Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mi a véleményetek azokról a...

Mi a véleményetek azokról a szülőkről, akik szerint a gyereknek csak a legfontosabb szükségleteit kell biztosítani (kaja, ágy, annyi ruha, hogy legyen mit felvenni)?

Figyelt kérdés
Az ezen felüli 'luxust' (osztálykirándulás, néha 1-1édesség, telefon, szórakozás stb) nem finanszírozzák, nem azért mert nem tehetnék meg, de meg se fordul a fejükben (tény, hogy maguknak sem, nem csak a gyerekeknek!)

2013. nov. 3. 16:32
1 2 3 4
 11/34 anonim ***** válasza:
56%

16:53-as: "Nekem egyenértékű a nem tudják és a nem akarják. Aki nem tudja, az ne vállaljon gyereket, aki nem akarja, az meg végképp nem."

Remélem, EZT a hülyeséget te sem gondolod komolyan!!!! Ha valakinek rendes munkahelye van, és akkor vállal gyereket, az HONNAN TUDHATJA, hogy 10-15 év múlva is MEGLESZ a munkahelye?!?!?! Szerintem Magyaroroszágon nincs jóformán olyan ember, aki ugyanott dolgozna ma, mint ezelött 10-15 évvel. Vagy az egyik szülö meghal, vagy megrokkan - akkor honnan lesz elegendö jövedelme?!?!?!

Ha valaki felelöségteljesen vállalt gyereket, attól még nincs bebiztosítva, hogy késöbb nem kerül olyan heylzetbe, hogy nem JUT neki elég a megélhetésre (saját magának meg a gyereknek is)

Ha azonban CSAK olyan embernek lenne/lehetne szerinted gyereke, akinek annyi pénze van a számláján, hogy akár 20 évig is megélhessen belöle, akkor kihalna az ország, mert ilyen ember max. 10-20 van összesen.

2013. nov. 3. 17:11
 12/34 anonim ***** válasza:
85%

"Remélem, EZT a hülyeséget te sem gondolod komolyan!!!! Ha valakinek rendes munkahelye van, és akkor vállal gyereket, az HONNAN TUDHATJA, hogy 10-15 év múlva is MEGLESZ a munkahelye?!?!?! Szerintem Magyaroroszágon nincs jóformán olyan ember, aki ugyanott dolgozna ma, mint ezelött 10-15 évvel. Vagy az egyik szülö meghal, vagy megrokkan - akkor honnan lesz elegendö jövedelme?!?!?!

Arról beszéltem, aki eleve nem megfelelő körülmények közé vállal gyereket, de ne zavarjon. Nyilván senki nem hibáztatja azokat, akiket szerencsétlenség ért (haláleset/munkahely elvesztése, stb.). Azokról volt szó, akik eleve nem engedhetnék meg maguknak, hogy egy gyereket normálisan eltartsanak, de mégis vállalnak.

2013. nov. 3. 17:12
 13/34 anonim ***** válasza:
76%

Kettes, akkor te szerencsés vagy :) Én sajnos gyerekként is ezt tapasztaltam, és a családban most is vannak ilyen esetek, a napokban már le is írtam ezt egy másik kérdésnél. A rokon családban a kaja is luxus, de azért de jó, hogy született két gyerek, az a legnagyobb öröm...Borzasztó.

Nálunk gyerekkoromban amúgy a sampon/tusfürdő is luxuscikk volt, az osztálykirándulásról már nem is beszélve. Még városon belül sem kirándultunk soha, mert egy fagyi vagy múzeumi belépő is pénzbe kerül, ugye.

