Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Második férjem és a gyerekem...

Második férjem és a gyerekem közt őrlődöm. Mi lenne a megoldás?

Figyelt kérdés
Másodszor mentem férjhez, van egy 16 éves lányom az első házasságomból. Eléggé problémás kamasz a lányom, de amíg nem korlátozom a szabadságát, kenyérre lehet kenni. Lányom számára a péntek és szombat este szent és sértheteltlen. Akkor kimegy bulizni. Amíg ketten voltunk, nem is volt semmi probléma, hiszen megegyeztünk, hogy péntek, szombat kiengedem. Elég szépen működtek a dolgok köztünk, beszélgettünk, voltak közös programjainak, most viszon mintha eltávolodna tőlem. ELmaradtak a jóéjt puszik, kevesebbet komunikálunk. Picit mindig nagy votla szája, és szeretett csavarogni, de soha nem járt haza ittasan, nem drogozott. Csakhogy az új férjem korlátozni akarja a hétvégéit. Pl. csak egyszer mehetne ki. Múlt hét en kedden is megigértette a lányommal, hogy nem megy ki pénteken, de pénteken már jött könyörögni, hgoy de mehessen ki. Egy jó nagy veszekdés lett a vége, ajtócsapkodással. Végül is kiment a lányom, mert mint sírva mondta nekem, nem érti miért nem mehet ki, hiszen iskolába ját, tanul, hétközbe nem csavarog, nem iszik, nem drogozik, nem lop pénzt. Ez igaz is. A férjem kijelentette, még egy ilyen hiszti és kidobja a lányomat, és tudom, hogy képes lenne megtenni, és hogy a lányom előtte nem ember, eljátszotta a becsületét, mert nem tartotta be az igértetét... és még egy ballépés ,és repül otthonról. Nem tudom neki megmagyarázni, hogy a kamaszoknál egy-egy hiszti "normális", és hogy nincs "ballépés" nélküli kamasz, legalább is nagyon ritka.. Kb. minden félévben van egy iylen hiszti a lányomnál. Nem tudom, mit tegyek. Hogy értesem mega férjemmel, hogy ilyen a lányom, és kész? Még a kapcsoaltunk elejém mondtam neki, hgoy problémás a lányom, akkor elfogadta, most meg már fenyegetőzik, hogy kidobja őt.Úgy érzem, két tűz közé kerültem. Mit tegyek?
2013. nov. 19. 11:02
1 2 3 4 5
 11/45 anonim ***** válasza:
90%

Én megmondanám a pasinak, hogy még egy ilyen beszólás és én dobom ki őt.

Mit képzel? Egy 16 évest az utcára dobna, csak azért mert jól akarja érezni magát? Én is eljártam ilyen idősen és elárulom, nem cigiztem, nem drogoztam és nem dugtam összevissza. Csak jól elvoltam a barátaimmal.

Nem értem ezzel mi a probléma...

És azt főképpen nem értem ha eddig nem volt ezzel gond akkor miért kell hirtelen utcára dobálással fenyegetőzni emiatt.

