Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Hol vannak a ami férfi példaké...

Hol vannak a ami férfi példaképek, akikre fellehet nézni?

Figyelt kérdés
Egy fiatal lány vagyok a családomban az édesapám nem becsül,nem szeret,nem értékel,nem is igazán törődött velem ,sosem lehetett neki elmesélni,érzéseket mert nem érdekelte magának való típus borzasztó személyiséggel...uralkodó,makacs nem ért a szép szóból,hajtogatós típus senki és semmi nem érdekelte..ettől függetlenül nagyon szeretem és jó hogy van!!nagyszüleim sosem voltak,rokonok,se ismerősök akiket ismerek azok is hasonló típusúak és mindenki éli az életét a volt párom is átvágva lelépett (nem részletezem)Egyszóval egy lánynak kell valami férfi kép,apa kép de akinek ez hiányzik és hallja is hogy milyenek a férjek egy része az mit tud tenni?Hova forduljon?Hogy találjon magának egy szerethető,megbecsült embert,hogy bízni tudjon a jövőben egyáltalán?Valaki valamit tud segíteni?

2013. júl. 30. 23:14
 1/7 anonim ***** válasza:

Annyit tud tenni amit Anyuék is feltettek maguknak, és az Ő anyjáék is "Lányom, okosan megfontoltan válaszd ki a leendő férjed" Ez a mondat ma is helytálló

Attól hogy valakinek nincs apja, vagy rossz természetű az apja, azok a lányok keresik az idősebb férjed/társat maguk mellé, akik egyben szerelemből szeretnek és apai gondoskodással vannak a lány felé

Mindenki mondja hogy rossz világot élünk, igen de ezt nem tudod megkerülni, ismerkedni kell néha kockáztatni, és nyugodt lehetsz egy kapcsolatban nem kell félni míg nincs gyerek

21/F

2013. júl. 30. 23:23
 2/7 A kérdező kommentje:
hát köszi hogy,írtál,igen tudom ezeket és látom én nem akarok belemenekülni kapcsolatba papapótlóba sem én erős nő vagyok ahhoz és egy kapcsolat az adásról szól nekem nem a biztonságról!!Engem a másik személye érdekel nem a pénztárcája meg a kora ,hát igen próbálkozni kell,de valahol mindig csalódás a vége belemenni meg nem megyek bele olyan kapcsolatba ami már az elején érzem hogy gondok lesznek,pontosan azért amit írtál hogy jól válasszuk meg ki mellett kötünk ki!Azért nem adom ,fel köszi a tippet és a biztatást!
2013. júl. 30. 23:29
 3/7 anonim ***** válasza:

"Valaki valamit tud segíteni?"

Igen. Te.

Legyél önmagadban erős és olyan ember, mint amilyen példaképre vágysz. Nagyszerű, hogy bár nem értékeled az édesapádat de elismered, hogy szereted. Lehet, hogy nem is szükséges, hogy "példakép" legyen, már azzal is lassan a ritka példányok közé tartozik, hogy ott van neked, mint apa. Talán bőven elegendő is ennyi, hiszen szereted és nem hozzá akarsz férjhez menni.

A példaképek mindig idealizáltak, ritkán valóságosak. Az az ember aki a szomszédok szemében csodálatos családapa, lehet, hogy a gyerekeinek elviselhetetlen. Vagy fordítva, lehet, hogy a te apádat más példa értékűnek tartaná.

Egyrészt te a saját életedet fogod élni, ami teljesen más, mint a szüleidé, mást is fogsz elvárni a jövendőbelidtől - másrészt a szerelem vak, lehet, hogy akibe beleesel, semmiben nem fog hasonlítani a vágyott példaképre.

Ne várd el, hogy a másik tökéletes lesz, mert akkor biztosan csalódni fogsz. Boldoggá nem a hiányosságok fognak tenni, hanem az ami jó, hát ezeket keresd majd a férfiakban. Szerintem egy férfi legnagyobb értéke az, ha szereti a feleségét és a gyerekeit. Ez minden hiányossága ellenére jó apává, férjé teszi, nélküle viszont semmi nem teszi azzá!

2013. júl. 30. 23:38
 4/7 anonim ***** válasza:

Olvass könyveket, klasszikus irodalmat, leginkább a klasszicizmus és a romatika korából valóakat. Magyar- és világirodalmi műveket egyaránt. Azok jó alapként szolgálnak később, ha olyan férfit keresel, aki valóban FÉRFI, és akire fel lehet nézni.

Vannak olyan férfiak, csak meg kell őket keresni. :)

2013. júl. 31. 07:51
 5/7 A kérdező kommentje:
köszönöm a többi válaszolónak is a segítséget és a törődést! :) Kissé félreérthető lehettem tudom ,hogy milyen jellegű párt szeretnék van elképzelésem és azt is tudom hogy egy egy rossz tulajdonságból később mi lehet (bár még nem volt több párom)ez bevált eddig is...Nagyából ismerem az embertípusokat is a megérzéseim is mindig bejöttek!Nem kell regényeket olvasnom hogy tudjam ki állna hozzám közel...a gondom csak annyi hogy nincs minta és nem találok helyes mintát hogy értékelni tudjam a férfiakat!Ez az ami nem megy és ez nem feltétlen párkeresésben az életben sincs nincs főleg nem olyan aki kíváncsi is lenne rám és ezért írtam le a lényeget hogy nem nagyon kapok kaptam életem során törődést sőt szinte semmit és ez kihat az életemre is!Erős vagyok és jól érzem magam nélkülük is,de ez nem jó szerintem,tehát nem tökéleteset keresek sőt,csak végre egy rendes ,szerethető és törődő, embert aki segítségkereső nem okozó és hátráló és ezek az emberek kihaltak akárhova mentem életem során eddig és még valami pont ez a baj hogy kevés olyan férfi van akinek érték a családja és előrébb helyezi magánál ezt is látom!Aki nem agresszív vagy lusta,de mindenki erre vágyik mintha olyan nagy dolgok lennének ezek fehér holló effektus és nem csak szerelemben...hanem nincs egy önzetlen lelkész vagy segítőkész boltos,egyszóval nincs feltétel nélküli kapcsolat csak érdek!Hol vannak az apák,férjek is minden férfi problémás és gondokat növeszt nincs egy talpig úriember vagy aki nem a pénz körül forogna meg a karrier között vagy aki a hobbiját háttérbe szorítaná bármikor a szerettei kedvééért értitek már mire célzok?
2013. júl. 31. 13:03
 6/7 anonim ***** válasza:

"Nem kell regényeket olvasnom hogy tudjam ki állna hozzám közel"

De igen. A (jó) regények olvasása közben ugyanis észrevétlenül hát rád és beépül a személyiségedbe az a minta, akivel azonosulsz.

2013. júl. 31. 17:04
 7/7 A kérdező kommentje:
aranyos vagy ,de nekem nem elképzelt minta kell hanem hús vér élő aki a mai világban is képes férfi maradni!!Nem az elképzelt jellemmel van gond ,mert az mindenkinek van levonva a következtetéseket ,hogy milyen embertípustól tartsa magát távol,hanem a mai példaképek hiányával!Kedves vagy hogy segíteni próbálsz,tényleg!Jó olvasást!! :)
2013. júl. 31. 17:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!