Költözzek vagy ne? Ti mit tennétek a helyemben?
Az a helyzet, hogy édesanyám 4 hónapja munkanélküli, pár napja már hitelt szeretett volna felvenni a nevemre (18 éves középiskolás vagyok), mivel dolgozok diákként. Ezt elutasították... jött egy munkalehetőség a közszférában, de úgy hogy kb 3 hónapja küldte el az önéletrajzát, csak úgy...hátha visszaírnak. 10 emberből be is választották... ma lett volna szerződés írás, holnaptól dolgozott volna, de visszamondta.
Indok: Jelenleg tanfolyamon van, amiért havi 40(!) ezer ft-ot kap, decemberig, utána meg úgy is segítenek neki elhelyezkedni, a másik meg h nem tetszett neki a főnök stílusa.
4-en vagyunk testvérek, anyu egyedül nevel minket, az én megkeresett pénzemet (kb havi 35-40) nem szeretném neki már odaadni, így a tervem hogy elköltözök itthonról.
Kiborultam, és az ismerőseim is, mert szerintünk ez felelőtlen döntés volt. Egész idáig azt várta, hogy legyen végre munkája erre meg visszamondja???
Segítség, nem bírom már itthon... nem akarom azt hallgatni hogy hitel, elmaradás stb. Persze én ne szóljak bele, mert ez az ő döntése, de nyugodtan nézzem a kongó hűtőt.
Emelett folyamatosan engem cseszeget hogy csináljak ezt azt, üvöltözik velem, pedig van hogy későn érek haza (este fél 12).
Én vagyok a sz*r alak szerinte, csak engem hibáztat, ő egész nap ül a gép előtt és nem csinál semmit.
Még is hova szeretnél menni?
Havi 40-ből nem lehet megélni önállóan sajnos. Kolesz?
Hát az a baj, hogy az a 35-40 ezer forint, amit suli mellett meg tudsz keresni, nem lenne elég a megélhetésedre, de ezt abból hogy bizonytalan vagy, Te is tudod.
Sok erőt kívánok neked addig, amíg sikerül talpra állnod. Édesanyádnak meg nyugodtan mond meg a véleményedet, hogy egy felelőtlen lusta embernek tartod, aki a kényelmét mindenek elé helyezi.
Nem szabadott volna visszautasítani egy biztos állást, de ezt már cseszheti, mert ki tudja, mikor kap újra ajánlatot.
Tanfolyam után majd jól megnézheti magát, mert kb. minden tanfolyam azzal kecsegtet hogy utána egyből mindenki talál munkát, csak hát ha ez így lenne, akkor ne lenne ennyi munkanélküli az országban.
A testvéreid miatt nem lenne jó, ha elköltöznél szerintem, meg hát havi 40ezerből hogy élnél meg? Csak az albérlet többe kerül, és akkor még rezsi, ennivaló, ruházat nincs is.
Az állást visszautasítania hiba volt, bár nem tudjuk, milyen képzésre jár, és hogy vissza kellene-e fizetnie a képzés költségét, ha most abbahagyná. Gondolom a munkaügyi kp. fizeti a tanfolyamát + a havi 40-et neki.
Ne költözz el, ne hagyd cserben a családot. Ráadásul 35-40-ből te sem tudnál megélni, és ezzel a pénzzel segítened kéne a családodat, nem magadnak félretenni most. Te is ott élsz, te is ott laksz, ott eszel, és a te családodról van szó.
És lehet, hogy nem bírod azt hallgatni, hogy hitel, elmaradás, ... de ez van. Ez a helyzetetek. Ebben vagytok benne.
Gyerektartást kaptok? Ha nem, járjatok utána. Járjatok utána, hogy milyen pénz jár még nektek. Valami biztosan, mert így is a létminimum alatt éltek. Menjetek be az önkormányzathoz, és érdeklődjétek meg.
Sajnos az önk. semmit se tesz... kb. semmi segélyt nem kapunk, vagy max évente 1x, de az 5 emberre édes kevés.
Gyerektartást csak részben kapunk. Akárhogy is számoljuk, se hogy sem elég.
Az az igazság, hogy kezdem meggyűlölni a saját anyámat, mert mindig engem vesz elő mindenért, én vagyok a hibás, úgy beszél velem mint egy darab sz*rral és utána elvárja hogy adjak neki pénzt.
Én ugyanezt mondtam neki, hogy lesheti majd, hogy TB ügyintézőivel hova veszik fel. Ígérgetik az Államkincstárat nekik, akik ott tanulnak, de a fele se igaz szerintem.
Önmegvalósítást szeretne édesanya, csak azt nem veszi észre hogy világra hozott (KÁR) 4 gyereket, akik most miatta szendvednek, eddig lelkiterror volt (idézem:elmegyek k*rvának ha nem vesznek fel sehova, ezt csinálom azt csinálom) és ebből ELÉG volt. Ezt nem bírom már...
Most nem azért de TB ügyintéző nem rossz szakma.
Viszont valóban helytelenül viselkedik. Én nem engedném a helyedben hogy hitel miatt téged eladósítson, mert az lesz a vége ha a nevedre vesz fel hitelt.
Törekednék a helyedben arra hogy elmenjek koleszba, mivel kell a nyugalom neked is. Jut eszembe nagyszülők? Apuka?
? évesek a tesók? Ők tudnának dolgozni?
Ha meg elkezdi a mantrát hogy hitel meg elmaradás, meg hogy milyen vagy, akkor nyugodtan vágj vissza neki, hogy nem te vagy az aki visszamondta a biztos munkát, a bizonytalan életért, neki kutya kötelessége biztosítani a megfelelő környezetet a gyerekeinek (hűtő stb...)
Nem rossz szakma, de figyelembevéve azt, hogy a páromnak az anyukájának is ilyen szakmája van, és 4 évig munkanélküli volt ezzel (250 helyre adta be a jelentkezését), kicsit betojik az ember.
Apukámmal hétvégén találkozok és beszélek vele, neki egy albérlete van, amit nem ő fizet (neki csak alkalmi munkája van), így nem tudom, hogy oda tudnék-e költözni.
Egy mamám van, de ő vidéken lakik, így a sulimba nehezen tudnék bejárni...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!