Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Akiknek a párja a más nemzetis...

Akiknek a párja a más nemzetiségű és vannak gyerekeik, mindkét nyelvet megtanítottátok nekik?

Figyelt kérdés
Beszéltek egymás nyelvét, vagy esetleg egy harmadik közös nyelvet használtok?
2013. okt. 24. 13:30
1 2 3
 1/21 anonim válasza:
34%
Ez egyénfüggő de általában azt a nyelvet tanítják a gyereknek ahol élnek. Aztán persze tanulhatja a másikat is mellette...
2013. okt. 24. 13:34
 2/21 anonim ***** válasza:
76%
Nos, nekem van gyerekem, a parom pedig holland. A gyerek anyanyelve magyar, holland iskolaba jar es ragad ra a kettonk kozos nyelve az angol is rendesen.
2013. okt. 24. 13:34
 3/21 anonim ***** válasza:
77%

Mindkét nyelvet beszélik,én csak magyarul,a férjem csak németül beszél a gyerekekhez (2 és 5 évesek).Egymással hol magyarul,hol németül beszélünk.

Van bébiszitterünk,ő csak angolul beszél hozzájuk,hozzánk is.

így 3 nyelvet értenek,a nagyobb 3 nyelvet beszél is elég jól. ( a kicsi egyenlőre csak szavakat mond).

Németországban élünk,a német alap lenne neki,de szerettem volna ha tudják az én anyanyelvem is.Az angol pedig a plussz,amit már oviban elkezdenek tanulni,így ésszerű volt angol nyelven beszélő bébiszittert felvenni.

2013. okt. 24. 13:36
 4/21 anonim ***** válasza:
41%

Életem majdnem legnagyobb problémája volt ez pár éve...

A férjem szlovák, én magyar vagyok. A gyerekekkel én magyarul beszéltem, ő szlovákul, de azt kikötöttem az elején, hogy kicsik nem lesznek "kettős identitásúak", hanem egyszerűen magyarok. Ezt a férjem el is fogadta, de a rokonok már kevésbé. A gyerekek magyar iskolába járnak, ők is azt mondják: magyarok vagyunk, tartjuk a nemzeti ünnepeket. Mellette persze ismerik és tisztelik a szlovák kultúrát is, ez az apjuk feladata volt. Szóval mi így szűk családon belül hamar lefektettük a szabályokat, és tartjuk is magunkat hozzá, de a férjem néhány rokona folyamatosan a férjem szemére hányja, hogy "elmagyarosodott", "közénk keveredett". De végső soron már egyikünket sem érdekel mások véleménye, nekünk ez így megfelel és kész.

2013. okt. 24. 13:38
 5/21 anonim ***** válasza:
26%
Férjem olasz, olasz nyelvű iskolába járnak a gyerekek, itthon nagyrészt olaszul beszélnünk. A magyar nyelvet csak ritkán használjuk, nagyrészt csak akkor ha nem akarjuk hogy más értse amit beszélünk. ;)
2013. okt. 24. 13:38
 6/21 anonim ***** válasza:
62%
Én nem vagyok ilyen helyzetben, de a szüleim voltak! Csak magyarul beszéltek, és nagyon mérges vagyok, hogy nem tanítottak meg a másik nyelvre! Mostmár szenvedés lenne és nem akarom, de akkor természetes lett volna. Annyival előrébb vagyok, annyival több esélyem lenne az életben! Minden nyelvtudás nagyon értékes lehet. Ha ilyen helyzetben vagy, mindenképpen tanítsd meg a gyerekednek a másik nyelvet is!
2013. okt. 24. 13:44
 7/21 A kérdező kommentje:

Köszönöm! :)

És ha egy harmadik országban élünk?

2013. okt. 24. 13:44
 8/21 anonim ***** válasza:
60%

Akkor te magyarul,párod a saját nyelvén, az ovónő/tanár edig az ország nyelvén.

Mennyi idős gyerek?

2013. okt. 24. 13:47
 9/21 anonim ***** válasza:
45%
Kislányommal itthon magyarul beszélünk, magyar oviba jár, magyar iskolába fogom adni, de szeretném, ha legalább alapszinten megtanulná a férjem nyelvét.
2013. okt. 24. 13:49
 10/21 A kérdező kommentje:
Még nincs baba, csak tervezzük.
2013. okt. 24. 13:51
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!