Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Második férjem és a gyerekem...

Második férjem és a gyerekem közt őrlődöm. Mi lenne a megoldás?

Figyelt kérdés
Másodszor mentem férjhez, van egy 16 éves lányom az első házasságomból. Eléggé problémás kamasz a lányom, de amíg nem korlátozom a szabadságát, kenyérre lehet kenni. Lányom számára a péntek és szombat este szent és sértheteltlen. Akkor kimegy bulizni. Amíg ketten voltunk, nem is volt semmi probléma, hiszen megegyeztünk, hogy péntek, szombat kiengedem. Elég szépen működtek a dolgok köztünk, beszélgettünk, voltak közös programjainak, most viszon mintha eltávolodna tőlem. ELmaradtak a jóéjt puszik, kevesebbet komunikálunk. Picit mindig nagy votla szája, és szeretett csavarogni, de soha nem járt haza ittasan, nem drogozott. Csakhogy az új férjem korlátozni akarja a hétvégéit. Pl. csak egyszer mehetne ki. Múlt hét en kedden is megigértette a lányommal, hogy nem megy ki pénteken, de pénteken már jött könyörögni, hgoy de mehessen ki. Egy jó nagy veszekdés lett a vége, ajtócsapkodással. Végül is kiment a lányom, mert mint sírva mondta nekem, nem érti miért nem mehet ki, hiszen iskolába ját, tanul, hétközbe nem csavarog, nem iszik, nem drogozik, nem lop pénzt. Ez igaz is. A férjem kijelentette, még egy ilyen hiszti és kidobja a lányomat, és tudom, hogy képes lenne megtenni, és hogy a lányom előtte nem ember, eljátszotta a becsületét, mert nem tartotta be az igértetét... és még egy ballépés ,és repül otthonról. Nem tudom neki megmagyarázni, hogy a kamaszoknál egy-egy hiszti "normális", és hogy nincs "ballépés" nélküli kamasz, legalább is nagyon ritka.. Kb. minden félévben van egy iylen hiszti a lányomnál. Nem tudom, mit tegyek. Hogy értesem mega férjemmel, hogy ilyen a lányom, és kész? Még a kapcsoaltunk elejém mondtam neki, hgoy problémás a lányom, akkor elfogadta, most meg már fenyegetőzik, hogy kidobja őt.Úgy érzem, két tűz közé kerültem. Mit tegyek?
2013. nov. 19. 11:02
1 2 3 4 5
 21/45 A kérdező kommentje:
Anyagilag fügünk tőle, de lenne hová visszamenni, hiszen az én 3 szobás lakásom bérbe van adva, és most a férjemnél lakunk kertes házban. Sajnos igaz a mondás, hogy az ember lakva ismeri meg egymást. Amíg nem éltünk együtt nem egyszer rákérdeztem, hogy gond lesz-e az én problémás lányommal együtt élni, ő mindig azt mondta, tudja kezelni a helyzetet. Hát sajnos nem úgy néz ki...
2013. nov. 19. 12:02
 22/45 anonim ***** válasza:
23%

Kérdező, és azon esetleg még nem gondolkodtál el, hogy a gyerekedet kellene egy kicsit helyre tenni most már, ahelyett, hogy közepes tanulóként minden hétvégén bulizni jár tanulás helyett, meg hisztirohamai vannak?

Nyilván a férjednek sem kellene így lereagálnia ezt a helyzetet, de ő legalább megpróbálna valami normális értékrendet csepegtetni ebbe a túlságosan szabadjára engedett, elkényeztetett gyerekbe. Senkit nem fog érdekelni az, hogy neked milyen szipi-szuper kapcsolatod van a gyerekeddel, amikor ott áll majd a gané kis érettségijével (mert ilyen eredménnyel nyilván nem tud egyetemre menni), és megpróbál vele munkát keresni.

Én azt gondolom, hogy mindketten hibásak vagytok a dologban. Te azért, mert szemet hunysz a gyereked félrenevelése felett, ő meg azért, mert egyenjogúan akar bíráskodni felette.

2013. nov. 19. 12:12
 23/45 anonim ***** válasza:
57%
A gyerek az első...
2013. nov. 19. 12:27
 24/45 anonim ***** válasza:
82%

A férjed egy idióta.

Költözzetek szépen vissza a lakásodba és éljetek nyugalomban. Én nem őrlődnék, hanem nem lennék együtt egy ilyen emberrel.

2013. nov. 19. 12:53
 25/45 anonim ***** válasza:
53%

#22, lehet, hogy rosszul gondolom, de szerintem a Kérdező nem akarja lerombolni pár hónap alatt azt, amit az elmúlt tizenévben felépített, és nem óhajtja az új férje hákliai kedvéért elveszíteni a gyerekét, ami sanszos, ha nem áll mellé ebben a problémában.

Alapszabály, hogy mivel a természetes folyamat ebben az életkorban a leválás, az elengedés, ezért a szabályokon, kötöttségeken lazítani mindig lehet, szigorítani ellenben csak és kizárólag nagyon alapos okkal.

Hidd el, hogy ha az lenne a felállás, hogy a gyerek megbukott több tárgyból, vagy az, hogy többedszerre hozzák haza a rendőrök piás/drogos állapotban, akkor semmi baj nem lenne azzal, ha a Kérdező és a férje EGYÜTT ilyesmit reagálnának... de így tűrhetetlen és megbocsájthatatlan hiba lenne, jó sansszal örökre elveszítené vele a Kérdező a gyereke bizalmát.

