Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Második férjem és a gyerekem...

Második férjem és a gyerekem közt őrlődöm. Mi lenne a megoldás?

Figyelt kérdés
Másodszor mentem férjhez, van egy 16 éves lányom az első házasságomból. Eléggé problémás kamasz a lányom, de amíg nem korlátozom a szabadságát, kenyérre lehet kenni. Lányom számára a péntek és szombat este szent és sértheteltlen. Akkor kimegy bulizni. Amíg ketten voltunk, nem is volt semmi probléma, hiszen megegyeztünk, hogy péntek, szombat kiengedem. Elég szépen működtek a dolgok köztünk, beszélgettünk, voltak közös programjainak, most viszon mintha eltávolodna tőlem. ELmaradtak a jóéjt puszik, kevesebbet komunikálunk. Picit mindig nagy votla szája, és szeretett csavarogni, de soha nem járt haza ittasan, nem drogozott. Csakhogy az új férjem korlátozni akarja a hétvégéit. Pl. csak egyszer mehetne ki. Múlt hét en kedden is megigértette a lányommal, hogy nem megy ki pénteken, de pénteken már jött könyörögni, hgoy de mehessen ki. Egy jó nagy veszekdés lett a vége, ajtócsapkodással. Végül is kiment a lányom, mert mint sírva mondta nekem, nem érti miért nem mehet ki, hiszen iskolába ját, tanul, hétközbe nem csavarog, nem iszik, nem drogozik, nem lop pénzt. Ez igaz is. A férjem kijelentette, még egy ilyen hiszti és kidobja a lányomat, és tudom, hogy képes lenne megtenni, és hogy a lányom előtte nem ember, eljátszotta a becsületét, mert nem tartotta be az igértetét... és még egy ballépés ,és repül otthonról. Nem tudom neki megmagyarázni, hogy a kamaszoknál egy-egy hiszti "normális", és hogy nincs "ballépés" nélküli kamasz, legalább is nagyon ritka.. Kb. minden félévben van egy iylen hiszti a lányomnál. Nem tudom, mit tegyek. Hogy értesem mega férjemmel, hogy ilyen a lányom, és kész? Még a kapcsoaltunk elejém mondtam neki, hgoy problémás a lányom, akkor elfogadta, most meg már fenyegetőzik, hogy kidobja őt.Úgy érzem, két tűz közé kerültem. Mit tegyek?
2013. nov. 19. 11:02
1 2 3 4 5
 31/45 anonim ***** válasza:
75%
Nekem is van egy hasonló történetem, mint az utolsónak. Általános iskolás volt osztálytársaim közül voltak, akiknek többet engedtek kicsit a szülei, mint a többieknek. Most 24-25 évesek vagyunk és azok, akiket engedtek élni teljesen normálisak, stabil kapcsolatuk van, ehhez képest az egyik lány, akit szó szerint sehova nem engedtek, minden pasiját megcsalta eddig (szó szerint, ő dicsekedett vele), a mostanit is csalja. Tehát ha nem engedik, hogy kamasz korban egy kicsit éljen a gyerek, később fog, ami sokkal rosszabb lesz.
2013. nov. 19. 17:16
 32/45 Imola Ágnes ***** válasza:
82%
Én sem értem azt, miért az anya nevelési módszerét szídjátok. A lány 16 éves, vagyis 2 év múlva felnőtt, elköltözhet, kollégiumba kerülhet, stb. HA most nem mehet ki, szerintetek mi lesz vele, ha elkerül otthonról? Saját tapasztalatból mondom, nem lesz jó vége. Én is mehettem bulizni, városba, mellette tanultam, otthon segítettem, tisztelet tudó voltam, de megismertem milyen a "szabad élet". Ha bármi gond volt, még ott voltak a szüleim, hogy segítsenek, de felkészítettek arra, hogy saját, önnáló döntéseket hozzak. Most párommal élek, dolgozom főállásban, a második mesterképzésemet idén fejezem be, nagyon ritkán iszom, nem drogozom...nem vagyok úgy elveszve, mint azok a barátaim, akik szülei sehova nem engedték őket... van közöttük olyan aki már túl van a drogelvonón, jelenlegi alkoholista, 3 gyermekes, mert becsúszott 17 évesen....stb. Szerintem itt a mostohaapát kell helyretenni, mert csinálhat bármit az a lány, nincs joga más gyermekét az utcára tenni 16 évesen.
2013. nov. 20. 08:08
 33/45 A kérdező kommentje:
Hát ez az! A lányomnak még 3 év van hátra a suliból,amit nagyon remélek, hogy befejez, amire még egy problémamentes kamasznál sincs 100%-os garancia /a gimibe harmadikos koromban az osztályelső szerénynek hitt csajszi lelépett egy 50 éves fazonnal,azóta is alapiskolai végzettsége van/. Lehet, hogy az iskola befejezése után lelép a lányom,én meg magamra maradok- bár ki tudja. Próbálom a férjemnek is megmagyarázni, hogy nem átnevelni kell a lányomat, hanem vele együtt élni, még 3 évet,aztán meglátjuk. Szerintem nem annyira rossz gyerek. Iskolából is naponta legalább kétszer hív, hogy mi ujság, nekem ez sokat jelent. Hát nem értem a férjemet, mert ilyne alapon, ha pl. veszekednénk és felemelném a hangomat engem is simán kirakhat, nem? Most meg mindnennap azon reszketek, csak ne legyen egy hangos szó, vagy egy erőssebb ajtóbecsukás a lányom részéről, aki eléggé temperamentumos. Igen, régebben is voltak néha hisztik amíg ketten voltunk, de a hiszti után 10 percel ő jött utánam, hogy: -Anyu, bocsánat, nem úgy gondoltam, megbeszélhetnénk?.... Lehet, hogy manipulál, de vannak sokkalta rosszabb gyerekek is, és mégsem az a megoldás, hogy kiteszik őket. Már nem tudok érvelni a férjemnek. Nem érti, hogy azt akarja a lányom, hogy a péntek és a szombat az övé legyen, semmi mást nem kér.:-(
2013. nov. 20. 09:22
 34/45 anonim ***** válasza:
88%
Akkor ne érvelj. Közöld vele, hogy te vagy az anyja, a te jogod ezt végleg eldönteni, eddig is így volt, ezután is így akarod a lányoddal intézni az ügyeket, és pont. HA emellett lesz valami gond a lányod viselkedésével, AKKOR majd beszélhettek újra a dologról.
2013. nov. 20. 10:02
 35/45 anonim ***** válasza:

