Szerintetek az gáz, ha egy férfi megy táppénzre a gyerekkel? Ha a ti férfi munkatársatok tenné, papucsnak gondolnátok?
szerintem teljesen normális dolog.
egyelőre még nincs gyerekünk, de ha lesz, szerintem a párom vállalni fogja amikor épp nincs nagy hajtás a munkahelyén. ő tud home officeban dolgozni, én nem, tehát logikus lenne, h itthon legyen alkalmanként a picurral.
van egy kolléganőm, aki vagy saját maga, vagy a gyereke miatt van táppénzen havonta többször, pedig a nyugdíjas nagymama, vagy az apuka is otthon lehetne gyerekkel. persze sírni azt tud, mikor a fizuja emiatt kevesebb.
Én magamról nem tudnám elképzelni, illetve egy kicsit zavarna a dolog, mert nekem természetesebb, ha a nő marad otthon, de! ha más lehetőség nem lenne és pl. a férjem éppen munkanélküli, nekem meg van munkám, egyértelműen a párom maradna otthon és nem csinálnék belőle ügyet.
Amúgy éltem Finnországban pár évig, ott bevett szokás volt, hogy a férfiak mennek gyesre, ők végzik a házi munkát.
Dehogy gondolnám. És a feleséget sem.
Hol van ez előírva, hogy csak anya mehet táppénzre ha beteg a gyerek?
Nalunk a ferhem van otthon gyed-én, mert én vezeto beosztásban dolgozom es eleg magas összegét viszek haza. Tgyas-t se vettem ki, de 6 hónapig otthonról dolgoztam, amint az idom es a lányom engedte. 6 hónap utan rugalmas m.idobe mentem vissza dolgozni, igy én szabom meg mikor mennyit vagyok bent, de otthonról is eltudom latni a munkaköröm.
A lanyunk nem szenved hiányt, maradéktalanul kiszolgálók az igrnyeit. A fizetésem töredéke se a Max.gyed, nekunk "nem érte volna meg".
Szerintem nincs gond azzal, ha egy férfi van otthon a gyerekkel, amig a gyermek mindket szülőtől megkapja a megfelelő figyelmet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!