Ti a helyzetemben mit tennétek?
A szüleim már majdnem két éve elváltak, amit én nem is bánok. Viszont nagyon sokáig, több mint egy évig apámmal a kapcsolatom szörnyű volt, én még köszönni sem voltam hajlandó, nem akartam látni, stb. Elvégre öngyilkossági kísérletet követett el a fürdőszobában. Édesanyámmal és a húgommal élek.
Anyukám eddig azt szajkózta, hogy örülne, ha apámmal jobb lenne a kapcsolatunk, mert ez így nem jó, hogy mindig "miattam" vesznek össze, stb. Most meg békülési fázisban vagyok apámmal, és most ezen van mondhatni kiakadva.
Merthogy tavaly óta tervezett program, hogy az idei komáromi CAIB kiállításra kiugrunk, viszont apám kitalálta, hogy én felvezetőként menjek, és anyám ezt később tudta meg (kb 2 nap?). Meg hogy "mindent előbb beszélek meg apámmal, mint vele", "én leszek az, aki majd pofára fogja őt ejteni, hogy 14 évesen elköltözik az apjához"... csak hogy egy párat említsek!
Azt is alig engedi meg, hogy apa elvigyen a két napból az egyikre, pedig joga van hozzá - birói rendelet szerint péntek délutántól vasárnap délutánig ott kéne lennünk...
Már megint egye többet veszekednek, és kezd nekem is elegem lenni. Ti mit tennétek ebben a helyzetben?
13/L
Öngyilkossági kísérletet követett el? Szegény valószínűleg kilátástalannak érezte az életet, és még a gyereke is utálja emiatt... hát nem lennék emiatt a helyében.
Anyukád meg eldönthetné hogy mit akar. Megengedi, kéri hogy jobb legyen a kapcsolatod apáddal, és amikor tennétek is érte akkor nem tetszik neki...
Én leülnék vele beszélni, hogy mégis mi a gond...
az a gond,hogy azt hitte a lánya tojni fog az egészre és nem békül ki apucival,de ő legalább jó anya volt aki kérte,hogy béküljön ki. Most bukott ez a terv és lehet apád olyan dolgokat tett anyáddal(pl.:lelki zsarolás) ami miatt nehezen viseli el,hogy mégis jóban vagy vele.
Például anyukám soha nem mondott apámra semmi rosszat amikor kicsi voltam,de miután tanúja voltam pár csúnya esetnek(ordibálás,tányérdobálás anyámra,fenyegetődzés), már értettem miért húzta a száját ha azt mondtam apa a példaképem.De ő legalább tartotta magát ahhoz,hogy nem borítjuk fel a gyerek apa képét a saját sérelmeink miatt, igaz ezek után én rögtön megértettem az anyámat és apámat azóta sem keresem.
Nagyon sokat veszekedtek a házasságuk utolsó 2 évében, üvöltöztek. Volt már karóra dobálás is, aminek végül a nem valami olcsó konyhabútorunk látta kárát, stb.
Hozzáteszem, apám három (ennyiről tudunk!) nővel csalta anyát... még sok más is volt, de az már részletkérdés.
Apám anyámat hibáztatja, és fordítva...
Apámnak az volt a baja, hogy anyámmal "nem volt együtt", anyámnak viszont minden erejét elvette a családja, a házimunka, ill. a munka, és megjegyzem, apám ha otthon is volt, csak olvasott és netezett, de volt, hogy este 10-kor ért haza, 6 helyett.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!