Anyával összevesztem egy táska miatt. Vélemények?
15 éves lány vagyok, mar nagyjából kialakult a saját ízlésem.
Tavaly karácsonyra kaptam egy sulitáskát, amit a tavalyi második fél évben végig hordtam, de nem tetszett! Biztos mindenkinek a fejében van az a csattos designű budmil táska képe. Olyat kaptam, de nem szerettem volna anyáékat megbántani azzal, hogy megmondom nekik, hogy nem tetszik. Iszonyú gyerekesnek találtam, minden reggel, mikor mentem suliba, akkor is végig azon görcsöltem, hogy nehogy valaki ismerős meglásson ezzel a táskával, mert olyan ciki... Beszélgettem ismerősökkel, hogy mi a véleményük a taskarol, igazából senki se mondta meg úgy őszintén, de egy 25 éves baratnomnek is elpanaszkodtam h nem tetszik, erre ő ezt mondta: "majd ha gimis leszel, biztos kapsz egy félnőttesebb táskát, én is akkor kaptam". Szóval ebben burkoltan ő is elmondta h szerinte is gyerekes. Most kezdtem a gimit. A családom egyébként jól el, nem kell a pénzt számolgatni, külföldi nyaralasokra is telik - persze anyáék mindig kihangsulyozzak, hogy becsüljem meg ezt, mert nagyon kevés családban adatik meg ez a jó anyagi háttér. És igazából én ezt meg is becsülöm. Már fél éve tervezgetem hogy hogyan mondjam el anyának, hogy új táskát szeretnek, jobb nekem egy fele annyiba kerülő márkátlan táska is, csak ne ilyen gyerekes legyen. Tudtam mindig is, hogy az lesz a válasza, hogy nem tudom megbecsülni a dolgokat, más örülne egy ilyen jo márkás 10 ezer forintos táskának, én meg nem. Viszont van egy bőr oldaltáskám is, ilyen rendes utcai táska, az elmúlt egy héten ezt hordtam suliba, de iszonyú kényelmetlen meg kicsi is, ezért nehány tankönyvet külön szatyorba is kellett tennem. Anya ezt látta is, ma reggel meg is kérdezte h inkabb járok szatyrokkal, mint azzal a táskával? Mondtam, hogy igen. Ma mikor indultam haza sulibol, akkor ennek a bőr táskának a pantja elszakadt, de szerencsére meg tudtam csinálni, bar korant se olyan, mint volt, szóval holnap mar ebben nem tudom elvinni a cuccaimat, mert még jobban elszakadna, ezért ma végre a fél éve felhalmozódott mondataimat elmondtam anyának, vagyis hogy szeretnek új táskát. Es pontosan ugyanazokat mondta, hogy amiket sejtettem h mondani fog, nagyon kiakadt, mondta h nagyon el vagyok kenyeztetve, más örülne egy ilyen jó táskának, én nekem meg ez se jó, es akkor járjak továbbá is szatyrokkal, neki mindegy, ezt meg dobjam ki a szemétbe. Tudtam, hogy ez lesz, ha anyától új táskát kérek!!!!!
A másik, hogy terveztem még nyáron h a családtól szulinapomra kapott pénzből veszek magamnak táskát, de mivel a családi összejövetel alkalmából sok családi ünnepet unnepeltunk, a papam adott egyedül ajándékba egy 5000-st, amit el is költöttem, egyszer voltam moziban, meg aztán elég messzire járok táncra, a tánc elvisz 4 orat a delutanombol, ezért kaját os vettem abból a pénzből, szóval elment. Es nincs más pénzem, pedig a saját pénzembol terveztem, de senki mástól nem kaptam.
Mikor külföldön voltunk, kellett vennünk egy táskát, hogy a repülőre legyen nekem is poggyaszom, es en mar akkor mondtam anyának hnolyat vegyünk, amit suliba is el tudok utána vinni, de anya valami olyasmit mondott, szerintem nem is igazán figyelt rám, hogy "az iskolás cuccokat majd nyár végén elrendezzuk". Végül egy utazótáskat vettünk.
, Most anya elment itthonról, de teljesen kiboritottam öt, nagyon ideges lett, haragszik is rám, kapzsinak hisz. Tudom h kívülről is röhejes ez az egesz, de en akkor is annyira utaltam/utalok azzal a táskával járni, az utcán is azt figyelem mint egy paranoias, hogy nem lat-e ismerős...
