Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Csalódtatok édesanyátokban...

Csalódtatok édesanyátokban valaha?

Figyelt kérdés
Ha igen, akkor olyankor rosszat is gondoltok róla? S hogyan dolgozzátok fel lelkileg a büntudatot ami a rossz gondolatokkal jár? Vagy hogyan dolgozzátok fel azt amikor azédesanyátok igazi oldalát megismeritek, ami nem egyezik azzal amit addig gondoltatok róla?
2013. okt. 13. 21:52
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
SOHA!!! De tényleg! Úgy látszik, szerencsém van. :)
2013. okt. 13. 22:50
 12/23 anonim ***** válasza:
Nem, soha nem csalódtam benne.
2013. okt. 13. 22:55
 13/23 anonim ***** válasza:
Én nagyon sokszor csalódtam anyámban. Voltak kisebb dolgai is, pl. egyszer, amikor óvodás voltam, megígérte, hogy főz madártejet. Nagy boldogan mentem haza, és közölte, hogy elrepült a madár. Nekem nagyon rosszul esett, hogy ilyen butának néz, hogy a madártejhez madár kell. Persze ő csak viccelt, de ha azt mondja, hogy nem volt rá ideje, ne haragudjak, majd főz hétvégén, az nem esik ilyen rosszul. De volt olyan is, hogy hazudott nekem a vőlegényemmel kapcsolatban, megpróbált minket szétszedni, kavarta a kaksit. Na, az nagyon meredek volt... De még volt egy csomó minden, apukámmal is sokszor kicseszett, én nagyon apás vagyok és ezt is nehezen viseltem. Hogy dolgoztam fel... Nem is tudom. Ritkán találkozunk, csak ha muszáj.
2013. okt. 13. 23:47
 14/23 anonim válasza:
Én is folyamatosan csalódom benne. Pl. soha senki előtt nem véd meg inkább vele együtt szid még ha nincs igaza akkor is!
2013. okt. 14. 06:05
 15/23 anonim ***** válasza:
En csalodtam benne. Mar megbocsatottam, hiszen O is ember.
2013. okt. 14. 08:10
 16/23 anonim ***** válasza:
100%

Sokszor csalódtam benne, de harag nincsen bennem és nem olyan dolgok amiket nem tudtam vagy ne tudnék megbocsájtani neki. Ahogyan felnőttem, rájöttem, hogy tulajdonképpen önző ember (nem feltétlenül velem, a családdal szemben). Leginkább a saját érdekeit nézi, még ha át is kell gázolnia ezért más embereken. Abszolút nem megértő és empatikus. Rájöttem, hogy valahol blokkolva vagyok érzelmileg, pl. amikor meghalt az egyik barátnőm apukája, észrevettem, hogy fogalmam sincs mit mondgatnék neki, vagy hogy hogyan is kellene reagálnom. -> Azért, mert amikor haláleset történt a családban és még kisgyerek voltam, sosem ült le velem beszélgetni, vagy magyarázta meg, hogy mi is történt, miért (ahogyan egy gyerekkel esetleg el kellene beszélgetni.) Családon belül sosem mondjuk ki egymásnak, hogy "Szeretlek", nincsen spontán ölelés sem, ez is azért, mert ő sosem mondta ki a gyerekeinek, a szülők sosem mutatták ki az egymás iránti szeretetet úgy ahogyan azt kellett volna. Nem is tudom, hogy mikor mondtam ki neki utoljára, hogy szeretem (pedig így van), mert nehezemre esik, és mert nálunk ez nem "szokás". Mindig azt gondolja, hogy mindenkinél többet tud mindenről, minden helyzetben neki van igaza. Kicsit mintha álomvilágban élne, és ha valakinek problémája van, rögtön közbelép, adja a tanácsokat, úgy gondolja, hogy csak az a helyes út, ami ő gondol. Ha pedig valaki nem így cselekszik, akkor vérig van sértődve. Azt gondolja, hogy csak neki lehetnek problémái, ha esetleg beszélgetni próbálok vele és elmesélem neki a gondjaim, akkor látom rajta, hogy abszolút nem foglalkoztatja, és semmiségnek veszi, nem vesz komolyan. (Mert csak is neki lehetnek gondjai.) Érzelmileg, lelkileg hajlamos zsarolni az embert, hogy az ő akarata teljesüljön. És ami a legjobban fáj/fájt, hogy édesapám sokáig verte őt is, és minket is (engem és a testvéreimet), egészen kiskorunktól kezdve, míg nem 16-17 évesek lettünk, de ő nem tett semmit, nem lépett, nem próbált egy jobb életet/gyerekkort biztosítani nekünk, hanem elnézte a bántalmazást és a sok szenvedést amit kaptunk. (mert a saját érdekeit nézte, és félt lépni, változtatni.) Hogy haragszom-e rá? Nem, elfogadtam, hogy ő ilyen, nem tudhatom, hogy ő miért lett ilyen, de azt tudom, hogy én megpróbálok más anya lenni mint ő. Alapvetően jó ember, és segítőkész is tud lenni, de nagyon sok negatív dolog jutott eszembe róla a kérdésről, ami gondolom nem véletlen. Ezeket a dolgokat amiket gondolok róla, sosem fogja megtudni, mert nem akarok neki fájdalmat okozni...

