Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Hogy tudnám bebizonyítani a...

Hogy tudnám bebizonyítani a szüleimnek, hogy igazam van és nem olyan veszélyes?

Figyelt kérdés

A családom elég visszafogott és konzervatív.

4 hónapja lett egy barátom,aki...hát,más.Az ő családja nagyon gazdag,az anyukája ügyvéd,az apukájának meg van egy nagy vállalkozása és mellette állítólag benne van a sötét ügyekben is.Nem foglalkoztak vele túl sokat,emiatt mindenbe belekeveredik,füvezik,iszik,cigizik,senkivel nem törődik és a legtöbb lány,ha titkon is,de odavan érte,mert nagyon jól néz ki.

Én az ellentéte vagyok,mindenki szemében a "jókislány".

De együtt vagyunk és változott.

Tegnap elmondtam anyának,hogy kivel vagyok együtt és kiborult.A nagybátyám rendőr és ő ismeri a barátomat,meg a "hírnevét".És néha beszélt róla anyának,anya pedig emlékezett rá.

Azt mondja,hogy ennek a kapcsolatnak nincs jövője,mert bántani fog és hasonlók.De nem is ismeri,elítéli úgy,hogy nem is beszélt vele.

2013. okt. 28. 08:47
1 2 3
 11/27 anonim ***** válasza:
92%
16 évesen, 0 élettapasztalattal, sokat látott szüleidnek csak úgy tudod bebizonyítani az igazadat, ha a fiú még 3-4-5 év múlva is veled van, teljesen tiszta, felelősségteljes, tisztességes munkát végez, nincs benne sötét ügyletekben és még mindig komolyan gondolja veled. Addig meg légy türelmes.
2013. okt. 28. 09:42
 12/27 A kérdező kommentje:

Nem voltam bele szerelmes a kezdetektől fogva.Úgyhogy tudom,hogy milyen és attól,mert most szeretem,még nem felejtem el a hibáit vagy nem hunyok szemet a dolgai felett.

Most is vannak "furcsa" dolgai,de akkor is bízom benne,tudom,hogy számíthatok rá bármikor,bármiben.

Nem szokása lányokat/nőket bántani,pedig már eléggé kiborítottam párszor.De elviseli az összes hisztimet,kiborulásomat.

ma 09:25

Az ő szülei is együtt vannak 20 éve,mégse fél év után házasodtak össze...Istenem,amiért szeretem,nem akarok rögtön a felesége lenni,16 évesen.

Ennyi erővel rögtön legyen gyerekünk is,nem?!

2013. okt. 28. 09:58
 13/27 anonim ***** válasza:
77%

Nézzük meg mindkét oldalról a dolgot!

Egyrészt Neked is igazat adok, mert ugyan ritka, de tényleg meg tud változni az ember, ha van kiért.

Az meg, hogy az apjának milyen kétes üzleti ügyei vannak, ahhoz nektek semmi közötök. Ha apucit előállítják mittudomén adócsalásért, abból neked nem származik az életben bajod. Meg aztán nehogy már a szülő viselkedése döntse el, hogy kivel jársz.

Abban viszont nagyon is igazat adok szüleidnek, pedig én nem vagyok egyáltalán konzervatív, hogy nem kéne rossz társaságba keveredned. Ezek szerint pasidnak már volt rendőrségi ügye, na meg alkesz és drogos. Aki már elindult ezen az úton, az általában nem fog visszatérni az erkölcsös, józan életbe. Igen, meglehet, hogy most csak a kedvedért megjátssza magát, de a későbbiekben kiütközik a valódi énje. Csak nehogy téged is belekeverjen valamibe!

Harmadrészt: a tiltás nem a legjobb módszer. Akit tiltanak, az gyakorta megtanulja kijátszani a tiltást.

Egyébként meg látszik, mennyire éretlenek és felszínesek vagytok. Nem számít, hogy egy züllött, alkoholista, drogos alak, csak mert "jaj de helyes srác", máris mindenki erre az alvilági alakra nyomul.

2013. okt. 28. 10:16
 14/27 A kérdező kommentje:

Attól még nem lesz valaki alkoholista,hogy a bulikban iszik.

Nem tartom magam felszínesnek azért,mert helyes és vele vagyok.

2013. okt. 28. 10:24
 15/27 anonim ***** válasza:
2013. okt. 28. 11:04
 16/27 anonim ***** válasza:

Hány éves is? Mennyire szokta leinni magát? Csak nehogy úgy járj, mint egyik ismerősöm buli után a pasijának ha olyan a kedve, mindig alaposan megveri. De ugye ő sem alkoholista, csak bulikban iszik.

Na és mi van a droggal?

Azt meg azért ne állítsd, hogy annyira ismered! Majd évek múltán talán mondhatod, de egyelőre nem.

2013. okt. 28. 11:07
 17/27 A kérdező kommentje:

17 éves.

Már nem iszik és bulizik úgy,mint régen,mert akkor általában sokat ivott és végig bulizta a hétvégéket,néha annyira másnapos volt,hogy suliba se ment.Most már keveset iszik hétvégente,néha semmit,mert "vigyáznia kell rám",mert nekem kevés alkohol is sok...

Volt már olyan,hogy nagyon összevesztünk,mikor részeg volt (a kapcsolatunk elején) és akkor megijedtem,hogy bántani fog vagy valami,de mikor mondtam,hogy félek tőle,akkor azt mondta,hogy engem sose tudna bántani és azelőtt volt bennem valami gátlás vele szemben,vagy nem tudom,mi,de azután az este után ez megszűnt.

2013. okt. 28. 11:21
 18/27 anonim ***** válasza:
2013. okt. 28. 11:34
 19/27 anonim ***** válasza:
41%
Anyád nevében írtál ki eg két napja, de basszus most visszakeresem! Még mindig nincs igazad!
2013. okt. 28. 11:42
 20/27 anonim ***** válasza:

"17 éves.

Már nem iszik és bulizik úgy,mint régen"

Úgy mint régen....

Besz@rás.

Régen maximum tejet ivott a cumisüvegéből.

Na az régen volt.

De hogy 17 éves nem iszik annyit mint régen....

"Nem szokása lányokat/nőket bántani"

Még szép. 17 évesen.

De majd eljön az az idő is amikor szokása lesz.

Na mindegy.

Lebeszélni úgysem lehet.

Majd pár év múlva járhatsz hozzá beszélőre.

Milyen szép, romantikus kapcsolat....

2013. okt. 28. 11:50
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!