Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Miért van ez? . :- ( Egy 12...

Miért van ez? . :- ( Egy 12 éves lány.

Figyelt kérdés

Miért van az,hogy akárhogy próbálok ilyen téren változtatni magamon,nem megy..

A problémáim:

-ha anyukámmal megbeszélünk valamit,megígérem,de olyan érzésem van, hogy : leszaroom.. xD (hozzátenném,nem vagyok megelégedve magammal,lusta vagyok xd :( .. ) Úgy érzem, sz@rok az egész világra,és nem akarok..

A többi dolog amit nem szeretek magamban;

-lusta vagyok

-nincs önbizalmam (rondának érzem magam)

pedig sokan mondják,hogy milyen szép vagyok.. nem hiszek nekik. ha anyának elmondom,mivel piszkáltak a suliban,akkor azt mondja,h "ugyan már! ne sajnáltasd magad kislányom.." apa is,ha nem értek valamit,akkor kiabál,hogy lehetek ilyen hülye..:$ Én szeretem őket,meg minden..:( Úgy érzem,az egész világ ellenem van.. Sokszor már öngyilkosságon gondolkodok..:'( Annyira rossz... Bár egy dolog lenne,ami életre keltene:egy fiú barát.. tudom,kicsi vagyok,de a nővéreim szerint hamar érett vagyok, inteligens,aranyos stb.. bár nem tudom kinek higgyek.. Ja, és nagyon érzékeny vagyok.. elmondta osztálytársam,hogy meghalt a mamája,elsírtam magam,erre kigúnyoltak.. az a négy ember:nővéreim,barátjaik,akiket szeretek 200 km-re vannak tőllem :( Mit tegyek? U.I.:bocsi h hosszú és h hibás, telefonról írtam.. Előre is köszönöm szépen az értelmes válaszokat!:)

2013. nov. 20. 21:18
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:

Először is próbáld elfogadni, hogy amit érzel, az teljesen normális, átlagos, minden tini pontosan ugyanezeket gondolja, akármilyennek is mutatja magát (és mind már az öngyilkosságon gondolkozik...)

Utána pedig találj valami olyan elfoglaltságot amiben jól érzed magad. Sport, olvasás, írás (vers, próza, napló, akármi), állatok, rajz, festés, hobbydekor, bélyeg vagy akármi más gyűjtés stb. Az önbizalmad növeléséért kell tenni valamit, nem elég csak kijelenteni, hogy nincs önbizalmad, ettől semmi nem lesz jobb.

Engem anno nagyon utáltak középiskolában, az a 4 év maga volt a pokol, akkor azt hittem soha nem lesz vége. De sportoltam, ahol nagyon jól éreztem magam a társaságban, jártam lovagolni és kutyaiskolába a kutyámmal és még volt egy halom háziállatom, kaktuszokat gyűjtöttem, emellett írogattam verseket, a lelki problémáimat egy naplóba írtam le és még mindent csináltam amit csak ki tudtam találni és lekötött. Aztán a középiskolának vége lett, én mentem egyetemre és felnőttem és telejesen normális felnőtt lett belőlem.

Hidd el, el fog múlni ez a korszak is.

2013. nov. 21. 09:40
 12/13 anonim válasza:

Aki iskolába jár annak sok problémája, mivel emberek közelébe van, beilleszkedés, kommunikáció stb. Ezek nem könnyű dolgok.

Ilyenkor nagyon sokat kell segíteni a szűlöknek, ha szülő vagy elbagatelizálja ezeket a problémákat az baj, iránymutatást kell adni, lelki municiot a kölöknek.

Nyilván hagyni kell, hogy a gyerek maga oldja a problémákat mert ez már az "út"-nak egy része, tapasztal szerzésnek egy állomása.

Ezzel mindenkinek saját maga kell szembesülnie.

2013. nov. 21. 10:22
 13/13 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat, mindenkinek ment a zöld kéz :) :D
2013. nov. 21. 20:19
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!