Ezt kellene megérteni valahogy a Kérdező férjével, azzal együtt, hogy ne akarjon nagyon alapos ok nélkül egy 16 évest nevelni, akihez eddig nem sok köze volt.

Ha nem megy, akkor meg nincs más út, mint a külön élés...

2013. nov. 19. 13:27
 26/45 anonim ***** válasza:
0%
off: ez a "kimenni" az angol "to go out" erőltetett és nagyon idétlen magyarosítása? csak mert ezt így még soha senkitől nem hallottam...
2013. nov. 19. 13:52
 27/45 anonim ***** válasza:
8%

ezeket a gyereknevelesi dolgokat a ferjeddel egymas kozott kell tisztazni a gyerek nelkul.

Egy kamasz nagyon manipulativ es pontossan erzi o a nyero ha te a ferjed ki akardo dobni miatta.

Egy dolgon gondolkozz el a lanyod egy par ev mulva a fejedre fog.....ugye elni fogja a sajat eletet.

Te meg ott maradsz tars ferj nelkul es asszisztalhatod ot messzirol.

A kamaszok zsarnokok es roppant onzoek.

Egyezz meg a ferjeddel kossetek kompromisszumot ebben a dologban es ketten mint eros szulopar beszeljetek a lannyal.

Erezze ti ketten egy egyseg vagytok.

2013. nov. 19. 15:00
 28/45 anonim ***** válasza:
33%

A gyerekkel kapcsolatban nem látszik itt semmiféle tisztázandó dolog, ő érthetően élni szeretné a megszokott életét a megszokott módon.

Tisztázni való itt a máodik férjjel van, nevezetesen, hogy attól, mert férj lett, még nem lett a lány apja, ne merészelje a saját nevelési elveivel terrorizálni mert a világon semmi joga hozzá - amellett, hogy hülyeség is ebben a korban, egy 16 évest még a saját szülője sem tud már különösebben nevelni - ennyi...

Ha emberünk nem egy diktátor lenne, és lenne egy csöpp agya, a lánnyal kapcsolatban valamiféle "atyai jóbarát" státuszt pályázna, és nem tekintélyelvű "pater familiaris" szennyet... ugyanis előzőre lett volna esélye, az utóbbira meg a világon semmi...

2013. nov. 19. 15:12
 29/45 anonim ***** válasza:
A férjednek talán igaza van hogy meg szeretné nevelni. De ez nem az ő dolga! Pláne az engedélyed nélkül és így! Én a helyedben először a férjeddel beszélnék.
2013. nov. 19. 15:12
 30/45 anonim ***** válasza:
73%

Na ez pont nekem való téma!

Amikor én voltam 16 éves minden pénteken szombaton buliztam,hasonlóképpen mint a kérdező lánya.Persze,hogy ment a cigi meg pia is de azért mindig módjával.Szüleim szomszédai ki is voltak akadva,hogy miért kell ezt engedni mert ez nem normális dolog.Volt barátom is nem egy de nem is 15.Ezen is mindenki fel volt akadva.Na szomszédéknak is van lányuk aki fiatalabb tőlem 6 vagy 7 évvel.És most jön a lényeg.Elkerült szakközépbe,első fél év előtt nála lakott a pasi,igaz azóta is megvan neki a csávó és eltelt 8 év.DE!Ugye vettek házat,felújították,beköltöztek terhes lett a kiscsaj.Hozzáteszem a csaj szülei nincsenek annyira odáig a csávóért de hát ez van ez kell a lánynak akkor...

Ugye senki nem nyúlt a lányhoz 8 év alatt csak ez a pasi,mert milyen már ha 2-3 esetleg 4 palival összefekszik.Na most,hogy terhes a lány anyja olyan szinten ki van akadva,hogy az kimondhatatlan.Az összeköltözésnek az lett a vége,hogy az apajelölt elment 300km-re vissza a szüleihez.A kismama egyedül maradt ő meg visszaköltözött az ő szüleihez.A megvett ház meg áll üresen.

Én most 30 évesen férjhez mentem,jól vagyok a férjemmel nagyon(kopp-kopp)

Na ugye én voltam a r.banc meg a mindenféle rossz lány mert 16 évesen buliztam a normális keretek között.Akkor ki járt jobban?A szomszéd lánya aki fogva volt mint az állat,vagy én aki rendezett körülmények között élek a férjemmel?Mi értelme a nagy visszafogásnak?Miért baj ha a lány sokmindent kipróbál persze normális kereteken belül?

Anyám épp 2 napja mondta,hogy mennyit beszóltak nekik a szomszédok,hogy engednek engem,és láss csodát nekem valahogy jobban jött ki mégis a helyzet.Vagy csak nekem volt szerencsém?Nem gondolom de lehet tévedek.Persze nem kell elk.rvulni meg drogozni de azért én úgy gondolom ez elgondolkodtató kicsit,hogy a nagyon visszafogott gyerekekből mi tud lenni idővel.Mert vagy begyöpösödött frusztrált ember lesz vagy r.banc ha lányról van szó.

Ennyi,lehet le pontozgatni nem érdekel,de azért mindenki nézzen csak szét maga körül.

Szerintem az anyát nem kellene a nevelési elveiről itt lebeszélnetek,sőt tuti az ő lánya elmond mindent neki a tietek meg 16-17 évesen lehet terhes lesz és majd itt picsogtok,hogy jajjjj mert a k.cs.g pasi elhagyta.

Hozzáteszem sose voltam én sem terhes és nem voltam abortuszon egyszer sem!

2013. nov. 19. 15:25
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!