Szerintetek szóljak apósomnak, hogy tegye rendbe a
felesége sírját?
21/31 A kérdező kommentje:
Mi nem egy évben egyszer megyünk. Annak ellenére, hogy mindenki egy faluban lakik csak a párom jár ki rendszeresen.
Semmi közöd hozzá, ők miért nem járnak ki, és nem hülye akkor sem a párod, ha csak ő gondozza. Mi ez, valami nyűg, amit nem akar egyedül csinálni? Én úgy látom, te kavartál be, ő megcsinálta volna most is.
Nekem a mai napig akkora trauma a nagymamám elvesztése, hogy nem bírok kimenni a temetőbe. Sem belépni az üresen álló házába. Szóval könnyű ítélkezni, ki miért nem megy ki...
2013. okt. 21. 19:13
23/31 A kérdező kommentje:
Egyszerűen lusták kimenni.
"Minden évben a párom csinálja a sírt"
Minden évben? Tehát évente egyszer?
2013. okt. 21. 19:30
Nálunk is ez a helyzet, és mélységesen csalódnék a páromban ha ezt szóvá tenné. Nem kell segítenie, ki sem kell jönnie, de álljon már meg a menet! Nem fog méteres gaz alatt nyugodni anyukám, csak hogy "egyenlő munkamegosztás" legyen a családban. Ez NEKEM fontos, anyukám és magam miatt csinálom. Nem teher, közben beszélgetek vele, jó érzés utána visszatérni a mindennapokba.
2013. okt. 21. 19:40
Egyszer azt írod csak ti jártok ki rendszeresen, pedig mindenki ott lakik, visszább meg azt hogy apósod is kijár hetente, de nem gondozza. Most döntsd már el ki jár hová és mikor.....
Az meg hogy a párod gondozza a sírt, az ő dolga erről dönteni, neked nincs beleszólásod. Mit szólnál ha majd a gyereked párja belekötne ilyesmibe????
2013. okt. 21. 19:46
A párod hülye mert ő gondozza rendszeresen az ANYJA sírját??? Hát ilyet se b*sztam még... Mekkora egy önző kicsinyes alak vagy...
2013. okt. 21. 19:51
Kedves kérdező!
Te egy nemsokatérő nő vagy. Csak az alapján, amit magad leírtál.
Hogy nem segítesz a férjednek, az egy dolog. De hogy az ellen is ágálsz, hogy ő tegye rendbe az anyja sírját, az maga a szemétség. Lehet, majd a te sírod is ilyen lesz...
Függetlenül a rokonok hozzáállásától.
2013. okt. 21. 20:03
Szégyelld magad! Az én férjem nem ismerte Édesanyámat, de közösen gondozzuk a sírját. Pedig van testvérem, mégis mi csináljuk és ez mégcsak soha fel sem merült benne. Nem találok szavakat a viselkedésedre.
2013. okt. 21. 20:15
Fölösleges volt kiírnod a kérdést, hisz fel sem merül benned, hogy nem neked van igazad. Jó sokan írtak, hogy mért nem kéne szólni meg inkább a párod mellett kéne állnod, ha már látod milyen a családja. Nem biztos, hogy neki jól esik, hogy senki nem gondozza a szeretett anyukája sírját és akkor még fel is hívod rá a figyelmét. Mindig idevetsz valamit hátha végre valaki neked az igazat. De nem az a lényeg, hogy Ők hogy állnak a sírhoz, hanem az, hogy a párod mit szeretne. Neked Ő legyen a fontos és ne méregesd, hogy ki mit nem csinál meg.
2013. okt. 21. 20:41
Kapcsolódó kérdések: