A lányommal csúnyán összevesztem! Mit tegyek?
Elment ma valamerre, én pedig a szobájában felsepregettem, a szekrényében pakolásztam amikor megtaláltam egy kis dobozt amiben előzőleg gyógyszer volt. védekezés nélküli szexre.
Csúnyán kiakadtam, számon kértem.
A baj hogy ő volt felcsattanva hogy mit kotozok nála.
21éves, nem tudom mikor az a doboz, mert az biztos hogy a párja másfél hónapja nincs itthon.Külföldön dolgozik. Lehet megcsalja?Mit tegyek? Hogyan mondjam meg neki nem helyes a viselkedése, az anyja vagyok!
Kedves Anyuka!
Én egy 38 éves "gyerek" vagyok.
Az én anyám is ilyen volt, mint te. Folyton bejárkált a szobámba és rendezkedett. Nem tudom nálad, mi volt a helyzet, mikor átlépted a felnőttkor küszöbét de én emlékszem rá, hogy a fejem tudott volna szétdurrani az idegtől 20-22 éves, dolgozó nőként, amikor anyuka nekiállt rendezkedni és kioktatni, számonkérni a saját szobámban a saját cuccaim közt. Azt is mondhatnám, hogy kishíján a méltóságomba és a legszemélyesebb magánügyeimbe gázolt bele.
Nekem kemény ordibálások árán sikerült kivívnom az önállóságomat de még mindig hajlamos taknyos kölyökként kezelni.
Ennek az lett a következménye, hogy dafke se mondok neki semmit, a kommunikációnk nulla, a hajam égnek áll ha a magánszférámhoz közeledik. Ő már rég elvesztett engem semmit nem tud rólam ráadásul mindez le sem esik neki!
Ezt akarod te is, hogy elidegenedjen tőled? Nincs ennél idegesítőbb az ilyen elől minden épeszű ember menekül.
21 évesen igencsak felnőtt az ember és akármennyire is a legjobbakat akarod neki ő már akkor sem egy irányításra szoruló, magatehetetlen gyerek és bizony ragaszkodik a magánéletéhez mert az mindenkinek jár. Nem vonhatod már felelősségre és nem trappolhatsz csak úgy be a magánéletébe a saját kis életterébe csak mert az anyja vagy! Ezt 6 évesen még megteheted vele de felnőtt nőként bizony illene tiszteletben tartanod a magánéletét.
A helyes döntés ilyenkor az lett volna, hogy ha már kapirgáltál a dolgai közöt akkor szépen, csendben visszateszed azt a dobozt és egy nyugis pillanatban csinálsz egy kávét vagy teát leülsz vele beszélgetni vagy elmentek sétálni és szépen elbeszélgetsz vele és megkérdezed minden rendben van-e és rendben vannak-e a barátjával?
Ezt a dolgot neki és a párjának kell lezongorázni egymás között. Nem kell mindenhez anyuka annál rosszabb nincs, mint amikor valaki mindenbe beleszól és osztja az észt. Ez van. El kell engedni és tanuljon a hibáiból. Te nem élheted és oldhatod meg az életét. Minél tovább fogod a szoknyáját annál dühösebb és annál önállótlanabb lesz.
A bizalmat borzasztó könnyű elveszteni örülhetsz, hogy ha nem kezdi el zárni a dolgait vagy a szobáját.
Az, hogy tablettát szed az már önmagában is egy felelősségteljes döntés.
Ha idáig nem terjed köztetek a bizalom meg a normális kommunikáció akkor már régen rossz.
Ne felejtsd el a gyerekek nagyrészt olyanok, amilyennek nevelik. Ha nincs meg az a meghitt anya-lánya viszony, hogy bajban hozzád forduljon, vagy beavasson a dolgaiba hát az nem az ő sara.
Az én anyám nem volt olyan közvetlen, hogy beszéljen a szexről, stb. Ez az ő döntése volt az meg az enyém, hogy nem avattam be a dolgaimba. Pláne azok után, ahogy viselkedett.
A legjobb, amit most tehetsz, hogy bocsánatot kérsz tőle és szépen nyugiban elmondod, hogy aggódsz érte és nem érted az egészet. És akkor megtudhatod, hogy rendben vannak-e a párjával. Ez jó alkalom lesz egy jó beszélgetéshez ha ügyesen és higgadtan, megértéssel irányítod a beszélgetést.
Egyébként meg nyugi ő is le fog higgadni csak ne csinálj ebből rendszert.
Talán kérj tőle bocsánatot a lehetetlen, gyerekes viselkedésédért, és nagyon örülj annak, ha megbocsát.
Nem szégyelled magad?! A gyereked - ráadásul a felnőtt gyereked! - privát holmijaiban kotorászol? Azt csinál, amit akar, azzal, akivel akarja - az ő élete. Te milyen jogon szólsz bele? Éppen azért, mert az anyja vagy, szégyen, hogy úgy viselkedsz, mintha a hároméves lánya volnál. És még neked áll feljebb!
Legyél nagyon boldog, ha a láynod megbocsát, és a jövőben nagyon figyelj oda, hogy mibe kortorászol és szólsz bele.
A bizalmat nagyon könnyű eljátszani, de egy élet is kevés lehet arra, hogy visszaszerezd.
Honnan tudod, hogy nem akkor valtotta ki, mikor otthon volt a baratja?
16 voltam, amikor kiszakadt a gumi. Anyamnak egy szot sem szoltam, elinteztuk a parommal. Persze kiakadt, hogy miert kesek, muszaj voltam elmondani. Akkora hisztit.... De nem tudom, miert csodalkozott, mikor semmilyen anya-lanya kapcsolat nincs kozottunk maig sem!
Onnantol kezdve nekem volt otthon receptem, ha baj tortenne ujra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!