Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mit tehetnék az apám ellen,...

Mit tehetnék az apám ellen, hogy ne tegye tönkre az életünket?

Figyelt kérdés

26 éves nő vagyok a szüleimnél élünk sajnos, mert nincs pénzünk elköltözni saját lakásba, vagy albérletbe.

A történet nem új keletű, de eljutottam sajnos arra a pontra, hogy úgy érzem hamarosan kárt teszek benne komolyan, ha nem történik semmi, egyszerűen nem bírom már ezt, nyáron már egyszer össze is verekedtünk, és akkor elgondolkodtam rajta, hogy mi lenne, ha feljelenteném, vajon sikerülne megszabadulni tőle, vagy csak még rosszabb lenne?

Folyamatosan szid minket, k......nyázik, üvölt, hogy mikor d.ünk már meg, mert hogy az ő életét tönkre tesszük, meg nem csinálunk semmit, csak ő van értünk, blablabla... ha valamit eltesz vagy letesz és 3 perc múlva nem találja, mert nem emlékszik hova h...nyta el, akkor is mi vagyunk a sz.m..etek, meg miattunk van minden, mi tettünk el, r.h..adjunk meg, meg d...göljünk meg....

Anyukám vesebeteg,dialízisre jár. Apám szerint nincs semmi baja, szimulál, meg állandóan csak meg akar dö.le..ni, meg nem csinál itthon semmit.

"Sosincsen" kaja itthon (ha anya egy nagy lábassal főz, akkor képes apám egyedül megzabálni az egészet, azt se kérdi, hogy akar-e még enni valaki, vagy ettünk-e már.Addig eszi, amíg van benne, még éjszaka is kijár.

Párom cukorbeteg, ha főzök neki, vagy magunknak valamit kettőnkre, akkor Apám kiakad, hogy mert mindig csak Páromnak főzünk neki sosincs semmi főzve... és még fokozhatnám... issza a kávét literszám, amitől még idegesebb.

Én már komolyan nem tudom mit lehetne csinálni szép szóval nem megy, és felesleges is egyszerűen nem normális, és nem tudom miért bánt minket állandóan. Egyre fogy a türelmem, és a cérna is egyre vékonyabb. Nem az a baj , hogy engem bánt, hanem hogy mindenkit anyukámat és húgomat is szidja állandóan, és én ezt nem tudom elviselni, pedig a s.g..e fényesre van nyalva.

És a legvégére a legjobb a munkahelyéről is kirúgták, mert gondolom ott is megunták, hogy miket művel, és most már a nap 24 órájában itthon van, és minden alkalmat megragad, hogy konfliktust kelthessen. Nem iszik, nem cigizik, meg semmi, egyszerűen nem normális...

2013. okt. 8. 22:11
1 2 3 4
 21/34 anonim ***** válasza:

Kedves kérdező!

Nekem ugyanilyen apám volt azzal a különbséggel,hogy ő lelökte anyámat a lépcsőről.Folyton kritizált 7 éves koromtól,mert azóta nem tud irányítani.Több féle módszer van erre:

Egyik külön számlát nem árt nyitni,mert a másik fél bármikor vehet valami baromságot.

Aztán bármi miatt hisztizett az apám fapofával meg mondtuk a véleményünket és azt hogy minket nem érdekel a siráma(fontos az érzelem mentes arc és hang) ugyanis a veszekedés szítót irritálja, hogy semmit sem váltott ki a hisztijével.

Szép lassan nem nyaltuk ki a fenekét, miután apám lelökte anyámat a lépcsőn mondván hogy új családot akart anyám nem vasalt rá és nem főzött neki.Mindig külön rakta a mi kajánkat és nem azokat főzte amiket apám szeret hanem pont az ellentetjét.Plusz akármit mondott nem adtunk a szavára keményen éreztettük vele hogy ő egy kis senki.

Végül mindent videón és diktafonon rögzíteni kell ugyanis a lelki terror is bűncselekménynek számít és feljelenthetitek őt.Ha megver akkor rendőrséget mentőt együtt kihívni(mert csak akkor viszik el kezelésre) plusz látleletet vetetni.

Gyűjteni a különböző orvosi papírokat arról milyen baja van agyilag plusz a feljelentések(mindegy ha nem jártatok sikerrel) ugyanis a válásnál döntő fontosságú lehet(anyám pl. fél óra alatt vált el a sok papír miatt:D)

2013. okt. 9. 10:17
 22/34 anonim válasza:

Több ilyen ember kellene, mint amilyen adrienn1218. Öröm volt olvasni a kommentjét. Az emberek 80%-a szánalmas a világban, mint ezen kérdésnél is. Mindenki csak a saját szenvedésével jön, ahelyett, hogy biztatnátok egymást és szeretettel fordulnátok egymás felé. Nem érdemeltek jobbat így ti sem. Én 25 éves srác leszek, de még én is anyámékkal élek egy családi házban és egyetemet végeztem, de nincs állásom 1 éve. De már melóztam is az egyetem alatt, igaz csak közmunkában irodán. Napi szinten romák ügyeit intéztük, terepre kijárni ellenőrizni a munkákat, meg egyéb adminisztráció. Havi 60 ezerért, napi 8 órában.

Most én is gáznak érzem magamat, mert szeretnék már újra hasznos lenni a társadalomban, de nem ilyen áron. Azt tapasztaltam, hogy ha nem vagy ismerőse, rokona, barátja egy vezetőnek vagy hatalommal bíró személynek, vagy nincs nagy ismeretségi köröd, olyan barátok, akik be tudnak ajánlani egy helyre, akkor szinte esélytelen a bejutás munkahelyre. Talán lehet esélyed buz.i network marketing, biztosítós meg más értékesítői állásokra, de hadd ne mutassam be ezeket. A kérdezőt megértem, és együtt érzek vele nagyon is. Az emberek csak vagdalózni tudnak, siralmas ez a világ. Rombolni nem nagy művészet apukáim, építeni annál inkább. Kérdező, állok rendelkezésedre privátban, ha értelmes emberrel szeretnél beszélgetni.

