Mi a véleményetek azokról a szülőkről, akik szerint a gyereknek csak a legfontosabb szükségleteit kell biztosítani (kaja, ágy, annyi ruha, hogy legyen mit felvenni)?
Utolsó magyar átlag osztálykirándulás abból áll, gyerekek felmennek Budapestre. Vonatjegyet nem kell fizetni ha bemennek egy múzeumba. Így az osztálykirándulás költsége az 500Ft belépő meg egy kis költőpénz.
Ez tényleg nem luxus.
Én ismerek egy srácot, akit így nevelt az anyja. A nő rengeteg pénzt keres minden hónapban (350e, plusz prémium), de egy havi bérletért (4000 forint) is könyörögni kellett, zsebpénz semmi nem volt, sem rendes iskolai felszerelés, sem normális ruhák. Mindenki azt hitte, ő a legcsóróbb srác az egész iskolában. Az anyja tűzzel-vassal küldte volna dolgozni, de késő délutánig voltak kötelező korrepetálások (szakma miatt), így nem volt megfelelő műszak. Azt már le sem írom, az anyuka mi mindent költött magára...
A srác amint tudott, elment dolgozni, elköltözött messzire, és most nem áll szóba az anyjával.
Én így éltem 16 éves koromig, volt mit ennem, volt hol laknom, volt mit hordanom (használt ruha, soha egy új), elég szar elhihetitek. Olyan érzéketlen, fölényeskedő, egyszerűen megalomániás anyámmal éltem, akinek annak ellenére, hogy maximum 1 hónapot dolgozott egész életében mert gyorsan csinált 5 gyereket, az volt a berögződése, hogy mindenkinél mindig mindent sokkal jobban tud, pedig elképesztően visszamaradott egy műveletlen nő volt. Egy bunkó. Egy igénytelen szenteskedő, a technikához és alapvető életre alkalmatlan nő. A napja abból àllt, hogy egész nap a foteljában ült és ki se kelt az újság vagy a tv elől, csak ha evett. Meg is látszott.
16 évesen albérletbe költöztem, és csak hogy tudjátok, most is csak 20 éves vagyok, tehát még mindig vannak ilyen emberek... Most külföldön élek és eszembe nem jutna még a kapcsolatot sem felvenni vele! Én soha nem èlnék ilyen életet, talán azért volt ennyire szenvedés ez a 16 év, mert teljes ellentétei voltunk egymásnak... Hála az égnek!
23-as, amíg nem írtad le a korodat, azt hittem, a nővérem vagy :D Ő is ennyi idősen lépett le, de most már jóval 30 felett jár.
Szóról szóra ugyanezt tudnám leírni, amit te. Én 19 évesen jöttem el, bár karácsonyra még kaphattunk ezt-azt, azon kívül egy szelet csokoládét sem. Zsebpénzem volt, de nem költhettem magamra: tulajdonképpen - és komolyan mondom :D - azért kaptunk zsebpénzt, hogy összegyűjtve megajándékozhassuk egymást alkalmakkor, de leginkább anyánkat. Ha általa "szar"-nak titulált ajándékot kapott, vagy kidobta, vagy ki sem bontotta...
Nem mehettem sehová, osztálykirándulásra sem, anyám vagy leigazolta, vagy maradt igazolatlannak. Suli után egyből haza kellett mennem, ha 5 percet késett a vonat, már leugatta a hajam. A szociális képességeim a nullához közelítenek, azóta kicsit nyíltabb vagyok, de még mindig komoly problémáim vannak a barátkozással, és úgy általában a beszélgetéssel :(
Az ilyen embereknek tényleg nem szabadna szülniük, én lassan már ezt is jogosítványhoz kötném.
Ne aggódj, nekem is eltartott egy ideig, de mára már kihevertem mindent, és tudok normálisan viszonyulni az emberekhez:) ja egyébiránt a karácsonyról jut eszembe, hogy azokat a bizonyos használt ruhákat, zoknikat! Karácsonyra, szülinapra és ilyen neves alkalmakra kaptunk, volt olyan hogy egy szana széjjel szakadt tornacipőt hordtam14-15 éves koromig télen nyáron. Kínaisat.
De túl kell lépni! És túl lehet csak akarni kell! Ma màr rá sem nézek kínai termékre mert megtehetem CSAK SAJÁT MAGAMNAK KÖSZÖNHETŐEN, megdolgoztam érte! :)
44%-os, azért azt hiszem, nem hevertél ki mindent. Ezek alapján már értem, miért bántasz itt minden kérdezőt, akinek kisebb problémája van a tiédnél; elég szomorú, hogy ilyen életed volt. Remélem, egy napon tényleg túllépsz a sérelmeiden, és már nem fog örömmel eltölteni, ha itt másoknak nehéz pillanatokat okozol.
Csak tudod, néha azért tévedsz, amikor azt gondolod, másoknak könnyebb. Na nem mintha bárki megérdemelné a bántást.
Nem tudom mire gondolsz, kedves utolsó előtti, de itt szerintem itt nem volt bántó komment senki számára, valamit félreérthettél!
:)
A válaszokat meg köszönöm mindenkinek!
Ha félreértettem valamit, elnézést. Csak jár ide egy 44 (43-45, mikor mi)%-os válaszoló, aki mindenhol elmondja, hogy 16 éves kora óta albérletben él, most 20 éves, mindene megvan, mindent egyedül ért el, és mindenkit sérteget, ahol ér. Lehet, hogy kettő van belőlük?:D Örülnék neki, kiderülne, hogy legalább az egyikük normális.
"Egyébiránt NEKEM nagylány épp elég tapasztalatom van a témában, sőt azthiszem én vagyok per pillanat az egyetlen kommentelő, aki hasonló helyzeten van. A korról meg csak annyit picim, hogy majd ha te is 16 éesen albérletben éltél, amit te magad tartottál fel, na majd akkor nem oktatlak ki. Addig hisztis kis barátom, én legalább tapasztalatból hozzá tudok szólni.
A válasz 15%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 45%-ban hasznos válaszokat ad." - Itt van a 2. oldalon.
http://www.gyakorikerdesek.hu/csaladi-kapcsolatok__szulo-gye..
Bocsánat, nem akarom offolni a kérdést, csak a tisztánlátás végett.
Az a véleményem az ilyen szülőkről, hogy a gyerekeik általában nagyon boldogtalanok, és ez nem jó. Van egy barátnőm, náluk be volt osztva, hogy mindenki fél paradicsomot és 3 szelet szalámit ehet reggelire... És minden így, cetlire be volt osztva, hogy hány napig kell hordani egy farmert, hogy hány réteg festék lehet a falon, hogy hány ceruzája lehet a gyereknek - hogy minden minél olcsóbb legyen.
Persze, a szülők sem engedtek meg maguknak ennél többet, ücsörögtek a 10milliós megtakarításukon. És ilyenkor nem értem, miért nem élnek boldogan az emberek, ha egyszer megtehetnék. A szülőnek a saját dolga, de a gyerekre nem kellene az aszketizmust rákényszeríteni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!