Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Szüleim miért nem tudják...

Szüleim miért nem tudják elfogadni, hogy elköltözöm? Mit tegyek szerintetek?

Figyelt kérdés

23 éves vagyok és már tettem fel ezzel kapcolatban kérdést. találtam lakást, hétfőn írnánk alá a szerződést. Tegnap mondtam el a szüleimnek, hogy elköltözöm novembertől. Rettenetesen kiakadtak, főleg amiatt, hogy ezzel pénzt dobok ki az ablakon, ahelyett, hogy itthon gyűjtenék, és akkor 1-2 év múlva tudnék lakást venni, és ők beleadnak. Meg hogy én buta vagyok, primitív, igénytelen, mert bárkivel összeállok, menekülök itthonról, bezzeg a testvéreim szeretik őket, én meg utálok itthon lenni, alig beszélgetünk, nem fordulok hozzájuk bizalommal stb. Ordítottak, anyám sírt ill. több más dolgot is a fejemhez vágtak (hogy bezzeg ők azt is megmondták, hogy életem első több éves kapcsolata véget fog érni, bezzeg én a srácot védtem, meg hogy én biztos hajszolok egy kapcsolatot görcsösen, csak azért, mert eljárok randizni!)

Persze, igaz, hogy többet tudnék spórolni, ha itthon laknék. De ha őszinte akarok lenni, nem vagyok itthon boldog, nem érzem jól magam. Itthon csak egy gyereknek számítok, hiába vagyok dolgozó felnőtt. Bármit mondok, az hülyeség, nincs igazam, mit szólok bele. Megmondták, hogy amíg ilyne ostoba döntéseket hozok, mint ez az elköltözés, addig nincs miért felnézniük rám. Pedig jó munkahelyem van, olyna keresettel, hogy szobabérlés mellett is tudnék félrerakni. De nem érdekli őket, meerthogy az nem annyi, mintha itthon raknék félre. Elbizonytalanítanak, nem tudom, tényleg akkora ostobaság-e, amit teszek? Szívem szerint tényleg mennék, mert nem érzem magam teljesen boldognak. DE erre is az volt a reakció, hogy mi bajom van nekem, ők nem bántanak, ha nem vagyok boldogk, akkor az az én hibám, merthogy itt ők nem szólnak bele semmibe (ami nem egészen igaz...) Jó emberek a szüleim, szeretem őket, de sztem jobb lenne a kapcsolatunk, ha külön élnénk. De ők ezt meg sme hallják. Mit tegyek, elegem van a vitákból és a sértődésből :(

2013. okt. 19. 08:21
1 2
 11/13 A kérdező kommentje:
De, beszéltünk erről már a nyáron is, de akkor is veszekedés volt és sértődés...azóta meg nem hoztuk fel a témát. Igen, benne van az is, hogy úgymond menekülni akarok, élni a saját életemet. Nem akarok még itthon ülni 1-2 évig, mert lehet, hogy vesznek egy lakást, de az meg úgyis csak olyan lehet, amilyet ők akarnak, hiába raknék bele én is nem kevés pénzt esetlegesen. Nem lesz az soha sem az én lakásom úgymond, már most megmondták, hogy azt nem engednék meg, hogy bárkit odaköltöztessek (mondjuk az is igaz, hogy főleg lakótárs, barátra gondoltak, nem tudom, hogy mondjuk egy párkapcsolathoz hogyan viszonyulnának)
2013. okt. 19. 09:42
 12/13 anonim ***** válasza:
100%

Lépj és hagyd őket. Félnek, hogy elmész, félnek az egyedülléttől, rettentően önző hozzáállás.

Szerintem egyébként az az érv sem állja meg a helyét, hogy "ha még otthon vagy x évet, ott többet tudsz spórolni". Merthogy igaz - na de milyen áron? Nincs értelme a fiatal éveidben pocsékul érezni magad csak azért, hogy majd később egyszerűbb legyen lakást venni. Boldognak kell lenni, ez a lényeg. Ha te boldogtalan vagy velük, akkor nyilván megér pár tízezret havonta az, hogy ez ne így legyen. Bár az ilyen dolgok általában nem forintosíthatók.

Nekem a kollégium mellett érveltek így. Hogy az mennyivel olcsóbb. És pont azzal tudtam lelőni a dolgot, hogy azt mondtam, nekem megéri a plusz pénzt az, hogy nyugiban élhetek. És miután én fizetem, semmi beleszólásuk nincs.

Túl sok mindent nem tud tenni ebben a helyzetben a szülő, csak elfogadni, amit csinálsz. De ennek alapfeltétele, hogy a sarkadra állj!

2013. okt. 19. 10:16
 13/13 anonim ***** válasza:
100%
ne hagyd, hogy érzelmileg zsaroljanak!
2013. okt. 19. 11:22
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!