Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Miért nem veszik komolyan az...

Miért nem veszik komolyan az ekcémámat?

Figyelt kérdés

Kb 8 éve folyamatosan lángol az ekcémám. Nincs olyan nap, hogy ne kellene bekenni, nem repedne ki, stb...

A szüleimnek ez csak annyi, hogy "már megint krémet kell venni, nem hiszem el, annyit öltesz krémekre", "nem adok pénzt ilyen hlyeségekre", "még arra sem vagy képes, hogy húst panírozz (kirepedt bőrrel??)" és még sorolhatnám.

Pénzt tényleg nem nagyon adnak krémekre, szerintük felesleges. Egyáltalán nem érzik át a problémámat. Volt, hogy egy kislány a buszon azt mondta, hogy "nézd anya milyen ronda a keze, hányingerem van"...

Mit tegyek? Miért nem értik meg?

2013. okt. 25. 17:54
1 2 3
 11/21 A kérdező kommentje:
De nem válaszoltál: szeretnél olyan húsból enni, amit ilyen kézzel paníroznak?? Ha egy cseppet sem tartod undorítónak, akkor tényleg nagy gáz van a fejedben!
2013. okt. 25. 18:45
 12/21 anonim ***** válasza:
27%

Miért, szerinted én milyen kézzel panírozok húst? Felcsatolhatóval? :D Tudod ha valójában annyi pénz menne krémekre, akkor nem így nézne ki a kezed. Menj orvoshoz, és használj olyan krémet ami segít. Fel vagy háborodva ha nem vesznek komolyan, amikor te se veszed magad komolyan? Vicces, nem? :)

De mostmár te is válaszolj. Hány éves vagy?

2013. okt. 25. 19:08
 13/21 A kérdező kommentje:

Ha valaki ilyen kézzel csinálná meg a húst, amit elém rak, szerintem egyből odahánynék. Ez hihetetlenül gusztustalan!!!

A szüleimnek 1000 ft is sok krémekre, mert "úgysincs semmi baja a kezednek".

18 vagyok, de szerintem semmi köze a kérdéshez.

Milyen krémet használjak, ami segít??? Gyógyszertáros babét, ami aranyáron van?? Esetleg drogériában kaphatót, ha véletlen találok olyat, amire nem vagyok allergiás (egyetlen egyet sem találtam)??

Vagy esetleg szteroidos krémet, amitől olyan ráncos lett a kezem 2 éve, mintha 80 éves lennék??

Az állapotom NEM BELETÖRŐDÉS, hanem több évnyi krémkeresés eredménye!! És jelen állapotban SZÉP a kezem...(belinkelt kép nálam szép eredmény).

Ja vagy esetleg szúrkáljam magam injekcióval, akkor végülis a kezem szép volt, csak mellette millió más mellékhatás volt..

2013. okt. 25. 19:16
 14/21 A kérdező kommentje:

Azt meg szerintem nyugodtan fogadd el, hogy az ekcémámon nincs olyan krém, ami segítene. Se a szteroidos, se a gyógyszetári babé (egyszer vettem, semmi javulás), se a cremor aquous, se különböző drogériás krémek, se a Sanatopic, Exxema repair, shea vaj, kakaóvaj, feketenadálytő krém.

Most azokat soroltam fel, amiket az elmúlt fél évben vettem és itt sorakoznak a polc szélén...

2013. okt. 25. 19:18
 15/21 A kérdező kommentje:

Amúgy jártál már bőrgyógyásznál? Milyen krémet is ír fel? Szteroidosat!

Azt meg soha még egyszer...

2013. okt. 25. 19:20
 16/21 anonim ***** válasza:

Megértelek.

Mondjuk nekem vitiligom van. Nem is tudom melyik a rosszabb.

Szüleid eléggé bunkók, már elnézést.

2013. okt. 25. 20:44
 17/21 anonim ***** válasza:
100%

Kedves kérdező! Valószínűleg annak a kedves válaszolónak, akivel veszekedtél, valójában nincs is ekcémája, sem gyerekei, csak idejött tenni az agyát. Akinek tényleg van, az tudja milyen ez. Én csak 7 éve szenvedek az ekcémától, de az pokoli. A bőröm már vékony, szteroidos kenöcsőt nem merek már rá kenni sem. Kerülök mindenféle vegyszert, sajnos nekem is allergiás a latex gumikesztyűre a kezem.

Kiderült, hogy én a vegyszerekre vagyok allergiás. Próbálom kerülni őket... Pl ecetet használok vízkőoldásra is. Mosogatószerben még nem találtam meg a megfelelőt, de keresem.

Nem tudom és nem is értem miért veszik a szüleid ilyen könnyedén ezt a dolgot, mert ez igenis nagyon fájdalmas. Mond el nekik, hogy annyira fáj már, hogy behajlítani sem bírod. próbálj meg velük valahogyan beszélni, Mond el, hogy mennyire fáj.

Egyébként hallottam, valamiféle manaszappanról, állitolag van ekcémára való is. Kifogom próbálni.

2013. okt. 25. 21:00
 18/21 anonim ***** válasza:
A kioktató válaszoló egy idióta. Vagy csak trollkodik mert szar napja van, vagy elhitették vele hogy egy nő nem lehet beteg, sem allergiás, se semmi, és ha szarrá repedt kézzel nem nyúlkál vegyszeres vízben meg minden hülyeségben, akkor hisztis pi.csa akinek szégyellnie kéne magát. Gratulálok az ilyennek, ha tényleg anya akkor szánom a gyerekét.
2013. okt. 25. 21:37
 19/21 A kérdező kommentje:
Én próbáltam a mannaszappantól az ekcéma stop csomagot, de semmi. Mondták, hogy eleinte rosszabbodhat tőle, utána meg gyorsan javul. Hát én 2,5 hónapig használtam és csak rosszabbodott.
2013. okt. 25. 21:44
 20/21 anonim ***** válasza:
Mondjátok már meg hogy mi köze a gyerekneveléshez az ekcémás kezemhez? (Egyébként igen, valóban az. Sőt, nem csak a kezem, de az állam alatt és a könyök hajlatomban is). Attól hogy valaki ekcèmás, élnie kell az életét. Szánod a gyerekem?! Mert hogy elvégzem a dolgomat, amit kell és nem nyafogok miatta? Tudom milyen, nem kell bemutatni. Csak nem fogok nyafogni miatta. Bocs ha ez nektek fáj. :) Attól mèg a szüleid barmok és te is az vagy, mert nem keresed az okát miért ilyen a kezed. Ha nem találod a megfelelő krémet, és allergiás vagy minden hülyeségre (amúgy elárulom hogy ez is a szüleid hibája), akkor talán nem ezerféle vackot kéne kipróbálni, hanem rájönni mi okozza. Nem? Volt a családban valakinek ilyen problémája?
2013. okt. 26. 07:14
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!