Mit tehetnék, hogy a testvéremet ne győzze meg anyám? (továbbtanulással kapcsolatos)
Ne stresszeld már tùl ezt a dolgot, kèrdezö. Èn is majdnem kitünö átlaggal mentem egy gyengècske közèpsuliba, mert anyám ugyanannyira eröltette, mint a tièd.
Na puff, semmi következmènye nem lett, így is majdnem kitünõ maradtam színötös èrettsègim lett, emeltszinten, mèg nyelvvizsgáztam is, miközben a fèl osztàly már elsöben kibukott ( pontosan 11 ember).
A lènyeg, hogy tökmindegy, hova megy tesód, mindenhol ugyanaz a tananyag, mindenhonnan ugyanakkora esèllyel indul az egyetemre.
Jelölje be a gimit is a felvételin. Ha felveszik, tuti bírni fogja. Ha 4.8-cas átlaggal nem bírná, akkor ki a fene járna gimibe?
Te meg ha tényleg ennyire szar a szakközép, megpróbálhatnál apáddal valmi protekciót találni az egyik gimibe. Nálunk is évente 3-4 gyereket felvesznek a felsőbb évfolyamokba is.
Először is, neked sem kötelező ott maradnod. Már a második félévtől mehetsz gimnáziumba, ha átvesznek, vagy akár szeptembertől. Egyébként nem minden szakközép iskola rossz. Nálunk gimnáziumi szinten ment az oktatás, aki akart, matekból is érettségizhetett emelt szinten - emellett pedig toltuk a szakmát is. Kimerítő volt, de élveztük. Több tanárunk elismert képzőművész, a biológia tanárunk pedig rákkutató volt...
Szerintem beszélj apukáddal. Ha mindketten azt szeretnétek, hogy a húgod gimnáziumba menjen, akkor ketten vagytok egy ellen. Anyád csak nem formálhatja erőszakkal az akarata szerint a jelentkezési lapot...
A húgod mit szeretne?
Én is bántam,hogy nem gimibe mentem, egészen a főiskoláig.Ott sokkal jobban jött,hogy közgázos szakközépre jártam, többet tudtunk ,mint a gimisek.
Attól,hogy a többiek hülyék ti még tudtuk tanulni, készülni:)
Mi az, hogy nem engedi? Szerintem nézz utána mi kell hozzá, hogy átmehess másik intézménybe. Valamikor a sarkadra kell állnod.
Ha arra van szükség, vegyél fel egy-egy ilyen órát videóra, és játszd le anyukádnak, hadd lássa, mit szorgalmazott ennyire nagyon.
Egyébként tényleg vannak normális szakközép iskolák is, én nagyon szerettem a miénket. Kicsit sok volt a lány, de nagyon jó volt oda járni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!