Bocsi, hogy hosszú lett, de jó volt ezeket kiírnom magamból. :)

2013. okt. 14. 08:28
 17/23 anonim ***** válasza:
100%
Igen,csalódtam.Sokat hazudott nekem és másnak, amikor kicsi voltam az anyáknapi ünnepség napján közölte h nincs kedve menni ezért a nővéremnek kellett elmennie. Volt olyan is h a tesóm adta a pénzt h vegyek magamnak kaját a suliba de én nem vettem hanem gyűjtöttem,már összejött nagyon sok ( akkor még soknak számított) és az anyám elvette mert neki cigi kellett.Mint ahogy fentebb írta az egyik válaszoló az én anyám is önző, csak neki lehetnek gondjai,volt olyan is h hallgattam 1 zenét sokszor egymás után ,hazajött tesóm és mondta h kapcsoljam ki mert már ő is dúdolja annyira fülbemászó ,erre anyám elkezdett szidni h ő is annyira utálja azt a zenét pedig tesóm nem ezt mondta meg nem azért mondta mert szidni akart. Kb 5 éve még le is k.rvázott engem .Nem tudtam megbocsájtani neki. Nem én vagyok a kedvence és ezt ki is mutatja. Bár sokszor érzek bűntudatot hisz az anyám és mikor igazán ránézek akkor tudom h szeretem őt és biztos rossz lenne ha meghalna,de a sérelmek miatt néha gyűlöletet érzek.
2013. okt. 14. 11:18
 18/23 anonim válasza:
100%

08:28 én sztorim is hasonló.

A legdurvább viszont az volt, amikor sírtam anyának, hogy nem akarom, hogy apa meghaljon, ő meg tök nyugodtan, már-már boldogan mondogatta, hogy "hát pedig meg fog!". Aztán kiderült, hogy szó sem volt ilyenről, az orvosok is pislogtak mikor kiderült mit híresztel anyám. Rosszul nézett ki apa nagyon, de ha valaki akkor ő pontosan tudta, hogy valójában mi a helyzet vele.

Mesélhetnék még, de nem akarom nagyon konkretizálni az esetet.

2013. okt. 14. 11:30
 19/23 anonim válasza:

Folyamatosan. Magának mindent megvesz, állandóan vásárol, pedig csomó hitele van.

Mindig én vagyok a rossz, ha vmit nem csinálok meg rögtön, és egyáltalán nem érdeklem, mit csinálok, nincs tekintettel senkire, hajnali 2-kor hazaért, bevágta az ajtót, természetesen felébredtem, és nem zavartatta magát.

Arra sem büszke, hogy jól érettségiztem (amellett, hogy 40 órát dolgoztam május végétől, tehát végig a szóbelire tanulás idején) és azóta is, folyamatosan, volt, hogy más munkát is bevállaltam (éjszaka, illetve hétvégén).

Nehéz, de részben emiatt megyek ki külföldre dolgozni, mert barátom ott él, tehát van kapcsolatom kint, nagyon remélem, hogy jó lesz, mert sikerülnie kell, olyan nincs, hogy ne sikerüljön munkát találnom :)

2013. okt. 14. 11:31
 20/23 anonim ***** válasza:
8 évig tűrtem, hogy hulla részgen terrorizál, még akkor is amikor gyereket vártam. Elköltöztünk a férjemmel jó messze, telefonszámot cseréltem. Nem akarok róla tudni, befejeztem.
2013. okt. 14. 13:57
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!