Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Hogyan mondjam meg anyának az...

Hogyan mondjam meg anyának az egyetemet? Hogyan bizonyítsak?

Figyelt kérdés
Az lenne a problémám,hogy jelenleg 11.osztályba járok,és már tudom,hogy hova szeretnék jelentkezni.Viszont a szüleim egyenesen ellenzik mert apum eléggé konzervatív anyu pedig annyit mondd,hogy egyáltalán nem nekem való(nem is értem miért mondja),de nekem ez az álmom már 10 éves korom óta,és ezt szeretném csinálni.Sokaktól hallottam,hogy keveseknek sikerül és nem igazán keresnek jól,de ez nekem egyáltalán nem fontos.Egyszer 14 évesen anyunak felvetettem,hogy mi lenne,ha erre mennék tovább és akkor is ellenezte,de azt gondoltam,hogy idővel változik.Hogyan mondjam meg nekik?Hogyan bizonyítsam be,hogy erre a pályára vagyok való?
2013. okt. 17. 21:04
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:
100%

Mondd meg neki, ahogy én is. Anya, bejelöltem a színművészetit. Ennyi. Nem kell túlparázni, ez már a te életed és a te jövőd függ tőle.

Én is ezt tettem. Annyit reagált, hogy "Úgyis kirúgnak, de próbáld meg, vesztenivalód nincs." Valóban kirúgtak, de egy tapasztalatnak jó volt. Majd legközelebb.

2013. okt. 17. 22:46
 12/12 anonim ***** válasza:
100%

Mondjuk úgy, hogy kitalálod, miből élsz meg, ha ők ezt nem támogatják. Aztán ha megvan a kész és reális terv, akkor eléjük állsz, megmondod.

Egyébként írj be valami reális szakot, amihez még érzel valamennyi kedvet. Az sem úgy megy, hogy beírsz csupa olyat, ahova sose vennének fel, és majd évente próbálkozol, mert a köztes időben anyuci-apuci nyakán tudsz élősködni, ami még tovább mérgesíti a viszonyt és ha véletlen mégis felvennének 25. próbálkozásra, akkor sem fognak gratulálni és a nyakadba ugrani.

Nem kell semmit bizonyítani, érvekkel mindenki meggyőzhető, és ha felnőtt vagy önként döntéseket hozni, akkor egyedül is érd el a céljaidat, ha úgy alakul. Ha ezt nem tudod kitalálni, akkor kérj engedélyt mindenhez, és sose jutsz sehova az életben.

2013. okt. 18. 12:42
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!