Akiknek a párja a más nemzetiségű és vannak gyerekeik, mindkét nyelvet megtanítottátok nekik?
Mindkét nyelvet beszélik,én csak magyarul,a férjem csak németül beszél a gyerekekhez (2 és 5 évesek).Egymással hol magyarul,hol németül beszélünk.
Van bébiszitterünk,ő csak angolul beszél hozzájuk,hozzánk is.
így 3 nyelvet értenek,a nagyobb 3 nyelvet beszél is elég jól. ( a kicsi egyenlőre csak szavakat mond).
Németországban élünk,a német alap lenne neki,de szerettem volna ha tudják az én anyanyelvem is.Az angol pedig a plussz,amit már oviban elkezdenek tanulni,így ésszerű volt angol nyelven beszélő bébiszittert felvenni.
Életem majdnem legnagyobb problémája volt ez pár éve...
A férjem szlovák, én magyar vagyok. A gyerekekkel én magyarul beszéltem, ő szlovákul, de azt kikötöttem az elején, hogy kicsik nem lesznek "kettős identitásúak", hanem egyszerűen magyarok. Ezt a férjem el is fogadta, de a rokonok már kevésbé. A gyerekek magyar iskolába járnak, ők is azt mondják: magyarok vagyunk, tartjuk a nemzeti ünnepeket. Mellette persze ismerik és tisztelik a szlovák kultúrát is, ez az apjuk feladata volt. Szóval mi így szűk családon belül hamar lefektettük a szabályokat, és tartjuk is magunkat hozzá, de a férjem néhány rokona folyamatosan a férjem szemére hányja, hogy "elmagyarosodott", "közénk keveredett". De végső soron már egyikünket sem érdekel mások véleménye, nekünk ez így megfelel és kész.
Köszönöm! :)
És ha egy harmadik országban élünk?
Akkor te magyarul,párod a saját nyelvén, az ovónő/tanár edig az ország nyelvén.
Mennyi idős gyerek?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!