Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Nem akarnak elengedni. Hogyan...

Nem akarnak elengedni. Hogyan győzzem meg a szüleimet? Sétáljak ki az ajtón?

Figyelt kérdés

Egy lelkész ismerősömmel több, mint 1 éve nem találkoztam, mert elköltözött. Tegnap volt a városban, de nem tudtam elmenni. Mondta, hogy jó lenne, ha a közeljövőben elmennél meglátogatni.

Kb. 80 km-re lakik tőlem, vonattal mennék. Szeretném meglátogatni, de itthon ellenzik.

Mi legyen? Tudom, gàz a helyzet!

19l

2013. nov. 3. 12:03
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
38%

Én is 19 éves lány vagyok, de engem nem, hogy elengednek bárhova, hanem a barátommal élek egy albérletben, emellett tanulok és dolgozok. Nem normális dolog, hogy szinte felnőtt nőként így függsz a szüleidtől. Én a helyedben, ha ilyen szüleim lennének, csak azért is elindulnék, ha pedig továbbra sem hagynának békén, megfontolnám akár a feljelentést zaklatásért. Boccs, de én ezt nem tudom felfogni. Nekem anyám a legjobb barátnőm, apámmal meg együtt szoktam néha sörözni. Én úgy nőttem fel, hogy nem alárendelt voltam a szüleimmel szemben, hanem a szüleim mindig egyenrangú társak voltak, akik a kisgyerekkorom óta megadták nekem a szabadságot.

Sosem fogom megérteni a konzervatív szülőket. Ha csak magamból indulok ki, mint említettem, én teljes szabadságban nőttem fel. Persze néha az "orromra koppintottak", terelgettek kisgyermekként, de hagyták, hogy magam éljem át és tapasztaljam meg a dolgokat. 19 évesen elmondhatom magamról, hogy egy független, határozott, erős felnőtt nő vagyok.

Ellenben ha a konzervatív családok gyerekeit nézem, akik millió szorongás közepette nőnek fel, akkor azt látom, hogy az olyan családban felnőtt lányok, még 19-20 évesen is gátlásokkal küzdő, szégyenlős, esetlen kislányok. Kb. ennyit ér a konzervatív nevelés.

2013. nov. 3. 12:48
 12/13 anonim ***** válasza:
40%

11 Örülj neki, hogy nem érted. Aki normális környezetben nőtt fel, az ezt nem is értheti. Bár az is számíthat, hogy pesti vagy-e, vagy vidéki.

Én a helyedben fognám magam és elmennék. 30 éves korodban is a szüleid fognak dirigálni?

2013. nov. 3. 13:01
 13/13 anonim válasza:
Utolsó! A 11-es vagyok, és tősgyökeres pestiek vagyunk, bár nem tudom, hogy ez a szülők szempontjából mennyire számít.
2013. nov. 4. 10:10
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!