Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Szerintetek normális az ha...

Szerintetek normális az ha egy anyuka nem törődik a gyermeke lelki állapotával? Mit lehet tenni?

Figyelt kérdés
Elválasztja a gyermeket a barátaitól,nem ad neki elég szabadságot,szinte mindenben csak a szabályokat látja,de a "beszélgessünk dolog" mindig elmarad és a gyermek magába fordul.
2013. okt. 16. 18:34
 1/8 anonim ***** válasza:

Egyáltalán nem normális. Nekem sajnos hasonló volt gyerekként, (nem választottak el senkitől, de alig engedtek valahova, nagyon féltettek, így nagyon egyedül voltam)

Anyukaként nagyon fontosnak tartom,hogy a gyerkőcöm barátkozzon, járjon rendszeresen mindegyik nagyszülőhöz, dédszülőhöz. Nem vagyok féltékeny a "szép óvónénire" sem.

Minél többen szeretik, annál jobb.

2013. okt. 16. 18:39
 2/8 anonim ***** válasza:
20%

*Elválasztja a gyermeket a barátaitól,

Kifejtenéd ezt bővebben? hogy te mit értesz ez alatt?

pl. igy hétközben, mikor alapjáraton este 11-ig tanulnak a gimisek délután 4-5-től? és a barátnők családjánál is ugyan ez van...

Ezt tartod elválasztásnak?:D

2013. okt. 16. 18:42
 3/8 anonim ***** válasza:
0%

2+

Te és mi van akkor, ha a gyerek nincs magábafordulva?nincs szabályozva:DD az hiba?:D

2013. okt. 16. 18:43
 4/8 A kérdező kommentje:
Elválasztás alatt azt értem,hogy iskolán kívül nem találkozhat a barátokkal(teljesen mindegy hogy hétvége van vagy hétköznap)és nem járhat el a gyermek sehová.
2013. okt. 16. 18:45
 5/8 anonim ***** válasza:

* iskolán kívül nem találkozhat a barátokkal(teljesen mindegy hogy hétvége van vagy hétköznap)és nem járhat el a gyermek sehová.

Akkor nálunk ilyen nincs. Bárhová mehet, ha akar menni.:)

2013. okt. 16. 18:55
 6/8 anonim ***** válasza:

Miért nem enged el anyád sehova sem?

Milyen a magaviseleted, mennyit segítesz neki otthon?

2013. okt. 16. 19:08
 7/8 A kérdező kommentje:
Mindenben segítek neki amiben csak tudok.Bármit kér megteszem,nem vagyok egy balhés gyerek inkább visszahúzódónak nevezném magam.Egyszerűen átnéz raktam és nem törődik velem,nem beszélgetünk szinte soha pedig úgy érzem szükségem van rá.
2013. okt. 16. 19:12
 8/8 anonim ***** válasza:
44%

Jaaaaj, gondolom ha nem a vadállat lázadó, akkor a nebántsvirág kis nyuszika vagy. És azon kívül, hogy otthon pityeregsz, hogy milyen nehéz az élet, TE kezdeményeztél már vele beszélgetést? El szoktál kéredzkedni, vagy várod, hogy magától ajánlja fel és küldjön? :D

Van szád, ki lehet nyitni, lehet lázadni is, aztán egy idő után úgyis rájön ő is, hogy ez a mostani rendszer tarthatatlan.

Elé állsz, elmondod neki, hogy néha szeretnél beszélgetni, meg hogy nincsenek barátaid kb, mert iskolán kívül nem járhatsz át, ők se hozzád, vagy nem mehettek el valamerre. Ha annyira ragaszkodik a szabályokhoz, akkor előtte csináld meg a leckét, házimunkát, utána pedig egyezzetek meg egy időpontba, amikorra hazaérsz - és tartsd is be.

Ha meg így se megy bele, akkor lázadj, nem értem, a mostani fiataloknak miért kell már ezt is tanítani kb. :D Nem azt mondom, hogy lógj el otthonról, mert az erős lenne, de mondjuk hazaállíthatsz valamelyik barátoddal, úgysem áll neki ott balhézni, utána pedig hidd el lesz beszélgetés is. :D

2013. okt. 17. 08:48

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!