2013. okt. 9. 15:28
 23/34 anonim ***** válasza:
0%

Ja, az Adrienn1218 szerintem jó nagy baromságot ír...vegyenek fel hitelt, kölcsönt, mikor amúgy sincs pénzük adósodjanak el. akkor aztán soha nem kerülnek ki a nyomorból.

igaz, Adrienn1218-nak már elvitte a bank mindenét, de még mindig a hitel a jó ötlet neki!

2013. okt. 9. 17:06
 24/34 anonim ***** válasza:
igen az ...jobb mint a szenvedés vagy esetleg az,hogy egyik éjjel elvágja valamelyik a másiknak a torkát...vagy az jobb lesz szerinted?? De ha annyira sok ötleted van akkor kérlek oszd már meg velünk...szerinted,hogyan másszanak ki ebből a kakiból??Várom az ötleted.Ha jobb mint az enyém ígérem megy a zöld kéz :) Én csak segíteni próbáltam,nem ítélkezni és lebaszni,hogy milyen szerencsétlenség ö,hogy még mindig ott él a szüleivel.
2013. okt. 9. 19:39
 25/34 anonim ***** válasza:
És azt,hogy a bank elvitte a házamat,hidd el nem az én hibám volt(beteg voltam,vagyok és nem tudtam huzamosabb ideig dolgozni)...soha többet nem fogok hitelt felvenni,és másnak sem szoktam ezt az opciót ajánlani,de most nem 3 millió Ft-ról van szó hanem max. 100.000 -200.000 Ft-ról...azért szerintem ennyit még vissza tudnak fizetni ha találnak munkát,és ha költöznek már akkor érdemes olyan helyre kell menni ahol munka is van.Azért gondolom abban legalább mindenki egyetért,hogy költözniük kell ,és ha nincs megtakarításuk akkor máshogy nem fog menni,mivel munka sincs.Az ideális persze az lenn,ha lenne egy rokon aki tud ennyit kölcsönadni és akkor oda nem kell kamatokat fizetni és lehet,hogy a visszafizetést is lehetne kérni úgy,hogy később ,ha már van munka akkor kezdik el visszafizetni.És nem,nem ez a megoldás a legjobb,de lévén annak,hogy nincs túl sok lehetőségük ezt tartom még egy járható útnak,ami nem feltétlenül jelenti azt,hogy egy életre eladósodnak majd.
2013. okt. 9. 20:02
 26/34 j0c1 válasza:
70%

Ennyi mocskot egyrakáson még nem láttam komolyan mondom. Csak az első oldalon olvastam a hozzászólásokat, de most azt mondom, hogy elegem van belőlük. Nemhogy segítő szándék nincs senkiben, (tisztelet a kivételnek) de még azt szídják és hülyézik le, aki az egésznek az elszenvedője. Pont most szándékoztam egy hasonló jellegű kérdést feltenni, mert a mi helyzetünk is erősen hasonlít ehhez és nagyon szeretnék kilábalni belőle, de ilyen 3. típusú "segítő" szándékú kommentekből köszönöm, NEM KÉREK!

Nekem egy munkatársam tanácsolta tegnap, (mondjuk a mi esetünk kicsit másabb) hogy az apuci bejelentett lakhelye szerinti illetékes önkormányzat szociális osztályán kell(ene) bejelenteni apuci elviselhetetlen viselkedését (itt jön a mi esetünk a képbe ugyanis a mamám szerint az én apám anyja tudathasadással volt kezelve így ezt apuci is örökölhette és így gyógyszeres kezelésre szorulna) a rendőrség pedig tettlegesség, látlelet stb után intézkedik csak, és akkor sem hosszabb távra, csak előzetes stb miegymás. Ügyvédre pénze nem sokaknak van, így jogi úton sem lehet elérni semmit.

Én attól tartok, hogy ebből az egészből a kiút csak és kizárólag az elköltözés lehet, ugyanakkor megdöbbentőnek és felháborítónak tartom, hogy ilyen esetek ellen semmilyen tartós megoldás nem létezik, csak az örökös szenvedés.

A kérdezőnek sok-sok kitartást és sikert kívánok a továbblépéshez, a sok p.tkánynak aki ellene kommentelt pedig azt, hogy élete hátralévő részét egy ilyen alak mellett kelljen letöltenie!!

2013. okt. 10. 10:14
 27/34 anonim ***** válasza:
21-es vagyok: és az én válaszom smafu vagy mindenki csak odafirkant egy választ ,de senki nem olvassa el az előtte szólókat :S
2013. okt. 10. 11:24
 28/34 j0c1 válasza:

Nagyon is hasznos a válaszod, csak leírtam a véleményemet a kommentelők túlnyomó részéről.

(a 26-os voltam)

2013. okt. 10. 11:52
 29/34 anonim ***** válasza:
Adrienn 1218, pontosan akik kilátástalan helyzetben vannak, munkájuk sincs, azoknak nem szabad olyan tanácsot adni, hogy vegyenek fel hitelt! Ezzel egyenes útjuk lesz a híd alá....
2013. okt. 10. 12:12
 30/34 j0c1 válasza:
Itt az a lényeges kérdés, hogy hova lehetne ilyen esetekben fordulni? Rendőrség foglalkozik-e vele, ha tanukon (család tőbbi tagján) kívül más bizonyíték nincs, csak amit az ember elmond, illetve kerületenként milsn
2013. okt. 10. 13:12
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!