2013. nov. 3. 17:14
 14/34 A kérdező kommentje:
a kérdés kifejtésében írtam, hogy 'nem azért, mert nem tehetnék meg'
2013. nov. 3. 17:19
 15/34 anonim ***** válasza:
100%
Az osztálykirándulás nem luxus, hanem a közösségi élet része, nekem mindig finanszírozták a szüleim, pedig nem voltunk gazdagok. A napi egy-egy édesség pedig úgymond kedveskedés és a szeretet jele. Anyunak mindig találtam a táskájában munka után egy szelet csokit vagy valami más nyalánkságot. Egyfajta rituálé volt amikor hazaért és beleturkálhattam a retiküljébe...
2013. nov. 3. 17:21
 16/34 A kérdező kommentje:
Igazából bár így nőttem fel, mégis élek :-) mondjuk 16éves koromtól dolgozok, hogy saját magamnak finanszírozzam az 'extra-igényeimet' , ami nem könnyű suli mellett, de még mindig jobb, mint mindenből kimaradni. persze kicsiként sem nélkülöztem mindent, mert volt, hogy akadt egy jótékony nagymama-nagynéni :-)
2013. nov. 3. 17:23
 17/34 anonim válasza:
87%
Szerintem az ilyen embereknek nem szabadna gyereket vállalni. Más az, ha valaki nem teheti meg, mert időközben elvesztette a munkahelyét, stb., de ha alapból nehéz helyzetben vállalt gyereket, akkor azt felelőtlenségnek tartom. Egy gyereket nem lehet úgy nevelni, hogy csak a legszükségesebb dolgokat vesszük meg neki. Neki még a szellemi, mentális fejlődéshez, a világról való tapasztalatszerzéshez szüksége van élményekre, kirándulni menni, ezt-azt látni, képességfejlesztő játékokra, stb. Ha maguknak sincs szükségük az alapvető dolgokon kívül másra, akkor egyszerűen igénytelenek, de ne akarják, hogy a gyerek is ilyen legyen.
2013. nov. 3. 17:25
 18/34 anonim ***** válasza:
100%

szerintem az osztálykirándulás nem luxus, hanem az iskolai élet szerves része, és igencsak ostoba az a szülő, aki nem engedi el a gyerekét. nálunk pl. volt egy nagyon csóró lány, és annyira sajnáltuk, h az anyja bagóra költi a fizetését a normális dolgok helyett, h összeadtuk neki a kirándulásra a pénzt.

ha a szülő intelligens, akkor tud különbséget tenni luxus és szükséges extra dolgok közt. pl. nem muszáj a gyereknek ájfónt venni, de egy 10-20 ezres telefon azért nem árt, h tudjon szólni ha valami gáz van. ugyanígy nem muszáj minden nap kinder buenoval tömni a kölyköt, de azért vasárnaponként egy csokis muffint bármelyik anyuka össze tud dobni.

tini koromban én is megkaptam az extra dolgokat az ésszerű kereteken belül, és én is így fogok tenni ha gyerekem lesz. nem elkényeztetni kell, de azért vannak dolgok manapság, amiből nem jó kimaradni.

2013. nov. 3. 17:31
 19/34 anonim ***** válasza:
0%

Ha csak azertveszel a gyereknek dolgokatmertnem akarod hogy lemaradjon akkor anyagias eletre neveled ot.

Ettol rohadtul nem lesz boldog kesobb hiszen majd maganakkell megkeresnie azta penzt azokra a dolgokra ami neki termeszetes ettol fusztralt lesz es boldogtalan.

Nem szabad luxusra nevelni a gyerekeket nem szabad hogy abban higyenek nekik minden jar es termeszetes.

Sajnos a tarsadalom korcs kulturaja ez,,mert ez nekem jar,, ezzel probalnak a kereskedok a multik a nepet butitani rabeszelik az embereket hogy egy smart mobil nelkul hulye vagy es ez mindenkinek alapveto kell hogy legyen Eredmeny fogyasztova valsz rabszolgava aki a nem letezo igenyei miatt dolgozik.

Ezen gondolkodjatok el

2013. nov. 3. 17:39
 20/34 anonim ***** válasza:
21%

Es osztalykirandulasra az en gyerekeim nem mennek mert potom 350 eu 5 nap francia ardeneben lenne.

Na nehogy valaki azt mondja ez normalis dolog ezert nem engedem a fiam.

Kulfoldon elunkes 350 eu egy heti fizetese egy normalis embernek.

2013. nov. 3. 17:41
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!