Ti szégyellnétek a testvéreteket, ha nem dolgozna hanem a férje tartaná el?
Nem mindegy, hogy miért nem dolgozik.
Talán egy eset van, ha szégyellném, bár nem biztos, hogy ez a legjobb szó. Ha nem állnának jól anyagilag és ő ennek ellenére sem akarna elmenni dolgozni.
De egyébként sok "normális" eset van, hogy a feleség nem dolgozik, pl. otthon van gyerekekkel, olyan jól állnak anyagilag, hogy nem muszáj neki dolgozni és a férje azt szeretné, hogy inkább ne dolgozzon, keres munkát, de nem talál pl. kora miatt, vagy egyéb miatt, stb.
Az én nővérem nem dolgozik. Ő már kislány korában megmondta, hogy ő nagysága lesz, el fogják tartani. Akkor még mindenki röhögött rajta. 18 volt, mikor először szült, nem ment dolgozni a 3 év lejártával. Eltartatta magát az urával, aki ugyanolyan lusta volt mint a nővérem. Apu szerzett neki melókat, de mindig elszúrta. Apu megengedte, hogy ingyen a bérházi lakásában lakjanak, csak a számlákat kellett volna fizetni. A házat lelamolták, számlákat nem fizettek. Gyerekkel nem foglalkoztak, nővérem bulizni járt Aztán szakítottak, pár évre rá megismerkedett egy férfival, szült neki egy gyereket, a férfi külföldön dolgozik, 1 hónapot kinn, egy hónapot otthon, 1 milliót visz haza, mégis kifolyik a kezük közül. Hitel hitel hátán, egy omladozó házat megvettek 10 millióért, amit egyszer láttam, kapásból ledózerolnám, életveszélyes. Nővérem nem főz, csak nagyon ritkán, gyerekekkel nem foglalkozik, a ház kupis, elhízott, igazán nem értem, mit eszik rajta a sógorom....de ha ilyen papucs...
Szóval én szégyellem, de azt hiszem, van is rá okom.
Ha legalább rendesen ellátná a háztartást, meg a gyerekeket, körülugrálná a férjét, lefogyna, adna magára, s nem folyna ki kezükből a pénz, azt mondanám, egészségére.
De az már szégyelni való, amit tesz.
Az a baj, hogy ha egyszer a sógorom ráun, rám is kihatással lesz. Majd jön hozzám kuncsorogni, vagy majd apuhoz. A gyerekének meg persze hogy ad.
Befizetheti magának is a nyugdíj járulékot én úgy tudom.
Amúgy sose szégyellném a testvérem. Ha pedofil lenne csak akkor.
Nem...
Ez nem bűn, főleg, ha mindkettejükn megfelel. Ennél sokkal, de sokkal több kellene,n hogy a testvéremet szégyeljem.
ha egészséges, munkaképes, van szakmája, és a környéken álláslehetőség, akkor bizony azért megkérdezném tőle, h miért büdös a meló...
ha havi 20 ezret keresne, akkor sem szégyelleném, mert az a lényeg, h becsületes munkát végezzen. nálunk a családban nem volt divat a lustálkodás, ingyenélés.
én sem keresek sokat, a párom akár el is tarthatna, de mégis dolgozok, mert jó érzés, hogy pénzt keresek, emberek közt vagyok, létrehozok dolgokat, sikereket érek el.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!