Nézd Kérdező (#33), azt értesd meg a férjeddel, hogy attől, mert ő a te férjed lett, nem lett a lányod apja, ennyi. Ilyen szituban ami elvárható és megkövetelhető mindkét féltől, a lánytól is, meg az új partnertől is, az az egymásnak megadott emberi tisztelet és jóindulat, a férjed teljesen alaptalanul (és teszem hozzá eleve reménytelenül) pályázik bármiféle szülői tekintélyre is...

Ha nem vagy képes ezt vele 1-2-3 normális beszélgetésben megértetni, akkor állítsd választás elé, hogy vagy elfogadja a lányodat olyannak, amilyen, és ő is megadja neki az általa is elvárt emberi tiszteletet, vagy le kell vonni a következtetést, hogy nem működik az együttélésetek, házasságotok, és jobb most felszámolni, mint sok hónap indulat, harag, viszály, gyűlöltség után... ez van. Gondolkozzon el ezen.

2013. nov. 20. 10:06
 36/45 A kérdező kommentje:
Nem akarom sem a lányomat, sem a férjemet elveszíteni, mert egyébbként nincs semmi probléma. Csak nem képes megérteni a férjem, hogy mi eddig úgsy éltünk, hgoy "élni és élni hagyni" alapon. Tehát mi is hagyjuk békén a lányomat, és ő sem fog bezavarni a mi házasságunkba, mert szerintem egy 16 éves lány nagyon undok is tudna lenni ha akar.
2013. nov. 20. 10:29
 37/45 anonim ***** válasza:
27%

Huuu, kérdező, én nem értek egyet a férjed hozzáállásával sem, de már az is nevetséges, ahogy egy 16 éves lány irányít és manipulál téged, te meg ugrassz az első szavára, mert egy kis hisztivel mindent el tud érni nálad. Azt gondolom, miden jóérzésű embert zavarna ez a dolog, ha nap mint nap látná...

Azért, akik nálunk így voltak nevelve mint a te lányod - tehát épp csak kinyögték a közepes eredményt, meg minden hétvégén buliba jártak - azokból az osztálytársaimból lettek a minimálbért kereső plázás eladók. Mert a szülők tettek az eredményeikre, tehát továbbtanulni már esélyük sem volt, később sem tudtak változtatni az életükön, most tolják az albérletben és sírnak, hogy alig jönnek ki a hó végén a fizetésükből. Akikből kisajtolták otthon a jobb eredmény - pl. azzal, hogy eredményhez kötötték a tanulást - mind szépen elmentek egyetemre, jó helyen kezdtek el dolgozni, ma megalapozott és boldog életük van.

Nyilván léteznek erre kivételek, de az általános és középiskolás osztálytársaimból is ezt az eredményt tudom leszűrni.

2013. nov. 20. 10:36
 38/45 anonim ***** válasza:
7%
Kérdező (#36), ez egy teljesen fair hozzáállás szerintem, bárcsak minden hasonló helyzetben lévő - kamasz gyerekkel újra házasodó - szülő így látná...
2013. nov. 20. 10:44
 39/45 anonim ***** válasza:
47%

Hát nem tudom kedves #37-es válaszadó, ha én most lennék 16 éves, milliószor inkább olyan szülőt választanék, mint a Kérdező, aki mellett van fiatalságom, mint egy olyant, ki tönkreteszi a fiatalságomat az általa helyesnek tartott "karrier, egzisztencia" célokért... ugyanis azt, ami kimaradt 16 évesen, nem fogja tudni visszaadni egyetlen szülő se, azért nem fog tudni kárpótolni soha... ellenben a tanulásról, karrierről, egzisztenciáról pár év múlva sincs lekésve senki...

Kérdező, pedig, ha nem vezet eredményre a többszöri beszélgetés, akkor úgy tűnik, választási helyzetbe kerültél, vagy a gyerekedet veszíted el vagy a férjedet, a kecske és a káposzta együtt nem fog működni.

2013. nov. 20. 10:57
 40/45 anonim ***** válasza:
45%
Kérdező, szerintem te sokkal jobban ragaszkodsz a férjedhez, mint a gyerekedhez. Ebből a mondatból, hogy 3 év múlva úgyis elmegy alapon. Ez mindent elmond számomra.
2013. nov. 20. 11:20
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!