jo helyen, jol néz ki, jo állapotu, és erre van szükségem. mondjuk mi nem tálaltuk sehogy hanem bejelentettük hogy ez van. felnöttek vagyunk, nem kell ezen pörögni (viszont az ötödiket lift nélkül kihagynám. fiatalon albérletnek oké, de a család, öregedés... inkább ne) de ez az én véleményem
2014. nov. 10. 21:55
 20/20 anonim ***** válasza:
100%
Mi a 4-en lakunk, nincs lift. Nem mi vettük, hanem a szüleim 25 éve, hát akkor még ők se voltak okosak. Még a bevásárolt cuccal csak feljöttem, de friss, császáros sebbel és gyerekkel... Sehová se tudok elmenni segítség nélkül. És, ha begyógyul a sebem, akkor majd nekem kell napközben hurcolászni a gyereket, lévén, hogy a férjem dolgozik. Fel a gyereket, le a kocsiért, fel a kocsit... Annyira nem vicces. Én nem vennék 2. emeletnél magasabban lakást. 26N
2014. nov. 11. 16:35
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!