, Bocsánat az ekezetek, rövidítések, vesszők hiánya miatt, telorol gepeltem
Anyukád jót akart neked. Fiatalkorában (ahogy az én gyerekkoromban is) a Budmil táska volt a menő. Bakker, én mennyit bőgtem, hogy nekem nem vettek (pedig tellett volna rá).
Mi lenne, ha saját magad feldíszítenéd a táskát, és akkor nem lenne "gyerekes". Persze előbb beszélj anyukáddal, hogy ezzel-azzal feldobnád a táskát?
Ahhoz képest, hogy 15 éves vagy, meglepően értelmes lánynak tűnsz, és hatalmas plusz pont a hibátlan helyesírásért ! :)
Hülye szitu ez, mondom ezt férfiként. Mi sokkal kevésbé törődünk az ilyesmivel. Ha érdekel, egyébként mi nem nézzük meg az ilyen jellegű dolgokat, tehát a fiúk miatt ne aggódj. Maximum a lányok ha kinevetnek ezzel.
Anyukád reakcióján kicsit meglepődtem, nekem teljesen logikusnak tűnt amit írtál, és átérzem, hogy mennyire rossz lehet ez neked. Azt gondoltam, hogy megfogja érteni.
Próbáld meg apukádnak felvezetni a dolgot. Mondd el, hogy fél éve kényelmetlenül érzed magad amiatt a táska miatt, és minden reggel szégyenkezve mész iskolába. Mondd el, hogy neked nem kell márkás, hűdejó nájkis táska, csak ne ez legyen. Ha úgy érzed, hogy anyukád ezt félreértené, és úgy érezné, hogy megkerülöd őt, vagy próbálod ezzel kijátszani, akkor ültesd le a szüleidet közösen, és beszéljétek meg. Ha neked ez ennyire fontos, vezess elő minden érvet, amit ide is leírtál.
Nekem ugyan nem számítana ez fontosnak, de érezni rajtad, hogy neked nagyon is az, én biztos hogy elmennék veled táskát venni, ha az anyagi helyzet lehetővé teszi. Beszéljétek meg közösen.
A férjem 27 évesen ilyen táskát hordott, úgy kellett lekönyörögni róla, amikor elszakadt. Mert nem fontos, a lényeg, hogy táska. De te ezt úgy éled meg, mint egy drámát, és inkább szatyrozol, ami szerintem százszor cikibb, mint egy normális táska. De ez a szubjektív véleményem. Megoldás? Mint mindig a kompromisszum.
Mikor találkoztok, mond el neki, hogy megérted, hogy megbántottad, de a helyzet megoldásért kiállt, üljetek le megbeszélni a lehetőségeket. Szedjetek össze minden lehetséges megoldást, azt is, ami neki vagy neked nem tetszik elsőre, írjátok össze, majd egyesével húzzátok ki, ami ellen valakinek kifogása van. Meg lesz a megoldás!
pl. Mit szólna anyukád, ha esetleg beforgatnád az árát? Keresnél mondjuk vaterán vevőt a budmil táskádra és amennyiért el tudod adni, veszel rajta másikat, akár ugyanott használtan.
Vagy kis plusz munkáért cserébe kipótolják az új táskád felét, a másik felét meg megspórolod zsebpénzből, akármiből.
Mindig van megoldás, csak keresni kell! Légy nyugodt, higgadt, és kérd meg, hogy beszéljétek át!
Kíváncsi vagyok erre a táskára. Tudsz róla képet küldeni?
Mond meg anyukádnak, hogy szeretnél már egy picit nőiesebb lenni és nem kislányos maradni. Ha ezek sem jönnek be, akkor tedd fel netre a táskádat, próbáld eladni. Azon a pénzen pedig vegyél egy neked tetszó normális táskát.
Ez legyen a legnagyobb gond az életedben. Kicsit elkényeztetett hisztis liba vagy.
Számold ki egyszer, mennyit költenek rád a szüleid, és utána siránkozz egy táska miatt. Fél éve kaptál egy márkás táskát, és már most egy új után siránkozol? Inkább becsüld meg, hogy ilyen szüleid vannak.
Nemsokára 16 leszel, elmehetsz diákmunkára, és olyan táskát veszel magadnak, amilyen tetszik.
Köszönöm a válaszokat! :) jól esett, hogy ennyire segíteni próbáltatok, anyával megpróbalok beszelni erről :)
Utolsó, diákmunkára jövő nyáron elmegyek, terveim szerint :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!