Szülők, ti hazaengednétek ilyen esetben a lányotokat és az unokátokat?
15 évesen megismerkedett egy idősebb férfival. Összejöttek, sokat hazudott a lány a szülőknek, 18 évesen pedig szó nélkül lelépett. Nem sokkal később terhes lett aztán a nagy szerelem is elmúlt.
Nincs szakmája, nincs munkatapasztalata, 20 évesen egy 1 éves babával anyaotthonban él.
A szülei semmiről nem tudnak, a lány fél tőlük segítséget kérni.
Ti visszafogadnátok, segítenétek neki talpra állni?
Vissza. A gyerekem, akármilyen is, támogatom, nyugodtan hazajöhet.
De: feltételein lesznek. Otthon ki kell vennie a részét a házi munkából, amikor pedig a gyerek 2 eves lesz, neki kell látnia munkát keresni vagy minimum egy szakmája szereznie.
A gyerekemet minden esetben gondolkodás nélkül befogadnám, akkor is ha egy utolsó tolvaj vagy éppen drogos lenne! Nem azért, mert egyetértek az életstílusával, hanem mert anyaként kutya kötelességem őt SEGÍTENI, ahogy csak tudom!
Magyarán ilyen esetben igen, befogadnám, majd ösztönözném hogy tanuljon, mellette dolgozzon és keressen olyan munkalehetőséget, ami mellett megfelelő fizetést kap, hogy magának és a babának önálló életet tudjon biztosítani!
Persze, hogy befogadnám, hiszem felelős vagyok érte amíg élek. Ezért is vállaltam annak idején. Az hogy hozott rossz döntéseket nem jelenti azt, hogy már nem az én gyerekem. Én úgy tanultam, hogy amíg él a szülő addig támogatja a gyerekét ahogy épp tudja.
Szerintem vmit nagyon elrontott az a szülő akinek a 15 éves gyereke folyamatosan hazudik. Szülők tiltották az idősebb férfitől? Vagy mért kellett hazudnia a lánynak?
Nem tudnék létezni, amíg a gyerekem anyaotthonban húzza meg magát, ráadásul az unokámmal. Megkeseredne a számban minden falat, képtelen lennék mosolyogni, aludni!
Futnék, megmenteni a gyerekemet, semmi sem állítana meg! Tudnám, hogy én szúrtam el a nevelését, ha 18 évesen szó nélkül lelépett, szégyelném magam és próbálnám megkésve, de úgy terelgetni a lányom, hogy legyen szakmája, egzisztenciája, élete.
Kamu. A végén nehogy az egyéves unoka is feltegyen egy kérdést..
http://www.gyakorikerdesek.hu/csaladi-kapcsolatok__szulo-gye..
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!