Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Ti szégyellnétek a testvéretek...

Ti szégyellnétek a testvéreteket, ha nem dolgozna hanem a férje tartaná el?

Figyelt kérdés
2013. okt. 10. 15:28
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
91%
Miért kellene szégyellni? Nagyon sok asszony nem dolgozik és a férje tartja el, vagy azért, mert kirúgták az állásából, vagy azért, mert nekik így jó és a férj eleget keres.
2013. okt. 10. 15:55
 12/24 anonim ***** válasza:
86%
4 Ha dolgozik, akkor se lesz nyugdíja, mire oda eljut. :)
2013. okt. 10. 16:02
 13/24 anonim ***** válasza:
97%

Nem mindegy, hogy miért nem dolgozik.

Talán egy eset van, ha szégyellném, bár nem biztos, hogy ez a legjobb szó. Ha nem állnának jól anyagilag és ő ennek ellenére sem akarna elmenni dolgozni.

De egyébként sok "normális" eset van, hogy a feleség nem dolgozik, pl. otthon van gyerekekkel, olyan jól állnak anyagilag, hogy nem muszáj neki dolgozni és a férje azt szeretné, hogy inkább ne dolgozzon, keres munkát, de nem talál pl. kora miatt, vagy egyéb miatt, stb.

2013. okt. 10. 16:03
 14/24 anonim ***** válasza:
96%
Nem.
2013. okt. 10. 16:22
 15/24 anonim ***** válasza:
83%

Az én nővérem nem dolgozik. Ő már kislány korában megmondta, hogy ő nagysága lesz, el fogják tartani. Akkor még mindenki röhögött rajta. 18 volt, mikor először szült, nem ment dolgozni a 3 év lejártával. Eltartatta magát az urával, aki ugyanolyan lusta volt mint a nővérem. Apu szerzett neki melókat, de mindig elszúrta. Apu megengedte, hogy ingyen a bérházi lakásában lakjanak, csak a számlákat kellett volna fizetni. A házat lelamolták, számlákat nem fizettek. Gyerekkel nem foglalkoztak, nővérem bulizni járt Aztán szakítottak, pár évre rá megismerkedett egy férfival, szült neki egy gyereket, a férfi külföldön dolgozik, 1 hónapot kinn, egy hónapot otthon, 1 milliót visz haza, mégis kifolyik a kezük közül. Hitel hitel hátán, egy omladozó házat megvettek 10 millióért, amit egyszer láttam, kapásból ledózerolnám, életveszélyes. Nővérem nem főz, csak nagyon ritkán, gyerekekkel nem foglalkozik, a ház kupis, elhízott, igazán nem értem, mit eszik rajta a sógorom....de ha ilyen papucs...

Szóval én szégyellem, de azt hiszem, van is rá okom.

Ha legalább rendesen ellátná a háztartást, meg a gyerekeket, körülugrálná a férjét, lefogyna, adna magára, s nem folyna ki kezükből a pénz, azt mondanám, egészségére.

De az már szégyelni való, amit tesz.

Az a baj, hogy ha egyszer a sógorom ráun, rám is kihatással lesz. Majd jön hozzám kuncsorogni, vagy majd apuhoz. A gyerekének meg persze hogy ad.

2013. okt. 10. 16:45
 16/24 anonim ***** válasza:
63%

Befizetheti magának is a nyugdíj járulékot én úgy tudom.

Amúgy sose szégyellném a testvérem. Ha pedofil lenne csak akkor.

2013. okt. 10. 16:45
 17/24 anonim ***** válasza:
89%
Mióta szégyen az, ha egy férfi normálisan el tudja tartani a családját? Az csak a szocializmus idején belénk illetve szüleinkbe nevelt eszme, hogy aki nőként nem végez kereső tevékenységet, az semmirekellő. A világ fennállásának nagy részében a férfiak dolgoztak, a nők pedig otthon tartották a frontot. Nincsen ezzel semmi baj. Nyilván vannak nők, akik hivatást éreznek egy foglalkozás iránt, vagy egyszerűen anyagilag belekényszerülnek abba, hogy dolgozzanak, de ez még nem ok arra, hogy ideológiát gyártsunk a mindenáron való munkára. Akinek úgy jobb, dolgozzon, aki meg szívesebben marad otthon, és anyagilag is megteheti, az ne dolgozzon. Ez ilyen egyszerű. Nem kell ebből erkölcsi téziseket gyártani.
2013. okt. 10. 16:46
 18/24 anonim ***** válasza:
77%
Nem szégyellném, viszont nem értenék egyet vele. Viszont minket úgy neveltek, hogy úgy éljünk, hogy akár egyedül is tudjunk boldogulni, ne támaszkodjunk másra. Dolgozzunk és tegyünk meg mindent azért, hogy ne kerüljünk függő helyzetbe. Egy HTB függ a férjétől és annak keresetétől, ha vmi baj történik, az életben nem kap munkát 0 munkaviszonnyal, 0 munkatapasztalattal. És nem feltétlenül arra kell gondolni, hogy elhagyja a férj, de kirúghatják, érheti baleset, megbetegedhet...stb.
2013. okt. 10. 16:47
 19/24 anonim ***** válasza:

Nem...

Ez nem bűn, főleg, ha mindkettejükn megfelel. Ennél sokkal, de sokkal több kellene,n hogy a testvéremet szégyeljem.

2013. okt. 10. 18:20
 20/24 anonim ***** válasza:
77%

ha egészséges, munkaképes, van szakmája, és a környéken álláslehetőség, akkor bizony azért megkérdezném tőle, h miért büdös a meló...

ha havi 20 ezret keresne, akkor sem szégyelleném, mert az a lényeg, h becsületes munkát végezzen. nálunk a családban nem volt divat a lustálkodás, ingyenélés.

én sem keresek sokat, a párom akár el is tarthatna, de mégis dolgozok, mert jó érzés, hogy pénzt keresek, emberek közt vagyok, létrehozok dolgokat, sikereket érek el.

2013. okt. 10. 18:53
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!