Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Hogyan mondjam el a szuleimnek...

Hogyan mondjam el a szuleimnek, hogy megveszem a lakást?

Figyelt kérdés

A szuleimmel elég felszínes a kapcsolatom, sosem beszélunk kényes témákról és sosem mondok nekik ellent. 25 éves vagyok, jó munkám van,felelos beosztásban vagyok, bárkivel bármit le tudok rendezni, nem félek konfrontálódni és már eddig is nagyon sok mindent elértem. Viszont otthon a szuleimmel (foleg apámmal) hihetetlenul gyáva vagyok. Még veluk élek és néha még azt is félek megmondani nekik, ha étterembe megyek, mert minek, sokba kerul, miért nem spórolok...

Most eljott az az ido, hogy a barátommal szeretnénk osszekoltozni, ezzel így nincs is semmi bajuk. Viszont az elso osszeszólalkozásunk akkor volt mikor megmondtam nekik, hogy nem szeretnék falun családi házat. Apám ért az ilyesmihez, szóval sokat segített volna az építkezésben. Viszont mikor mondtam, hogy a fovárosban szeretnénk egy kétszobásat venni kozel a munkahelyemhez akkor borult a bili, mert ezek a lakások annyiba kerulnek, mint a mi családi házunk falun, ami felújított, 6-szobás, kerttel. Találtunk egy gyonyorú lakást terasszal, berendezve és nagyon kozel a munkahelyemhez. Viszont ez egy oregebb társasházra van ráépítve amiben nincs lift és az 5. emeleten van. Anyám azt mondja, hogy ha terhes leszek akkor nem fogok tudni felmenni, meg a gyereknek kell majd a kulon szoba, apám meg hogy vegyunk újépíésut kicsit messzebb, kevesebbért. A baj az, hogy amit kinézett teljesen a város szélén van és minimum fél óra bejutni a városba ha nincs forgalom, de a nap nagyrészében van és a dugók is méretesek arrafele.

Szóval a kérdés az, hogy hogyan mondhatnám el nekik, hogy mindezek ellenére meg akarjuk venni azt a lakást és inkább nem akarok gyereket, minthogy nekem nap mint nap továbbra is buszoznom kelljen (utálom a buszt, mert minden nap 4 órám megy el utazással várakozással és tele van c.vel, mert egy ilyen c.telep mellett is elhalad az a vonal).

2013. nov. 22. 22:22
1 2
 1/20 anonim ***** válasza:
100%

Ez a te életed, nem nekik kell eldönteni, hogyan éld.

Tanácsot adhatnak, de a döntés a tiéd.

Hallgasd meg őket, gondolkodj el az érveiken, de végül úgy döntsél, ahogy neked jó - és ezt nekik el kell fogadniuk.

Ezért simán mondd meg nekik, és kész.

2013. nov. 22. 22:27
 2/20 anonim ***** válasza:
63%
Nem dönthetik el, hogy a pénzeden mit veszel..és ha hibázol, majd később rájössz és tanulsz belőle..viszont úgyis lesz majd babád (előbb-utóbb) és amiatt tényleg kényelmetlenebb lesz picit..:)
2013. nov. 22. 22:34
 3/20 anonim ***** válasza:
93%

Nézd, a lakásvásárlást nagyon meg kell gondolni, akárhány éves vagy, és akármilyenek a szüleid. A te szüleid csupa praktikus dolgot mondtak, segíteni akarnak. Mielőtt megveszed a lakást, több napszakban is járd be a környéket. Pl. milyen este? Van szórakozóhely a közelben? Hangos? Stb. Tényleg nem akarsz gyereket? Mert egy kisbabával még elvagytok egy garzonban is, de az 5-re tényleg elég rossz gyerekkel együtt felcipelni a babakocsit. Vagy épp azt, amit vásároltál. Valamint eladni is nehéz lesz, ha nincs lift. Ha az épület nincs felújítva, előbb vagy utóbb fel kell újítani és az a lakók költsége lesz. Nézzetek szét nagyon alaposan, ne vegyetek hirtelen felindulásból csak azért lakást, mert tetszik az, ahogy be van rendezve. A berendezés huszadrangú, az a lényeg, hogy hol van, hányadik emelet, van-e lift, parkoló, milyen a közlekedés, mi van a közelben, milyen állapotban van a ház és maga a lakás, stb.

Szóval tényleg fontoljátok meg. De, ha döntöttetek, egyszerűen csak mondjátok el és vállaljátok a döntéseteket.

2013. nov. 22. 22:40
 4/20 anonim ***** válasza:
37%

Te pénzeddel te rendelkezel előbb utóbb el kell fogadniuk nincs más választás.

Másrészt ne legyen igazam de pár év múlva sírva fogsz könyörögni, hogy egy éve árulod a lakást csak valaki vegye már meg még olcsóbban is jó.

2013. nov. 22. 22:42
 5/20 anonim ***** válasza:
100%
Ja, és mielőtt megveszitek kérjétek ki a tulajdoni lapot, hogy terheli-e hitel a lakást, és hogy tényleg az-e a tulajdonos, aki nektek el akarja adni!
2013. nov. 22. 22:59
 6/20 A kérdező kommentje:
A lakásnak az egyetlen hibája, hogy nem újépétésu és nincs lift. Az utca nem forgalmas, kocsival oda csak az ottlakók mennek, szórakozóhely nincs a kozelben, csak egy hotel a szomszéd utcában. Amúgy nekem nem okoz gondot a lépcsozés, a munkahelyemen a 4-en van az irodám és naponta kb. 10x fel-le megteszem azt a pár emeletet. Viszont ez a gyerek-dolog megrémít. Nem tudom milyen terhesnek lenni.
2013. nov. 22. 23:00
 7/20 anonim ***** válasza:
72%
Ha gyerekkel terveznék, nálam már kizáró ok lenne egy lakásnál, hogy nincs lift és az ötödiken van. Felcipelni oda a babakocsit naponta akár többször is, kész kínszenvedés.
2013. nov. 22. 23:07
 8/20 anonim ***** válasza:
100%

Vegyél lakást, ha szeretnél, de valóban ne ezt, ha nincs lift. Ebben igaza van anyukádnak.

Keress a környéken másik lakást.

Amiatt meg ne aggódj, hogy relatíve mennyibe többe kerül, mint ha falun vennél, mert annyival többért is tudod majd eladni szükség esetén.

2013. nov. 22. 23:07
 9/20 anonim ***** válasza:
79%
Hát ha majd gyereket akartok, akkor eladjátok és vesztek helyette egy másikat. Nem kell ezt túlspilázni szerintem.
2013. nov. 22. 23:16
 10/20 anonim ***** válasza:
72%
A gyerek miatt tényleg necces az 5. lift nélkül. Még hagyján, hogy terhesen mi lesz, mert max keveset jársz el, de gyerekkel le-föl menni, plusz babakocsi és a cuccok, amiket vásárolsz... Jól gondold meg!
2013. nov. 22. 23:16
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!