Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Akiknek a párja a más nemzetis...

Akiknek a párja a más nemzetiségű és vannak gyerekeik, mindkét nyelvet megtanítottátok nekik?

Figyelt kérdés
Beszéltek egymás nyelvét, vagy esetleg egy harmadik közös nyelvet használtok?
2013. okt. 24. 13:30
1 2 3
 21/21 anonim ***** válasza:

Csak ha már szajkózni kell és a gyerek nem azért tanulja meg mert otthon úgy beszéltek, akkor az már nem anya-apanyelv, hanem egy megtanulandó dolog.

A 17. vagyok, kb. középiskolás koromban jöttek rá, milyen jó lenne, ha megtanultam volna, vettek nekem nyelvkönyvet, az egyik tanárom rá akart beszélni, hogy menjek japán szakra egyetemre. De én inkább mást tanultam, 2 más nyelven tanultam meg, lediplomáztam, közben piszkáltak, hogy mikor tanulok már japánul. Párszor megpróbáltam nekiállni, de mindig voltak más fontos dolgok. Persze jó lenne tudni, de a diplomámhoz nem kötődik, nem tudom, hogy valaha ki fogok-e költözni, konyhanyelvig eljutni talán annyi értelme van, hogy a mondj valamit kérdésekre tudok válaszolni. Most mondjuk jobban van időm, lehet meg fogok tanulni - csak sokkal jobb lett volna, ha kicsi koromban tanulom meg és kétnyelvű leszek.

2013. okt. 25. 15:56
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!