Hogy vegyem rá a fiam?

Figyelt kérdés
A fiam 13 éves, nemrég egy balesetből kifolyólag nyakmerevítőt kapott, amit állandóan hordania kell. Amíg itthon volt, nem volt semmi gond, rendesen hordta. Azonban amióta újra jár iskolába, megtudtam, hogy iskolába menet leveszi a nyakmerevítőjét, és csak akkor teszi vissza, ha jön haza. Beszéltem vele többször, megígérte, hogy hordani fogja, de sajnos azóta sem teszi. Mit tanácsolnátok, hogy vegyem rá, hogy viselje rendesen?
2013. okt. 8. 15:47
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
100%

Azért a rákos gyerek összeverős sztori már nagyon groteszk.

Még nem láttam gyerekeket akik így viselkednek felnőtt közelébe.Saját magamból indulok ki, meglátnám hogy valaki megveri a gyerekem,nem érdekel hogy 10 éves akár 16.Olyan pofont lekevernék neki hogy biztos nem tudna magától fel se állni.(S szerintem minden szülő ezt tenné)

6 hét az 1,5 hónap,figyelj ha annyira lehetetlen vedd ki addig a suliból.Otthon meg tanultok ketten.

1,5 hónap nem olyan sok.Lemaradásban sem,bőven lesz idő a 3 jegyre attól.

2013. okt. 8. 16:30
 12/15 anonim ***** válasza:
100%
Vond be a tanárokat! Ezt csak így lehet megoldani sajnos. Emlékszem, én az első szemüvegemmel csináltam ezt egy darabig, mert szégyelltem (nem volt valami szép keretem, mert szegények voltunk és csak a legolcsóbbra telt), de aztán anyukám megtudta, szólt az osztályfőnökömnek, hogy szemüveget kell hordamon és onnantól nem tudtam mit csinálni, muszáj volt hordanom, mert az összes felnőtt tudta a környezetemben, hogy szemüveges vagyok.
2013. okt. 8. 16:33
 13/15 anonim ***** válasza:
100%

1000% hogy azért nem hordja mert fél hogy kigúnyolják miatta. Hidd el valahogy ez érthető is de ugyanakkor az egészsége forog kockán. Itt nem a rábeszéléssel van a gond mert az nem megoldás erre sajnos, hanem azt kellene kitalálni hogy mivel küszöböljétek ki ezt a problémát. Meg ugye pontosan meddig kell hordania? Mert gondolom biztos nem élete végéig.

Az én barátnőmmel is hasonló gondok voltak. Neki gerinc műtétje volt és emiatt nagyon sokáig fűzőt kellett hordania, ilyen merevítőt vagy mit, amit időnként levehetett, alvásra, fürdésre, meg amikor gyógytornára ment de évekig hordania kellett és ő még nyáron is pulóvert vett rá hogy takarja vele mert annyira szégyellte ezt, alatta gyönyörű szép szoknya meg egybe ruha de rajta pulóver és alatt meg a fűzője. Sajnáltam szegényt osztálytársai tudták ugyan de azt nem hogy így néz ki és félt hogy kicikiznék mert öltözhetett rá, tehát senki sem látta. De elég brutálisan nézett ki mármint maga a cucc. De mégis elfogadták őt, én kitaláltam azt hogy dobjuk fel valamivel. Munkahelyemen elég sok divatos de használhatatlan ruha volt bálákba szinte, azokból a jókat összeszedtem az anyag miatt és egy tokot csináltunk neki amivel bevontuk a fűzőt így szinte nem is látszott az és mégis kényelmesen öltözködhetett. A nyakmerevítő nyilván másabb meg kidíszítve sem nézhet ki túl jól, de valahogy célszerű lenne vagy addig ki íratni az iskolából ameddig hordania kell, vagy kérvényeztetni hogy magántanuló lehessen, vagy valahogy beszélni a tanárokkal a dologról, és a diákoknak is elmondani hogy mi a helyzet. Ilyen esetben felfognák a dolgot, mert anno nálunk is voltak ilyen gondok, amikor sajnos egyik osztálytársam tolószékre szorult, bár tudott járni de csak rövid távon, és azt is csak mankóval tudta megtenni. De elfogadta mindenki hogy ez van és segítettek is neki, pedig simán megtehették volna hogy kiközösítik őt és megalázzák, mert az én osztályom általánosba sajnos elég rossz volt közösségileg. Engem is csak azért nem bántottak mert én olyan társaságba voltam akik ugyanakkor nem rosszalkodtak, tehát drog, alkohol, cigaretta, bűnözés, lógás nem volt, de mégis határozottak voltunk és összetartottunk, ha úgyvan, tehát úgy kell elképzelni hogy mi "irányítottuk" az osztályt voltak nálunk rosszabbak is és ők sem mertek belénk kötni, illetve 1-2 évig azok sem akik felettünk jártak.

2013. okt. 8. 16:45
 14/15 anonim ***** válasza:
100%
A helyedben én is kivenném az iskolából. Beszélj az igazgatóval, hogy ez a helyzet, a gyerekek kegyetlenek, a te gyereked egészsége az első, hat hétig hadd legyen magántanuló.
2013. okt. 8. 17:20
 15/15 A kérdező kommentje:
Köszönöm a tanácsokat.
2013. okt. 8. 18:17
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!