2013. nov. 19. 11:28
 12/45 Imola Ágnes ***** válasza:
87%
HA így megy tovább, a lányod megelégeli, elköltözik, és te maradsz a férjeddel, aki - mivel nincs már kivel kötekedjen - téged fog folzamatosan bírálni. Vigyázz, mert lehet, hogy te jársz roszul.
2013. nov. 19. 11:29
 13/45 anonim ***** válasza:
68%
Kérdező, ebben a helyzetben nyilván a második férjed a hunyó, ne hagyd. Ne a gyerekeden akarja kompenzálni a saját kisebbségi komplexusait, demonstrálni, hogy "ki az úr a háznál"....
2013. nov. 19. 11:34
 14/45 anonim ***** válasza:
81%
Mondd meg a férjednek szépen nyugodtan, hogy a lányod a te gyereked, 16+ éve ismered, eddig nem volt gondod vele vagy okod, hogy ne bízz benne. 16 évesen a lányod már közelebb van a felnőttkorhoz, mint a gyerekhez, ez egy veszélyes korszak, ne veszítsd el most a bizalmát. A második férjed értse meg, hogy nincs joga beleszólni a nevelésébe egy majdnem felnőtt kamasznak, mert az nem fogja elfogadni, és többet ront a helyzeten, mint ha békén hagyja. Fogadja el a lányod olyannak, amilyen, nem az ő tiszte nevelni, nem az ő dolga megváltoztatni, pláne beleszólni a kapcsolatotokba. Magyarán: én 100 százalékig a lányomat választanám, pont azért is, mert neki van igaza abból a szempontból, hogy egy idegennek nincs joga felrúgni az életeteket, és neki nem kell ennek a férfinak megfelelnie. Ráadásul, pont hogy dacból belerohanhat valami hülyeségbe. A férjedről meg annyi a véleményem, hogy ha ne adj isten a lányod tényleg bajba kerülne, egy szalmaszálat nem tenne érte keresztbe, merthogy "ő megmondta". Ilyen emberben én nem bíznék, nem tudnék rá támaszkodni. Ha egy pasi csak a kutyámra mondaná, hogy kihajítja, már akkor neki adnék útilaput, itt meg a gyerekedről van szó.
2013. nov. 19. 11:42
 15/45 A kérdező kommentje:
Ezt én is magyaráztam a férjemnek, hogy ő életében még csak képen látott kamaszgyereket. Azt is elmeséltem neki,hgoy régebben mennyire problémás volt a lányom, és ahhoz képes kb. másfél éve egy angyal. Mondtam neki azt is,hogy én a lányomat senkihez nem hasonlítom, hanem csak saját magához, hogy milyen volt amikor tényleg tombolt és most milyen. Talán ahogy idősödik, úgy jön meg az esze. A férjem pedig naponta elmondja, hogy nagyon nagyon meg kell változnia a lányomnak, különben repül. Vele együtt én is mennék, csak én önszántamból...
 16/45 anonim ***** válasza:
22%

Túl szabadjára van engedve a lányod. Egy 16 évesnek nem kéne minden pénteken és szombaton buliznia. Ebben a második férjednek teljesen igaza van.

Viszont az ő fenyegetőzéseit se tűrd el, hogy kidobja a lányod. Ő veled van. Ha őt dobja, téged is dob. Persze gondolom megelégelhette a lányod hisztirohamait.

17/45 anonim ***** válasza:
75%
Kérdező (#15), akkor add be a válópert, most. Ugyanis a leírás szerint ez az ember egyszerűen uralkodni, hatalmat gyakorolni akar rajtatok... gondolom, azután jött ez ki, hogy megvolt a házasság, addig semmi... nem? Kifogtál egy zsarnokot, aki másokat irányítva akar "önmegvalósítani"...
2013. nov. 19. 11:45
 18/45 A kérdező kommentje:
Kedves 11:42-es a lányomnak most először volt 5 hónap alatt ilyen igazi hisztirohama. Persze a párom szerint ha most így hisztizett, akkor máskor is fog. De ezt ha jól számolom, évenete 2 hisztirohamot jelent, ez annyira katasztrofális?
2013. nov. 19. 11:50
 19/45 anonim ***** válasza:

#16, nem a gyerek választotta a Kérdező második férjét, semmi köze ahhoz az emberhez, annak a világlátásához, elveihez...

Én mondjuk a Kérdezőt nem értem inkább, nyilván a házasságig eltelt egy idő, az alatt nem derült ki, hogy a férjnek milyen a felfogása a világról?

2013. nov. 19. 11:52
 20/45 anonim ***** válasza:
Az utolso valaszbol az derul ki, hogy a ferfinel laktok, igy valamilyen modon anyagilag fuggtok tole. Kerdezo, semmikeppen se hajolj meg a ferjed kenyszeritesenek, inkabb valj el tole es eljetek a lanyoddal, mint korabban. Nem normalis az, amit es ahogy ker!
2013. nov. 19. 11:58
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!