Szerintetek szóljak a férjemnek, hogy jöjjön haza ha a beteg gyerekünk szeretné?
Este elmenne a munkatársaival egy csapatépítős szórakozásra. Vacsora és biliárd. Ritkán jár el, és ez egyben "pofavizit" is, ott lesznek a főnökök is.
A lányunk viszont beteg, semmi komoly csak láz, torokfájás. Már megy 10 percenként az ajtóhoz hogy "szia apa"; meg emlegeti egész nap.
Szemétség lenne felhívnom a férjem, hogy jöjjön haza?
Nem szemétség, de értelmetlen.Ha otthon lesz akkor jobban lesz a gyerek?
Főleg,hogy ritkán jár el, és a gyerek betegsége sem komoly.
Szerintem igen. A férjednek kell a pihenés, de az különösen fontos, hogy munkahelyi program. A munkatársak, pláne a főnökök előtt nem lenne egy jó pont, ha azt látnák, a kollégájukat marionettként rángatja haza a felesége, csak mert köhög a gyerek. Tetszik vagy sem, egy férfinek ennyin el is úszhat a tekintélye.
A gyerek látja minden este, egyet kibír nélküle is. El lehet neki mondani, hogy apának vannak barátai, akik más gyerekek apukái, és akik néha összeülnek, beszélgetnek felnőtt dolgokról, viccelődnek, lazítanak, de este hazamennek és adnak egy jóéjtpuszit az alvó gyerekeknek, majd másnap már velük töltik az estét. :)
Nincs olyan komoly baja a gyereknek, hogy ez miatt hazahívd. Ennyi neki is jár.
És fordított esetben neked is járna.
Nyűgös a gyerek, mert fáj neki a torka, oké, de ettől nagyobb gond nincs. Majd hazaér az apja és akkor foglakozik vele.
Igen, meg üljetek repülőre és irány Disneyland, mert igaz attól sem gyógyulna meg a gyerek, de a közérzetének biztos jót tenne...
Ugyan már?
Te ezt tényleg komolyan gondolod?
Szegény férjed! Így nem lesz hosszú, boldog házasságod, arra felkészülhetsz...
Nyilván a férjed közérzetének is "jót" tenne, ha hazacibálnád.
Sokszor voltam ilyen szituban beteg gyerekkel, az én férjem akkoriban úgymond "vidéken" dolgozott. Hétfőn ment, pénteken jött.
A gyerek, ha beteg volt, folyton az apját kereste. Bizony volt olyan, hogy 3 hétig voltak távol külföldön, és nehéz volt a fiamnak pénteken megmagyarázni, miért nem jön haza apa. Ha beteg volt, különösen nehéz volt. De nem lehetetlen.
A te férjed ezekszerint általában otthon van, és csak néha jár el. Hagyd őt békén.
A kislánynak szépen magyarázd el, mi van. Előbb-utóbb megérti. Ráadásul az a gyerek, aki ma beteg, valószínű holnap is az lesz, apuka majd holnap bepótolja a hiányosságokat.
Szerintem itt inkább rólad van szó... ülsz otthon a beteg gyerekkel, a 'pofátlan' férjed meg elment 'szórakozni' a haverjaival.. sebaj, majd egy kis érzelmi zsarolással bűntudatot keltesz benne, hogy "Bezzeg a beteg gyerekünk mennyire szeretett volna látni".
Belőled az irigység beszél, nem az aggodalom, már bocsi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!